Mancare de post
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, February 12, 2006 1:25 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17850
Retete de post
taki
Scris: Monday, February 13, 2006 3:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Prune uscate cu orez:

-1 farfurie de prune uscate
-1 ceapa
-1 cana orez
-ulei

Prunele se pun la muiat-umflat, in apa rece, timp de 1 ora.
Se toaca ceapa marunt, se caleste un pic in ulei, apoi se adauga orezul. Se incinge bine orezul, pana-si schimba culoarea, apaoi se adauga si prunele.
Se umple cratita cu apa rece si se da la cuptor, pana se umfla tot orezul, cam 45 minute.
taki
Scris: Friday, February 17, 2006 7:18 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Tocana de ceapa:

-6 cepe mari
-1 lingurita otet
-1 morcov
-2 ling pasta rosii
-1 leg marar
-3 ling ulei
-3 catei usturoi
-1 lingurita zahar
-1/2 lingurita paprica ( boia )

Se pune ceapa, taiata felii mai groase, la rumenit cu usturoiul, morcovul ras si boiaua.
Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga pasta de rosii, otet, zaharul si se amesteca.
Mararul se adauga la sfarsit, dupa 10 minute de sfarait usor.
kry
Scris: Wednesday, February 22, 2006 4:29 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 504
CARTOFI CROCANTI CU SUSAN

se curata cartofii de coaja, se spala si sa taie in 4, pe lungime.Se fierb circa 10 min in apa cu putina sare.Se scurg de apa, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu ulei deasupra ,se pune sare si piper dupa gust, apoi se presara din belsug seminte de susan. Se introduc la cuptor si se coc cam 20 de minute , pana se rumenesc frumos.Sunt foarte gustosi fierbinti, insotiti de o salata de sezon.
taki
Scris: Thursday, February 23, 2006 9:18 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Varza calita

- 1 varza mijlocie
- 4 ling ulei
- sare
- piper boabe

Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama. Varza bine stoarsa se pune intr-o cratita in ulei fierbinte, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de cratita. Dupa ce s-a imbibat cu toata grasimea se potriveste de sare, se pun boabele de piper (intregi), se adauga putina apa si se da la cuptor sa scada si sa se rumeneasca frumos. Cine doreste poate sa o acreasca cu putin bors.
Se serveste cu mamaliguta calda.
taki
Scris: Monday, February 27, 2006 10:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Stie cineva sa faca fasole pastai cu usturoi???
Va rog, postati reteta!
Maine vreau sa o incerc ca mi-e pofta!
fdianamaria
Scris: Saturday, September 30, 2006 2:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Praz cu masline
Ingrediente:
2 legaturi mari de praz, 1/2 kg masline
Mod de preparare:
Prazul spalat si curatat de prima foaie se taie rondele cam de 2 cm grosime. Se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se lasa la oparit timp de 10 minute. Se scoate si se lasa la scurs. Maslinele se desareaza, punandu-le timp de 5 minute in apa clocotita. Se prepara intr-un vas potrivit, se prajeste usor faina, se stinge cu 1 cana apa, se adauga bulionul sau sucul de rosii, otetul, sare, piper, zahar, foaia de dafin si se lasa sa dea un clocot. In acest sos se pun prazul si maslinele si se introduce la cuptor pentru 10 minute. Se serveste nu foarte fierbinte, cu paine foarte proaspata.

Pilaf cu praz si masline
Ingrediente:
2-3 bucati praz, o ceapa mare, 2 morcovi, o cana orez, o cana apa, vegeta, 200 g masline.
Mod de preparare:
Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Se pune vegeta si se adauga maslinele. Cratita se pune la cuptor pina se fierbe orezul. Daca este nevoie se mai toarna putina apa. Inainte de servire se presara verdeata tocata deasupra.

Masline marinate
Ingrediente:
masline, o frunza de patrunjel verde, o frunza de dafin, 2-3 felii de lamaie, otet de vin fiert, ulei
Mod de preparare:
Se aleg masline mari, frumoase si se fierb in cateva clocote, schimband apa odata sau de doua ori, ca sa se desareze. Dupa ce s-au racit se cresteaza fiecare maslina in lung si se pun intr-un borcan asezand printre randuri, la 1/2 kg. de masline o frunza de patrunjel verde, o frunza de dafin, 2-3 felii de lamaie. Se toarna deasupra otet de vin fiert, racorit si potrivit de acru. Deasupra se pune un strat subtire de ulei bun. Borcanul se leaga, si se poate pastra astfel cateva saptamani.

