Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Ce am incercat eu :
1. Piftele prajite in ulei le-am inlocuit cu carne pusa pe frigarui si am facut frigarui de pui cu ceapa si menta - indrazneata tare combinatia ( am furat compozitia de la suberec )
 2.La fel si cu carne de porc/vita , are cu totul alt gust . Varianta cu legume combinate
 3. Amestec de legume trase la tigaie gratinate cu cascaval sau telemea.
 4. Amestec mexican de legume si carne vita
 5. Clasicele frigarui cu carne si legume ( nu am poze ) |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Fiindca c-am de ceva timp am incetat sa mananc mancarea asa zisa dietetica si am trecut la mancaruri sanatoase si la care nu prea le numar caloriile dar sunt sigura ca daca nu exageram sa mancam in cantitatii mari contin un numar totusi mic de calorii.Deci am sa continui sa pun in continuare retete dietetice cat si cele sanatoase.
SNITELE DE PUI LA CUPTOR
Cred ca fiecare dintre noi facem acasa snitele macar o data pe saptamana.Eu nu prea mancam niciodata dar avand copii care imi cereau neaparat snitel si saturandu-ma sa le tot prajesc plus ca nu sunt sanatoase am inceput sa incerc si tehnica de copt la cuptor.Vazand ca ,copii aproape ca nu si-au dat seama am continuat-o tot asa ,incepand sa mananc si eu .
-c-am 5-6 portii
-6-8 bucatii de piept de pui batut ca ptr snitel -1/4 pahar de sos de soia -1 linguritza de ulei de masline -1 ou -pesmet facut in casa din paine integrala -putin paprika dulce -sare,si tot felul de codimente care ne plac noua(cary,piper etc)
Prepararea: -Lasam c-am vreo 2 ore pieptul de pui cu sosul de soia,uleiul de masline.(eu las cateodata si mai putin din lipsa de timp) -incalzim cuptorul la temperatura normala de 180 de grade. -Adaugam la snitel si oul batut si amestecam bine. Operatia cum se fac snitele cred ca este cunoscuta de toti .Asezam frumos snitele intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt .Coacem snitelele 10 minute pe fiecare parte. C-am astai tot, sunt foarte delicioase si cu mult mai sanatoase binenteles.Pofta buna.
-voi mai reveni cu salate fiindca suntem in perioada calda am trebuie sa profitam de legumele atat de multe ,proaspete si gustoase din aceasta perioada. |
|

| Shirel Am facut si eu acum ceva timp din piept de pui de casa ( deja fiert- ca ala e mai atos ) dar nu aveam pesmet in casa , si nici paine sa fac eu pesmet , si nu am fost multumita 100% de improvizatie , deci am sa incerc reteta ta .
Aseara am facut un fel de rulada de pui , pulpe de pui batute , am presarat busuioc proaspat tocat , sare , piper , putina boia , am rulat , am legat cu ata , si am pus la fiert in apa cu sare , o ceapa, morcov si frunza de dafin , dupa ce s-a fiert am presarat cu boia dulce , am pus-o pe hartie de copt si am dat-o putin la grill sa o rumeneasca . A iesit foarte buna in schimb am sa mai caut putin pe net , ca nu mi s-a tinut legata foarte bine , cand o taiam se mai desfacea putin .
Shirel, eu am adoptat un stil de gatit sanatos , nu numar caloriile , e dietetic sa zic asa , am luat decizia asta pentru sotul meu , el e cel in vizor , dar nu-mi strica nici mie sa mananc mai sanatos decat inainte .
DOVLECEII UMPLUTI CU PIEPT DE PUI se pot face si in varianta cu vinete banuiesc , nu ? Sotul meu are un istoric prost legat de dovlecei dar mi se pare interesanta ideea . |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Buna idee Shirel , mai ales ca eu nu sunt adepta prajelilor ! Chiftelutele or merge la cuptor ? Eileen, chiar eram in pana de idei , mersii ! |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Eileen pune si o feliuta de ardei in mijloc la pieptul de pui, iar cand il dai la gril presara putin cascaval si o sa-l sigileze putin.
|
|

