Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| MANCARE DE DOVLECEI
Aceasta mancare poate fi consumata de catre persoanele hipertensive, cele care au diabet si cele care au colesterolul marit.
INGREDIENTE: - ceapa - 2 buc - dovlecei - 10-12 buc, medii - morcovi - 3-4 buc medii - marar - ulei de masline - 2 linguri
MOD DE PREPARARE:
Se taie ceapa marunt si se caleste in cele 2 linguri de ulei de masline. Morcovul se rade pe razatoarea mare si se caleste impreuna cu ceapa.
Dovleceii se curata de coaja si apoi se taie rondele, de grosime de 1 cm. Se adauga in oala si se amesteca impreuna cu ceapa si morcovul.
Se pune 1/2 pahar cu apa si se acopera oala cu un capac.
Se lasa la foc mediu pana cand se fac si dovleceii.
Cand s-au fiert si dovleceii iar apa a scazut, se adauga si mararul tocat marunt.
FIIND O RETETA PENTRU HIPERTENSIVI, NU SE PUNE SARE ! DE ASEMENEA, NU SE PUN NICI ALTE CONDIMENTE !
Pofta buna ! |