Chestionar intrebare: Natural la prima, la a 2-a ce ati alege?
Alegere Voturi Statistici
Tot nastere naturala 92 84%
Cezariana 17 15%

Mamici cu nastere naturala, daca ati putea alege a 2-a nastere, ce ati alege?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mela
Scris: Wednesday, May 14, 2008 5:45 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
i-am nascut usor pe amandoi,dar daca as fi trecut prin chinuri groaznice nu stiu daca as mai fi votat nastere naturala.oare

nasa lui fiu-meu,de exemplu,s-a chinuit asa mult cu baiatul ca nici acum,dupa 7 ani,nu vrea macar sa auda de inca o nastere.
oanalaurisa
Scris: Wednesday, May 14, 2008 8:18 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007

Eu,slava Domnului,am avut o nastere foarte usoara si a doua oara as opta tot pentru nastere naturala.
bereea
Scris: Saturday, May 17, 2008 2:53 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Imi este mai frica de cezariana decat de o nastere naturala.Pe Ale am nascut-o natural si a fost ingrozitor.Eu ingusta in bazin, ea 4,6 kg.Nu de durerile nasterii imi aduc aminte(chiar daca nu pot spune ca le-am uitat) ci de faptul ca copilul meu a suferit la nastere si a avut unele urmari - nu misca deloc manuta stanga.A suferit ea, printesa mea, si daca as fi stiut as fi cerut cezariana.
Daca voi reusi sa am un al doilea copil voi evalua foarte bine si , bineinteles, voi urma sfatul medicului, pe care, de data acesta, il voi alege cu multa atentie.

mama_Sonyei
Scris: Thursday, September 25, 2008 9:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/24/2006
Va dati seama ca daca am nascut foarte usor (dupa un travaliu luuuuung) NATURAL cu anestezie epidurala - tot asa aleg si pentru a doua nastere thumleft
petro
Scris: Friday, September 26, 2008 10:16 AM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Eu am nascut pe cale naturala si a doua nastere tot asa as alege-o. Am avut travaliu de doar 7 ore, nastere indusa (cred ca asa se numeste). N-am simtit nimic tot travaliu decat pe ultima suta de metri contractiile. A fost mai greu cu refacerea. Abia dupa 24 de ore m-am intalnit cu Darius, dupa ce m-au adunat de 2 ori de pe jos asistentele in urma incercarilor mele de a merge si a-mi vedea copilul. Eh, amintiri frumoase pana la urma... si satisfactia ca am fost acolo cand a vazut fiu-meu prima data lumina zilei.
adrianayo2003
Scris: Friday, September 26, 2008 10:40 AM
Nivel

Inregistrat: 10/17/2007
oanalaurisa wrote:

Eu,slava Domnului,am avut o nastere foarte usoara si a doua oara as opta tot pentru nastere naturala.

Subscriu
giorgia
Scris: Friday, September 26, 2008 11:23 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/16/2008
noi deja ne gandim sa il facem si pe al 2 copil , deja am vorbit cu ginecologa mea a doua nastere va fi cu epidurala . ea a nascut asa si nu a simtit nimic
dalelutza
Scris: Saturday, September 27, 2008 7:50 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/24/2008
Buna dimineata si bine v-am gasit!
Noi suntem recent sosite( eu cu printesa) si este prima nastere, insa am indraznit sa va cerem parea mai mult decat sa ne dam cu parea, pt ca nu am avea de unde sa avem o parere formataras

Eu toata sarcina am optat pentru nastere naturala fara epidurala, si pot spune ca eram pregatitasic, sau cel putin nu imi era teama deloc
pana ieri cand am fost la medic si mi-a zis ca nu se mai pune problema de nastere naturala avand in vedere ca bb are deja4000 g ai ca oricum mai acumuleaza minim 200 g pe saptamana......
Asa ca miercuri,01.10.2008 ne-a chemat la analize si joi sa facem cezariana....
Iar mie acum mi s-a facut o frica enorma, si sunt tare dezamagita.....
plans
imi vine sa ii dau crezare si sa accept cezariana, pt ca ma gandesc sa nu aiba printesa probleme fiind maricuta, insa...nu stiu...pale
Voi ce parere aveti?
bereea
Scris: Saturday, September 27, 2008 10:11 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
eu am nascut o fetita de 4600g ...a fost foarte greu , nasterea a durat mult , fetita a avut de suferit dupa.
nu vreau sa te sperii, dar daca as fi stiut ca e asa de mare as fi cerut cezariana.
adrianayo2003
Scris: Saturday, September 27, 2008 10:46 AM
Nivel

