Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| COZONAC DIETETIC
Ingrediente: 30 g drojdie de bere 300 ml lapte 30 picaturi de zaharina lichida 300 g faina alba 100 ml ulei olingurita sare cacao nuca pisata
Preparare: Inmoaie drojdia de bere in laptele caldut in care s-a topit inainte zaharina. Adauga faina alba, uleiul si sarea si framanta ca la orice cozonac. Apoi pregateste doua foi, una alba si una cu cacao pe care sa le pui una peste alta pentru a-i da forma de rulada. Acestea se aseaza in tava de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina si se lasa sa creasca aproximativ 15 minute, dupa care se baga la cuptor.
Cand este copt, cozonacul se scoate, se uda cu putina apa si se pudreaza cu nuca pisata.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| acuma fac si eu haz de necaz... eu mananc in perioada asta mancare dietetica (de care sincer mi s-a acrit): sana, iaurt, supa, carnita fiarta si la gratar... Adica exact mancarea pe care ar trebui s-o pape fie-mea... si uite-asa mergem amandoua cu diversificarea!!! pupici si asteptam cat mai multe retete dietetice!!! |
|
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| am tot cautat, nu stiam unde sa postez intrebarea mea...de sambata va trebui sa fac mancare pt cineva operat la maxilar. nu poate sa mestece deloc ci doar sa inghita mancarea.vreo 6 saptamani va sta cu suruburi. ma gandesc ca va trebui mancare pasata, baut cu paiul ...etc. daca cineva a mai trecut prin asa ceva, sau stie cam cum se procedeaza cu "hranirea" lor, le multumesc de pe acum de raspuns
|
|
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Ar trebui cam toata mancarea sa fie gen piuree...cred ca intrebarea nu e la locul potrivit, ar trebui la stomatologie....Da mai multe detalii cu privire la situatie...o sa poata deschide gura sau nu? Sanatate! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Uite aici ve-ti primi multe retete delicioase si dietetice de la mine!Am un caiet intreg! |
|
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| praslea_cel_voinic wrote:Ar trebui cam toata mancarea sa fie gen piuree...cred ca intrebarea nu e la locul potrivit, ar trebui la stomatologie....Da mai multe detalii cu privire la situatie...o sa poata deschide gura sau nu? Sanatate! praslea, nu... nu poate mesteca, maxilarele sant fixate in ceva suruburi 6 saptamani, poate doar sa inghita. saracuta de ea azi a putut sa manance putin pireu de cartofi foarte moale, supa...vineri mergem dupa ea la cluj, de aceea trebuie sa ma "pregatesc" multumesc praslea
PS. daca va fi nevoie o sa deschid alt topic la stomatologie |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| miriam wrote:am tot cautat, nu stiam unde sa postez intrebarea mea...de sambata va trebui sa fac mancare pt cineva operat la maxilar. nu poate sa mestece deloc ci doar sa inghita mancarea.vreo 6 saptamani va sta cu suruburi. ma gandesc ca va trebui mancare pasata, baut cu paiul ...etc. daca cineva a mai trecut prin asa ceva, sau stie cam cum se procedeaza cu "hranirea" lor, le multumesc de pe acum de raspuns
eu am fost in situatia de a nu putea nici mesteca , nici inghiti (cu mici exceptii) timp de 8 saptamani si mi-au pus un tub prin nas care ajungea pana in stomac si asa ma hraneam cu mancare speciala .Cred ca asta ar fi solutia ideala si pentru persoana operata.altfel va fi mult chin si multa durere |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Cine are retete dietetice sa le posteze ! |
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| shirel wrote:Uite aici ve-ti primi multe retete delicioase si dietetice de la mine!Am un caiet intreg! SHIREL,ai promis niste retete ditetice,.....baga si tu ceva pe aici sa mai exersam si noi,.... |
|
| Tare nesimtita mai sunt sorry! Retele nu au fotografii fiindca nu apuc sa le fotografiez si nici nu m-am gandit vreodata ca trebuie sa le arat cuiva. Am multe salate de pe vremea cand eram vegetariana dar am si alte feluri de mancaruri dietetice.ce este bine ca au si nr de calorii aproximative cat contine o portie.
