Nivel: Membru
Inregistrat: 7/31/2014 Mesaje: 5
| Buna ziua mamici! Am o mare nelamurire si sunt sigura ca ma puteti ajuta happy.gif...prin urmare va voi prezenta pe scurt situatia in care ma aflu,si anume; Sunt insarcinata in 15 saptamani...Locuiesc in Londra impreuna cu prietenul meu care este de origine danez Nu suntem casatorita si nici nu voi fi pana nasc copilul.Planuiesc sa nasc aici. De aici incep nedumeririle:)) Am vorbit cu iubitul meu si el vrea ca numele de familie al copilului sa fie al lui nu al meu...asta inseamna ca va fi si in custodia lui? Poti pune ambii parinti in certificatul de nastere chiar daca nu sunt casatoriti? Sau cum merge treaba asta? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns... daca ati nascut aici sau daca cunoasteti pe cineva care a nascut aici... Va multumesc anticipat! Pupicei! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Intereseaza-te la un Citizen advice bureau ! sau cel putin te vor ghida ei ! intra si pe site-ul Home Office si cauta excat situatia voastra ! Nume poti pune ce vrei tu , dar de custodie ... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| O data ce el recunoaste copilul ca fiind al lui, iar pe certificatul de nastere va avea si mama si tata, e normal sa aiba aceleasi drepturi ca si tine asupra copilului. |
|
| bereea wrote:O data ce el recunoaste copilul ca fiind al lui, iar pe certificatul de nastere va avea si mama si tata, e normal sa aiba aceleasi drepturi ca si tine asupra copilului.
Pai nu vreau sa aiba nici un drept asupra copilului. Nu pot sa ii pun copilului numai numele lui de familie si eu sa fiu singura cu drepturi depline?
Pupicei!
|
|
| Maria & Mario wrote:Intereseaza-te la un Citizen advice bureau !
Nu vreau ca el sa stie ca ma interesez de asa ceva...de aceea nu m-am dus... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Sabbyi wrote:Pai nu vreau sa aiba nici un drept asupra copilului. Nu pot sa ii pun copilului numai numele lui de familie si eu sa fiu singura cu drepturi depline? Pupicei!
Nu cred! Totusi de ce nu vrei sa aiba si el drepturi asupra copilului? |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sa inteleg ca tu nu iesi din casa fara el ? intereseaza-te on line sau afla un numar de telefon si afla informatiile de care ai nevoie , ca de te culci pe'o ureche s'ar putea sa ai surprize ! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| singura varianta in care nu are drepturi asupra copilului este daca nu figureaza pe certificatul de nastere. chiar si asa, situatia e provizorie, pt ca are posibilitatea de a recunoaste copilul oricand doreste, astfel ca certificatul de nastere va fi inlocuit. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Din moment ce e trecut pe certificat ca tata va prelua toate drepturile si obligatiile aferente.Daca nu vrei ca el sa preia drepturile asupra copilului atinci nu il trece pe certif.ca tata , cere sa se puna liniuta la numele tatalui si ai scapat de griji.Nu esti casatorita, spui ca nu stii al cui e copilul si gata , e pe numele tau si nimeni nu are drepturi asupra lui.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Din cate stiu eu daca nu il treci pe certificat tatal te poate actiona in instanta pentru a demonstra paternitatea,asa ca ceva drepturi tot va avea.Tatal nu are drepturi asupra copilului atunci cand nu il recunoaste sau cand e decazut din drepturi.Trebuie sa iei in considerare ca daca hotarasti sa vi in tara cu copilul sau daca cel putin il nasti in Romania in cazul unui eventual proces ai mari sanse sa se judece aici,iar pana la varsta de 2 ani tutela e a mamei.Eu nu inteleg,daca ai hotarat sa ai un copil cu el,de ce sa nu aiba nici un drept asupra copilului?Adica pana la urma te pui si in pielea tatalui,e si copilul lui.Daca e genul de om dur si care crezi ca iti va face rau ia masuri de pe acum.Multa bafta si sarcina usoara |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Daca tatal vrea , va obtine in final paternitatea .Cazul asta e oricum ciudat , vrei numele lui dar nu il vrei ca tata ... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| t-mihaela wrote:Daca tatal vrea , va obtine in final paternitatea .Cazul asta e oricum ciudat , vrei numele lui dar nu il vrei ca tata ...
Exact!Gandeste-te bine ce faci ca asa ai putea sa faci copilul sa sufere atunci cand va vrea sa-si cunoasca adevaratul tata.Nu-l pune intr-o situatie neplacuta pe viitor.Intreb si eu :Esti sigura ca el este tatal copilului?" |
|
| dana_h[quote wrote:Eu nu inteleg,daca ai hotarat sa ai un copil cu el,de ce sa nu aiba nici un drept asupra copilului?
Nu vreau sa aiba nici un drept asupra copilului, pentru ca nu suntem casatoriti:) De vreo luna el a inceput sa se poarte ciudat...eu presupun ca a intrat in criza varstei mijlocii. Are anumite "iesiri" care ma pun pe ganduri...Nu este violent,nu ma jigneste..doar se plange cam din orice...pare ca nu ii comvine nimic. Ori am devenit eu prea preocupata de orice defect,ori sunt prea sensibila...Cateodata ma gandesc daca e cel cu care vreau sa imi petrec restul vietii.Nu am intelegeti gresit... sentimentele de iubire si respect e reciproc si foarte puternice..si stiu ca va fi un tata minunat..doar ca...nu stiu...Ma preocupa mereu orice lucru ,oricat de insignifiant ar fi el... E normal asa ceva?
Pupici |
|
| Maria & Mario wrote:Sa inteleg ca tu nu iesi din casa fara el ?
:)) Bineinteles ca ies.Doar ca nu pot minti... |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Probleme si sentimente contradictorii pot aparea oricand , important este ca va iubiti si ca o sa aveti un bebe . Cum a mai spus una dinstre fete , daca vrei sa nu apara pe certificat trebuie sa pui liniuta in dreptul tatalui , cum ca nu stii cine e. Dar, ma indoiesc ca nu o sa fie langa tine cand o sa nasti ... Asteptam vesti bine ! |
|
|