|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Placinta cu praz
INGREDIENTE 300 g aluat de placinta 4-5 fire de praz 200 g ciuperci Marar ( daca doriti) ulei de masline/floarea sorelui
PREPARARE Aluatul de placinta se desface si se lasa la decongelat, iar cuptorul se încalzeste. Daca aveti timp sa faceti,foile de casa sunt si mai bune! Prazul se taie rondele subtiri si se pune într-o cratita cu uleiul de masline ( nu ff mult ulei) si se caleste la foc mic, 15 minute cu capacul pus, pana se inmoie prazul. Se lasa apoi sa se raceasca. Separat, ciupercile se fierb si se toca marunt. Se condimenteaza cu putina sare, evetual piper. Se amesteca prazul cu ciupericile, apoi se intinde compozitia pe foietajul de placinta sau foile de casa, se ruleaza/impacheteaza ca orice placinta si se asaza într-o tava tapetata cu hârtie de copt si Se coace apoi în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 35-45 minute. Placinta se taie, numai dupa ce se raceste putin. Fac aceasta placinta si cu branza de oi+oua( cand nu este post)!! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/16/2013 Mesaje: 1228
| kali wrote:Decat maioneza de avocado - pe care eu, personal, nu l-as combina never ever cu ulei -, mai bine guacamole. Mai bun, mai natural, mai sanatos! E o idee, zic si eu! Si e incercat!
Retete gasiti pe net cu duiumul, in diferite variante... cu usturoi/fara usturoi. Dupa gust.
O varianta:
1 avocado 1 rosie potrivita 1/2 ceapa tocata marunt 1/2 ardei iute 1 lingura suc de lamaie sau lime sare si piper dupa gust
suna f bine reteta asta; o s-o incerc sigur, dar inlocuiesc ardeiul cu usturoi cum ai sugerat si tu; eu sincera sa fiu vreau sa evit si zaharul rafinat pe cat posibil in acest post; asa ca o sa ma orientez dupa retete cat mai sanatoase; dupa ce probez ceva si imi place cum iese postez si aici; vb lui Kali, e plin netul de retete pe toate gusturile; eu chiar nu mai inteleg femeile care se vaieta ca nu mai stiu ce sa gateasca; daca nici cu acces la internet nu gasim solutii ...; |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| A foarte bun asa. Mie im iplace si taiat felii subtiri, asezat pe paine/ paine prajita dupa gust, presarat cu sare, piper, lime si rosii (preferabil cherry, acum, ca-s mai gustoase). |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sarmalute de post cu ciuperci, gasesc pe undeva pe-aici ? Help please ! |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| Eu fac sarmalutele asa: Toc 2 cepe marunt. Dau 500 gr ciuperci pe razatoarea mare. Intr-o cratita incing putin ulei si pun ceapa la calit. Cand s-a inmuiat adaug ciupercile si le las pana se evapora apa din ele. Adaug rosii sau bulion si o cana de orez spalat in prealabil. Las un pic sa se patrunda si apoi pun 2 cani de apa. Las sa scada compozitia de sarmale amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a racorit un pic pun marar din belsug, sare, piper si 2-3 linguri de gris. Le infasor si le asez in oala..restu e can-can :))) |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Multumesc mult Leila ! |
| Tocmai ce am achizitionat 500gr de seminte de chia. Mult recomandate si indelung laudate, am ajuns si eu la ele in speranta de a mai scapa de produsele de post comerciale. Prima reteta pe care vreau sa o verific este cea de icre vegetale, de ex:
http://ligiapop.com/2012/08/14/ligias-kitchen-icre-din-seminte-de-chia/
Musai revin cu impresii |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Am gasit o pagina tare interesanta.....Pentru inspiratia voastra ....Este tare! http://www.caietulcuretete.com/2012/03/retete-de-post.html |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
|
Am incercat-o si eu sincer ...nu mi-a placut! |
|
| Pana una alta am facut un fel de ...budinca, sa zicem. Am pus semintele astea la inmuiat in lapte de migdale indulcit cu miere si in fresh din mai multe fructe. In a doua varianta au fost asa-si-asa, bun probabil in regimurile de slabire, dar cu lapte si miere a fost chiar bun. Copiilor le-a placut. |
|
|