Inregistrat: 10/17/2007
Dalelutza .... sa-ti dea Dumnezeu sa ai o nastere usoara si sa ai un copil sanatos.
Trebuie sa asculti si de parerea doctorului ginecolog, el stie cel mai bine !!!
petro
Scris: Saturday, September 27, 2008 5:41 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Si mie mi-a recomandat medicul cezariana ca era cam mare baietelul. Dar in final am cazut de comun acord ca mai bine incerc naturala si daca "doamne-fereste" se intampla ceva sa recurga la cezariana. Eu am fost destul de incapatanata incat sa vreau doar naturala (fiindca mi-e frica tare de taieturi). Copilul a avut 4,200 kg la nastere, destul de maricel pentru mine, dar n-a patit nimic. Decat ca a fost cam lenes si s-a gandit sa priveasca in jur dupa ce a iesit si abia dupa sa ne "anunte". In schimb eu am fost dezastru, dupa cum am mai zis mai sus. Asa ca draga dalelutza, doar tu stii ce poti si tu decizi ce crezi ca e mai bine pentru tine. Parerea mea: cu cat te gandesti mai mult la nastere si te stresezi cu atat va fi mai greu. Cel mai important in momentele alea e sa fi relaxata. Cauta pe Google tehnicile americane de relaxare pentru mamici pe ultima suta de metri, cauta tehnica medicului Dick Read si poate te vor ajuta putin. Pe mine m-au ajutat. Si rugaciunea te ajuta mult in momentele alea. Iti doresc nastere cat mai usoara, iar cum va fi ne vei povesti dupa-aceea. Nu trebuie sa-ti fie frica de ceea ce nu cunosti.
carmenush
Scris: Monday, September 29, 2008 5:13 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/18/2008
Travaliul meu la prima nastere a durat 7 ore cu contractii din 2 in 2 minute. Am nascut natural cu toate ca Radu avea dubla circulara de cordon iareu dilatatie 7.Era cat pe ce sa-l pierd. Sincer mi-a fost frica la a doua nastere dar am avut incredere in medicul meu si a fost ok. Tot travaliul cu tot cu nastere a durat doar 3 ore, fara sa ma rup, fara nimic. Intr-o ora aveam dilatatie maxima de s-au crucit moasele. Cand le-am zis ca iese au ras de mine: "Ce draga, crezi ca ies copiii asa repede? Parca ai fi la prima nastere si nu stii. Hai sa te vad pe masa." I sevedea capul. Nu stia cum sa ma duca mai repede la sala de nasteri, nu mai nimerea manusile.... Iar medicul meu era intr-o cezariana. Cand a venit la sala deja nascusem. Cu o nastere ca asta as mai naste de cateva ori.hohot
albinutza
Scris: Thursday, July 30, 2009 2:18 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
As alege tot nasterea naturala, in final durerea se uita cand iti vezi puiul.
Cezariana este o interventie chirurgicala ce presupune o taietura la nivelul abdomenului.
Dupa o cezariana te refaci mai greu decat dupa o nastere naturala. Dupa parerea mea cezariana este o situatie la care ar trebui sa se recurga doar in cazurile speciale.
leut
Scris: Thursday, July 30, 2009 2:27 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
leut wrote:
Categoric naturala...
Am eu o teorie, precum ca ce-i lasat de Dumnezeu sa fie, E! Exceptand cazurile medicale, in care numai cezariana e singura optiune, nasterea naturala mi se pare cel mai bun lucru atat pentru mama cat si pentru copil.
Odata, cineva mi-a spus ca deja nu mai suntem in Evul Mediu, cand femeile se chinuiau sa aduca pe lume copii si ca acum s-a "inventat" cezariana. I-am spus "sa fie sanatoasa" si sa creada ce vrea.
Fiecare alege, dupa cum crede de cuviinta.
sic

Heeeeeeeeeei...m-am tinut de cuvant! Un travaliu de o ora...record, nu? A doua nastere e mult mai usoara si spun asta nu doar din experienta mea ci si din a altora! dance
Laura
Scris: Thursday, July 30, 2009 2:46 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
albinutza wrote:

Dupa o cezariana te refaci mai greu decat dupa o nastere naturala. Dupa parerea mea cezariana este o situatie la care ar trebui sa se recurga doar in cazurile speciale.

Uite ca la mine nu e valabila afirmatia ta. La 24 ore de la nastere prin cezariana, eram intr-o rezerva cu copilul,imi hraneam puiul la piept si mergeam destul de bine. La o saptamana de la nastere, umblam pe strada dupa actele pentru indemnizatie si alocatie. Pana la urma nasterea ti-o alegi tu, in functie de organismul tau si in functie de ceea ce crezi ca ti se potriveste mai bine. Eu eram hotarata sa nasc natural, dar aveam o frica pe care am impartasit-o doctorului meu si care mi-a recomandat cezariana din aceasta cauza...si bine a facut, caci nu am avut probleme absolut deloc, dimpotriva, mi-a fost tare bine.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.