| Eileen wrote:Ce am incercat eu : 1. Piftele prajite in ulei le-am inlocuit cu carne pusa pe frigarui si am facut frigarui de pui cu ceapa si menta - indrazneata tare combinatia ( am furat compozitia de la suberec )  2.La fel si cu carne de porc/vita , are cu totul alt gust . Varianta cu legume combinate  3. Amestec de legume trase la tigaie gratinate cu cascaval sau telemea.  4. Amestec mexican de legume si carne vita  5. Clasicele frigarui cu carne si legume ( nu am poze ) Eileen , si eu as merge pe varianta tigaie fara sa fierb prea mult dar am papa doar noi doi ... Noi ne mai facem multe legume pe gratar , asa sunt cele mai ok ! |
|

| Taty am facut de multe ori chiftelute la cuptor , in tava pe hartie de copt , foaaarte bune ! Au inceput sa ne placa si noua legumele la gratar ( de fapt la tigaia grill ) , doar putin calite , crocante , si incerc sa le mai fac cu diverse combinatii sa nu ne plictisim , amestecul cu carne tocata i-a picat cu tronc sotului , m-ar pune sa ii fac non stop Si eu zic ca e chiar sanatoasa , nu e prajit nimic in ulei. Miriam , uitasem de ardei, oricum a fost foarte buna la gust ! Cred ca daca puneam cascaval pe deasupra tot se mai desfacea , cred ca nici nu am strans suficient ata cand am legat-o. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Cina noastra de ieri: salmone la gratar cu broccoli , verze de Bruxelles si conopida ( cu sare, piper si ulei de masline)
 |
|

| Bereea , peste la gratar tot zic si eu ca mai fac , vazusem ieri in Carrefour pastrav , dar ma grabeam foarte tare si nu am mai stat sa ma uit .
Am facut acum cateva zile conserva de peste cu sos de rosii .Am sterilizat borcanele le-am dat la rece si acum asteptam |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Mama , mi-a venit apa in gura! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
|
Retete pe care le utilizez eu pentru a asuma putine calorii:
Vinete cu usturoi 600g vinete 2 linguri ulei de masline usturoi pisat coriandru sare, piper
Tai vinetele felii pe lung groase de jumatate de centimetru.Le coc 15 minute pe abur (cateodata le fac pe grilie), apoi le asez pe o farfurie, le stropesc cu ulei de masline, sar esi piper, usturoi si coriandru. Se servesc caldute cu paine tostata.
Zucchine cu cas de capra
300 g cas de capra 4 zucchine medie 1 lingura ulei d emasline sare, piper, timo, erba cipollina, menta
Se amesteca casul cu toate condimentele si uleiul de masline.ù Zucchinele se taie felii pe toata lungimea lor si se suprapun cate doua.Intr-un capat se pune o lingurita de branza si se ruleaza. Se acopera si se lasa la frigider |
|

| Asta am s-o incerc numai decat ! Mi-am listat retetele , pe parcurs revin cu impresii Multumesc ca postati , si veniti cu idei . Mi-am luat pastrav , deci astazi peste ! Si am in plan conopida ( eventual cu brocoli amestec ) gratinata ! Nu am mai facut pana acum |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Eileen wrote:Miriam , uitasem de ardei, oricum a fost foarte buna la gust ! Cred ca daca puneam cascaval pe deasupra tot se mai desfacea , cred ca nici nu am strans suficient ata cand am legat-o. N-am stiut ca ai legat cu ata.
|
|

| Eileen wrote:Taty am facut de multe ori chiftelute la cuptor , in tava pe hartie de copt , foaaarte bune ! Au inceput sa ne placa si noua legumele la gratar ( de fapt la tigaia grill ) , doar putin calite , crocante , si incerc sa le mai fac cu diverse combinatii sa nu ne plictisim , amestecul cu carne tocata i-a picat cu tronc sotului , m-ar pune sa ii fac non stop  Si eu zic ca e chiar sanatoasa , nu e prajit nimic in ulei. [6: . Multumesc , Chiar asa o sa le fac Bere, arata tare bine ... am luat si eu 4 medallioane de somon si ma tot gandesm cum sa le fac , sa le placa mai mult |
|

| Rulada de pui

File de pastrav cu legume ... nu chiar foarte aspectuos , nici lumina nu prea m-a ajutat la pozat .
 |
|
|