DROB DE LEGUME CU BRANZA PROASPATA
(o portie-2felii contine 133 calorii )-6 porti
-2 teline (circa 600gr) -2 fire praz -2 cepe -100grbranza proaspeta -20gr fulgi de ovaz(eu folosesc orezul) -2oua -1legatura patrunjel -1linguritza de faina de grau intregal(eu numai pe asta o folosesc) -1linguritza ulei de floarea soarelui(ptr uns forma dar eu folosesc ulei de masline ) -1varf de cutit sare (ptr.cine are hipertensiune poate sa reduca sarea) -1/4linguritza tarhon (sau chimen macinat dar eu nu-l pot suferi)
Spalam si curatam telina si prazul apoi le taiem cubuletze.Curatim si taiem ceapa fin. intr-o tigaie teflon rumenim telina,prazul si ceapa fara ulei apoi amestecam totul cu fulgi de cereale sfaramati nu foarte marunt(in cazul meu cu orezul) Adaugam branza,sarea,oule batute si patrunjelul tocat si amestecam.Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de chec in care rasturnam compozitia. Coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit aproximativ 45 de minute. Servim drobul (budinca)cu salata verde. Pofta buna! |
|
| DOVLECEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI
4 portii-1 portie contine 172 calorii
-3 dovlecei mijlocii -1 piept de pui(300gr) -1albus de ou -1ceapa potrivita -1 legatura marar -1legatura patrunjel -1 ardel gras potrivit (in umplutura se poate adauga si putin tarhon verde tocat inlocuieste sarea foarte bine)
Spalam dovleceii,le dam coaja jos (cu toate ca eu -i mananc cu coaja )si le scoatem miezul.Fierbem pieptul de pui impreuna cu ceapa,curatata si taiata jumatati,apoi le scoatem si le dam prin masina de tocat.Adaugam patrunjelul si mararul tocat fin. Umplem dovleceii cu aceasta compozitie i asezam intr-un vas Pyrex adaugam 2 cani cu apa si ardelul gras taiat fidelutza si punem la cuptor pentru 25 de minute. Pofta buna! |
|
| yuhuuuu,de abia astept sa le incerc mersi |
|
| Fiindca cum am vazut pe aici fetele de pe acest forum s-au pus serios pe slabit vin si eu cu retete dietetice sanatoase care s-ar putea sa va ajute(v-am spus ca am un caiet plin ).Poze nu am facut la timpul potrivit dar va garantez sunt propabe de mine fac parte din regimul meu de viatza sanatos nu ingrasa si sunt gustoase.
-ptr seara o idee de SALATA CHINEZEASCA care binenteles poate fi chiar si o garnitura buna la masa de pranz.
-1 lingura de ulei(nu este recomandat cel de floarea soarelui eu folosesc soia sau canola) -o ceapa mijlocie taiata in fisii subiri - 3-4 ciuperci championg(se poate pune daca ne grabim si ciuperci din conserva) -o varza mica taiata -un morcov -un ardel rosu sau verde mare - 150 gr Sprouting ( http://en.wikipedia.org/wiki/Sprouting)un fel de germeni de tot felul pot fi de floarea soarelui ,ridichi am sa pun si poze daca nu stiti ce sunt sunt foarte gustoase in salate astea calde si pline de vitamine .Problema este ca nu stiu daca se gasesc in Romania dar oricum nu va faceti griji ,salata este buna si fara ele. -o linguritza praf de supa de pui -1 linguritza sos de soia -1 linguritza mica sau dupa gust sare.
Infierbantam uleiul in tigaie (daca avem tigaia traditionala ptr astfel de salate WOK este si mai bine)calim ceapa taiata ,pe urma adaugam ciupercile ,varza taiata,ardei taiati betisoare .Amestecam si invartim pana legume incep sa se inmoaie cat de cat adaugam pe rand germenii de care avem ,praful de supa,sosul de soia si sarea ,amestacam si lasam sa se mai caleasca putin.Asra-i tot .binenteles se mai poate adauga ptr cine iubeste un catel de usturoi ,putin ardel iute verde principalul este sa aveti pofta buna si sa nu va ingrasati.
Am uitat sa adaug daca vreti o asemenea salata ca masa de pranz puteti sa adaugati dupa ce ceapa este calita si carne din piept de pui taiata fisii subtiri si este o delicatese. Daca aveti ceva preferintze ce vreti sa mancati si nu stiti cum sa combinati produsele in cura de slabire intrabati-ma si eu va dau cate retete vreti cu putine calorii,usor de preparat si sanatoase. |
|
| Am mancat si eu in Istanbul o astfel de salata cu mult Sprouting .....Nu am mancat in viata mea decat atunci,dar mi-a placut foarte mult si plus de asta a fost foarte satioasa,dar a fost si mega salata |
|
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Mi-ar placea tare mult sa reinviem acest topic...Shirel stiu ca nu prea ai timp, dar nu ne mai impartasesti niste retete ? In ultimul timp tot mi-am batut capul sa caut si alte retete in afara de carne la gratar+salata , ca deh se mai satura omul mai ales ca am incercat sa nu combin carne cu oua si lactate , deci se restrange mult campul de actiune Am sa pun ce am mai incercat eu si ne place . |
|
|