Marinata de masline
Ingrediente:
1/2 kg masline, 1 capatina usturoi, piper, foi de dafin, 2 linguri bulion, 6 linguri ulei, 1 lamiie, ienibahar, 1/2litru otet de vin
Mod de preparare:
Se rumeneste usturoiul in uleiul incins, se scoate si se adauga bulionul, otetul, piperul, foi de dafin, ienibahar. Se lasa sa dea citeva clocote si se adauga maslinele spalate si intepate. Se lasa sa dea citeva clocote, se adauga usturoiul rumenit si la urma feliile de lamiie, curatate de coaja. Se lasa sa se raceasca si se asaza in borcan.

Vinete cu masline

Ingrediente:
4 vinete, 1/4kg masline, 1 pahar ulei, 6 cepe, 8 rosii, sare, 4 legaturi verdeata, 1 lingura faina
Mod de preparare:
Vinetele spalate si curatate de codite, se taie bucati, se sareaza, se lasa 1/2 ora cu sare. Se storc de zeama, se prajesc in putin ulei. Maslinele se pun la desarat. Se asaza vinetele intr-o cratita peste un strat de rosii, se adauga maslinele, rosiile, verdeata si restul de ulei rece. Se pun la fiert, se scade sosul si se rumenesc bine. Faina, sarea si verdeata se presara printre rinduri. Se servesc reci.

Telina cu masline si sos
Ingrediente:
2 buc. telina mare, o ceapa, 30 gr. masline, 8 linguri de ulei, o lingura de faina, 2 linguri de vin, 1 pahar suc de rosii, 1/2 lamaie, o lingura de zahar, o foaie de dafin si piper.
Mod de preparare:
Se spala ceapa, se curata si se da pe razatoare. Se caleste apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa se pune telina taiata betisoare (de 1 cm grosime si de 4-5 cm lungime), se lasa 2-3 minute pe foc, apoi se stinge cu 1/4 l de apa fierbinte. Se pun imediat si maslinele, se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic, pina cind telina este gata. Se adauga vinul, sucul de rosii frecat cu faina, 3-4 felii de lamiie fara coaja, zaharul caramelizat si stins cu 2 linguri de apa fierbinte. Se pun foaia de dafin, piperul si apa cit sa acopere ingredientele. Vasul se pune la cuptor ca sosul sa se lege.

Lipie cu ceapa si masline

Ingrediente:
1 lipie, 3 cepe, 100 gr masline, 1 lingura de stafide, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se taie si se caleste in ulei incins. Se scurge, se asaza pe lipie impreuna cu stafidele si maslinele curatate de simburi. Lipia se inveleste in folie de aluminiu si se pune pe gratar 5-10 minute pina se patrunde.

Dovlecei cu masline
Ingrediente:
2 buc. dovlecei, 1 catel de usturoi, 1 buc. ceapa, 100 gr. masline, 5 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, o lingura de faina, zeama de lamiie, busuioc, o lingura de bulion, o legatura patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare:
Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot si se aseaza pe un platou. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt, se prajesc si se sting cu bulion, zeama de lamiie si vin. Se adauga piperul, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Maslinele taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul. Se lasa la frigider 10-15 minute.

Fasole verde cu sos de rosii si masline
Ingrediente:
750 gr fasole, ulei, sare, 1/2kg rosii(4 linguri bulion), 1 ceapa, marar, 1 lingurita faina, 150 gr masline.
Mod de preparare:
Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se fierbe in acest sos. Cind este aproape fiarta, se adauga rosiile taiate felii (sau bulionul), mararul tocat, la final maslinele, care au fost desarate de cu seara.

Cartofi umpluti
" 2 kg cartofi fierti în coaja
" un pachet de soia granule
" bulion, ceapa
" 500 g ciuperci
" sare, boia de ardei dulce
" maioneza
Cartofii se curata si se taie pe lung. Se scobesc în asa fel încât sa ramâna un perete destul de gros pentru a nu se rupe.
Umplutura se face din soia granule care se fierb în apa cu vegeta naturala si putina sare (cu cât supa în care fierbe soia este mai buna, cu atât soia va fi mai gustoasa). Dupa ce a fiert, soia se scoate cu spumiera si se scurge si se amesteca cu bulion si ceapa tocata si ciupercile taiate bucatele si fierte cu vegeta naturala. Amestecul se pune în jumatatile de cartofi.
Cartofii scobiti se amesteca cu maioneza de pufuleti. Daca pasta este foarte moale, se toarna peste cartofi, iar daca este mai consistenta se pune pe un apltou si se aseaza cartofii peste ea. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si masline.

