|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am nascut si natural si prin cezariana, iar parerea mea e categoric o nastere naturala. La prima nastere a fost destul de greu .dar m-am refacut f.repede.Cand iti ti copilul in brate uiti de toate durerile si neplacerile sarcinii si respectiv nasterea. A.doua nastere am vrut sa nasc tot natural ,dar dupa multe ore de contractii si de chin,pt. binele copilului medicul a hotarit saimi faca cezariana.La o nastere cu cezariana te refaci mult mai greu,ai dureri de uter daca pot sa le spun asa mult timp. Trebuie sa iei antibiotice .injectii pt contractia uterului care dor destul de tare si nu poti sa te ocupi decopilul tau asa de usor.Taietura ramane asa ca e bine sa te gandesti bine si sa ceri informatii inainte de a te hotari sa nasti prin cezariana. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| de acord cu tine. eu am la activ o cezariana si pe langa tot ceea ce ai enumerat tu mai sus, eu as mai pune si faptul ca iti limiteaza nr nasterilor viitoare. teoretic, mai nou, se spune ca poti face oricate cezariene insa mai toti dr recomanda 2 maxim 3. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| as naste natural, cezariana asta a fost o experienta neplacuta , nedorita,neasteptata...eu nu mai fac copii dar prin absurd de ar fi, aleg naturala ( asta daca bebele nu se hotaraste sa stea de-a curmezisul ) |

| Mihaela, ma tenteaza si pe mine una naturala dupa cezariana dar medicul meu este fff hotarat ca NU! si mi-a explicat si de ce... am citit si eu pe net despre VBAC si parca nu as vrea sa ma risc... cautati pe google "vbac" si o sa gasiti o sumedenie de informatii despre asta. pe mine m-a facut sa ma razgandesc! |

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| da stiu ca e periculos,nbu am prea multe detalii, o sa caut si eu |

| Miha
adevarul este ca tot citind pe site-urile astea din State despre VBAC, m-am ambramburit si mai tare de cap... e ok sau nu sa nasti vaginal dupa cezariana? americanii zic ca, de fapt si de drept, riscurile de ruptura uterina nu sunt chiar asa de mari la nasterea vaginala dupa cezariana, ci ca sunt cam tot la fel de mari ca si in cazul unei cezariene dupa cezariana...
in fine, sunt multe dezavantaje si chiar si numai pt un procent mic de complicatii potentiale eu nu m-as risca... dr meu mi-a explicat ca, de cele mai multe ori, copilul moare la o astfel de nastere daca apare ruptura uterina sau alte complicatii nasoale... cica principiul obstetricii ii obliga sa salveze mama cu prioritate inainte copilului... va dati seama ce nenorocire ar insemna asta... mi-a spus ca el nu ar vrea sa ma piarda sub ochii lui... si ca de aia mai bine nu aflam daca pot sa nu sa nasc natural... |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| noi suntem incepatori p aici dar totusi am vrea sa ne dam si noi cu parerea eu am nascut normal si as alege aceeasi cale pt k este mult mai usor si refacerea este mai rapida(eu nu m-am chinuit deloc in 3 ore am nascut asa k alta metoda nu as alege nici batuta,decat dk ar fi strict necesara) pupam toti prichindeii |

Nivel: Membru
Inregistrat: 8/15/2006 Mesaje: 10
| Eu optez pentru cezariana, indiferent cate avantaje are nasterea naturala. Sunat mai fricoasa si reactionez urat in situatii limita deci prefer sa nu stiu si nimic si sa ma trezesc cu bebe in brate. Mamici care ati nascut natural, tot respectul din partea mea |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Jojo wrote:Eu optez pentru cezariana, indiferent cate avantaje are nasterea naturala. Sunat mai fricoasa si reactionez urat in situatii limita  deci prefer sa nu stiu si nimic si sa ma trezesc cu bebe in brate. Mamici care ati nascut natural, tot respectul din partea mea
Bine ai venit, Jojo! Esti insarcinata? |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 7/30/2007 Mesaje: 25
| Naturala..... cu EPIDURALA!!!! Ca si la prima nastere :) |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Eu am avut o nastere normala tare grea si fara epidurala mi-au zis ca o s a-mi puna si au mai venit cand aveam deja dilatatie mare si nu s-a mai putut. .Ma gandeam si eu la cezariana la urmatorul bebe ,dar m-am tot gandit si o sa aleg tot normal (daca se poate) ,dar daca o sa fie la fel de dureros o sa apelez la epidurala. |
|

Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| eu am nascut cu cezariana la cerere si daca e sa mai am un bebe (2,3,5) - tot cezariana as alege.... eu m-am refacut foarte repede, duminca seara am nascut, luni de dim. deja mergeam prin salon, iar marti la pranz am plecat acasa, ca sa nu mai zic k tineam fara probleme copilul in brate, cand am ajuns acasa m-am pus pe aspirat.... deci - din punctul meu de vedere am avut o nastere (dar si perioada care a urmat) mai mult decat perfecta... |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| ira_tgr wrote:eu am nascut cu cezariana la cerere si daca e sa mai am un bebe (2,3,5) - tot cezariana as alege....  ... cand am ajuns acasa m-am pus pe aspirat...
Aoleu, ma gandeam ca sunt singura care s-a apucat de aspirat. Vad ca m-am inselat. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
|
eu nu m-am apucat (aspiratul e in grija lui Dragos), dar imediat cum am ajuns acasa, puteam s-o fac fara probleme .... Am nascut prin cezariana, mi-a fost neasteptat de bine si de aceea, anul viitor sper ca voi naste tot prin cezariana .... la fel ca si ira, vineri am nascut iar sambata dimineata bantuiam pe hol dupa un cantar |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Eu trebuie sa aleg neapart cezariana din cauza herpesului genital. |
|
|