Chestionar intrebare: Natural la prima, la a 2-a ce ati alege?
Alegere Voturi Statistici
Tot nastere naturala 92 84%
Cezariana 17 15%

Mamici cu nastere naturala, daca ati putea alege a 2-a nastere, ce ati alege?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
simona sipos
Scris: Saturday, January 20, 2007 7:14 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am nascut si natural si prin cezariana, iar parerea mea e categoric o nastere naturala. La prima nastere a fost destul de greu .dar m-am refacut f.repede.Cand iti ti copilul in brate uiti de toate durerile si neplacerile sarcinii si respectiv nasterea. A.doua nastere am vrut sa nasc tot natural ,dar dupa multe ore de contractii si de chin,pt. binele copilului medicul a hotarit saimi faca cezariana.La o nastere cu cezariana te refaci mult mai greu,ai dureri de uter daca pot sa le spun asa mult timp. Trebuie sa iei antibiotice .injectii pt contractia uterului care dor destul de tare si nu poti sa te ocupi decopilul tau asa de usor.Taietura ramane asa ca e bine sa te gandesti bine si sa ceri informatii inainte de a te hotari sa nasti prin cezariana.
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, January 20, 2007 7:40 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
de acord cu tine. eu am la activ o cezariana si pe langa tot ceea ce ai enumerat tu mai sus, eu as mai pune si faptul ca iti limiteaza nr nasterilor viitoare. teoretic, mai nou, se spune ca poti face oricate cezariene insa mai toti dr recomanda 2 maxim 3.
mihaela75
Scris: Saturday, January 20, 2007 7:55 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
as naste natural, cezariana asta a fost o experienta neplacuta , nedorita,neasteptata...eu nu mai fac copii dar prin absurd de ar fi, aleg naturala ( asta daca bebele nu se hotaraste sa stea de-a curmezisulbataus )
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, January 20, 2007 7:58 PM
Nivel

Mihaela, ma tenteaza si pe mine una naturala dupa cezariana dar medicul meu este fff hotarat ca NU! si mi-a explicat si de ce... am citit si eu pe net despre VBAC si parca nu as vrea sa ma risc... cautati pe google "vbac" si o sa gasiti o sumedenie de informatii despre asta. pe mine m-a facut sa ma razgandesc!
mihaela75
Scris: Saturday, January 20, 2007 8:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
da stiu ca e periculos,nbu am prea multe detalii, o sa caut si eupupici
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, January 21, 2007 8:25 AM
Nivel

Miha pupici

adevarul este ca tot citind pe site-urile astea din State despre VBAC, m-am ambramburit si mai tare de cap... e ok sau nu sa nasti vaginal dupa cezariana? americanii zic ca, de fapt si de drept, riscurile de ruptura uterina nu sunt chiar asa de mari la nasterea vaginala dupa cezariana, ci ca sunt cam tot la fel de mari ca si in cazul unei cezariene dupa cezariana...scratch oare

in fine, sunt multe dezavantaje si chiar si numai pt un procent mic de complicatii potentiale eu nu m-as risca...
dr meu mi-a explicat ca, de cele mai multe ori, copilul moare la o astfel de nastere daca apare ruptura uterina sau alte complicatii nasoale... cica principiul obstetricii ii obliga sa salveze mama cu prioritate inainte copilului... va dati seama ce nenorocire ar insemna asta... mi-a spus ca el nu ar vrea sa ma piarda sub ochii lui... si ca de aia mai bine nu aflam daca pot sa nu sa nasc natural...oare
dalin@
Scris: Wednesday, March 21, 2007 11:41 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
noi suntem incepatori p aici dar totusi am vrea sa ne dam si noi cu parerearas eu am nascut normal si as alege aceeasi cale pt k este mult mai usor si refacerea este mai rapida(eu nu m-am chinuit deloc in 3 ore am nascut asa k alta metoda nu as alege nici batuta,decat dk ar fi strict necesara)
pupam toti prichindeiiboy
Jojo
Scris: Monday, April 2, 2007 7:06 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/15/2006
Eu optez pentru cezariana, indiferent cate avantaje are nasterea naturala. Sunat mai fricoasa si reactionez urat in situatii limita maseluta deci prefer sa nu stiu si nimic si sa ma trezesc cu bebe in brate. Mamici care ati nascut natural, tot respectul din partea mea pupici
Kiki
Scris: Monday, April 2, 2007 7:09 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Jojo wrote:
Eu optez pentru cezariana, indiferent cate avantaje are nasterea naturala. Sunat mai fricoasa si reactionez urat in situatii limita maseluta deci prefer sa nu stiu si nimic si sa ma trezesc cu bebe in brate. Mamici care ati nascut natural, tot respectul din partea mea pupici

Bine ai venit, Jojo! Esti insarcinata? scratch
anca beu
Scris: Thursday, August 9, 2007 12:14 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/30/2007
Naturala..... cu EPIDURALA!!!! Ca si la prima nastere :)
Ely
Scris: Thursday, August 9, 2007 12:54 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Eu am avut o nastere normala tare grea si fara epidurala mi-au zis ca o s a-mi puna si au mai venit cand aveam deja dilatatie mare si nu s-a mai putut. .Ma gandeam si eu la cezariana la urmatorul bebe ,dar m-am tot gandit si o sa aleg tot normal (daca se poate) ,dar daca o sa fie la fel de dureros o sa apelez la epidurala.
ira_tgr
Scris: Thursday, August 9, 2007 12:59 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2007
eu am nascut cu cezariana la cerere si daca e sa mai am un bebe (2,3,5) - tot cezariana as alege.... firstprize firstprize firstprize
eu m-am refacut foarte repede, duminca seara am nascut, luni de dim. deja mergeam prin salon, iar marti la pranz am plecat acasa, ca sa nu mai zic k tineam fara probleme copilul in brate, cand am ajuns acasa m-am pus pe aspirat.... deci - din punctul meu de vedere am avut o nastere (dar si perioada care a urmat) mai mult decat perfecta...
Alina
Scris: Thursday, August 9, 2007 1:41 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
ira_tgr wrote:
eu am nascut cu cezariana la cerere si daca e sa mai am un bebe (2,3,5) - tot cezariana as alege.... firstprize firstprize firstprize ... cand am ajuns acasa m-am pus pe aspirat...

Aoleu, ma gandeam ca sunt singura care s-a apucat de aspirat. Vad ca m-am inselat. hohot hohot hohot
Cris-DL
Scris: Thursday, August 9, 2007 1:46 PM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Alina wrote:

Aoleu, ma gandeam ca sunt singura care s-a apucat de aspirat. . hohot hohot hohot

hohot hohot eu nu m-am apucat (aspiratul e in grija lui Dragos), dar imediat cum am ajuns acasa, puteam s-o fac fara probleme ....
Am nascut prin cezariana, mi-a fost neasteptat de bine si de aceea, anul viitor sper ca voi naste tot prin cezariana firstprize .... la fel ca si ira, vineri am nascut iar sambata dimineata bantuiam pe hol dupa un cantar ras alcool
taki
Scris: Thursday, August 9, 2007 1:53 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Eu trebuie sa aleg neapart cezariana din cauza herpesului genital.nervi
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.