Ciuperci cu fasole verde la cuptor
" 1 kg ciuperci
" 1 kg fasole verde
" vegeta naturala, sare, patrunjel verde
" 2 cepe
" usturoi pisat
Ciupercile se curata, se spala, se taie bucatele si se calesc în apa cu vegeta naturala si sare dupa gust. Fasolea se spala, se rupe bucati, se fierbe si se scurge.
Ceapa se taie pestisori si se fierbe 3 minute si se scot din apa.
Se pregateste o tava tapetata cu pesmet în care se pun ciupercile amestecate cu fasolea verde, iar deasupra se pune ceapa fiarta, frunzele de patrunjel verde tocate si se lasa la cuptor 20 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se unge cu ulei amestecat cu boia de adrei dulce. Se serveste cu mujdei de usturoi.



Ely
Scris: Saturday, March 31, 2007 3:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Prajitura cu morcov


Ingrediente:
-o cana cu morcov ras pe razatoarea de lamiie;
-o cana cu ulei;
-o cana cu zahar;
-mirodenii;
-1/2 praf de copt si o lingurita de bicarbonat stins;
-3 cani de faina.
Preparare:Se amesteca toate ingredientele, se toarna in tava unsa si tapetata, se intinde cu mina. Dupa ce s-a copt, se pudreaza cu zahar.

Pofta buna .dance



Mancarica de prune uscate!






1/2 kg de prune uscate
1 ceapa mai mica
2-3 linguri ulei
1lingura de zahar
sare
3 linguri bulion

Se caleste ceapa in ulei, se completeaza cu prunele uscate si se pune apa cat sa acopere prunele. Se lasa la fiert pana se umfla si sunt moi prunele; se pune bulionul, zaharul si sarea dupa gust...se mai fierbe putin si se ingroasa cu o lingura de faina!
Este delicioasa si se serveste rece!
Se mananca in ajunul carciunul, ultima zi de post!

Prunele nu se pun la muiat, doar se spala!
Si inca ceva ce am omis....se pun si cateva nuci taiate nu foarte maruntite; ele se pun mai la sfarsit imediat dupa ce pui bulionul!
Pofta mare!ate!
Ely
Scris: Saturday, March 31, 2007 3:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Ah am scris de 2 ori.rambo
delfinasa
Scris: Monday, April 2, 2007 4:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Cartofi cu ciuperci, masline si sos de rosii

-1 kg cartofi, taiati felii mai grosute;
-1 cutie ciuperci feliate, scurse bine;
-masline;
-putin ulei, delikat/vegeta, putin sos de rosii, piper dupa gust;

Intr-o tava de yena se aseaza feliile de cartofi, se amesteca cu ciupercile, maslinele si cu sosul de rosii si condimentele...Se adauga putina apa si se dau la cuptor la foc mediu-mare cam 40 min sau pana se inmoaie cartofii, amestecand din cand in cand. Se poate adauga patrunjel proaspat tocat sau marar, cui ii place.
misha
Scris: Tuesday, March 16, 2010 7:25 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Mesaje: 3527
essen vreau si eu...din tot ce s-a scris aici!
KRYS85
Scris: Tuesday, March 16, 2010 9:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 9/23/2008
Mesaje: 6611
taki wrote:
Stie cineva sa faca fasole pastai cu usturoi???
Va rog, postati reteta!
Maine vreau sa o incerc ca mi-e pofta!



Calesti umpic de ceapa in ulei ,pui apa si fasolea impreuna cu ceapa calita la fiert si cand e aproape gata adaugi usuroi pisat !!Daca pui apa mai multa poti sai faci si umpic de dresatura cu apa si faina la urma!!!!
Pofta buna!!!pupici pupici pupici pupici
AlexandraL
Scris: Tuesday, March 16, 2010 10:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Mesaje: 3818
Misha, incearca asta:

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ingrediente:


•1kg. ciuperci
•1 kg.cartofi
•2 cepe
•4 linguri de ulei
•1 pahar bulion
•sare
•piper
•patrunjel verde
•pesmet

Mod de preparare:

1.Ciupercile se dau prin masina de tocat carne, impreuna cu cele 2 cepe.Se calesc apoi in ulei incins,se potrivesc de sare ,piper si se presara cu petrunjel verde tocat marunt.

2.Cartofii se fierb in apa sarata si apoi se curata si se zdrobesc bine.

3.Se unge un vas de Jena cu margarina ,se presara cu pesmet si se aseaza straturi de cartofi si ciuperci, ultimul trebuie sa fie de cartofi.

4.Se toarna deasupra un pahar de bulion .Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

5.Se serveste musacaua calda ,cu salata verde sau muraturi

Mie mi-a iesit nesperat de buna.
ingerash
Scris: Tuesday, March 16, 2010 11:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Alexandra,asa ceva fac si eu,dar pun si mararhearts
AlexandraL
Scris: Wednesday, March 17, 2010 3:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Mesaje: 3818
Eu am pus si marar si patrunjel, iar vasul nu l-am uns cu margarina, ca nu am avut, si a iesit minunat yes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.