|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| alimami wrote:As alege tot naturala daca nu m-ar mai taia(adik,fara epiziotomie)si deci daca nu ar trebui sa ma coase.Si bineinteles,naturala provocata Pe mine m-au taiat doar la prima, la celelalte n-a fost nevoie, desi am avut copii mari, peste 4 kg! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Cu siguranta ca as opta pentru nastere naturala. |
Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| eu la prima nastere am ales naturla si urmatoarea la fel o sa aleg daca nu o sa apara probleme si sa dea Domnul sa fie la fel de bine ca si la prima nastere |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/30/2012 Mesaje: 101
| eu as opota iarasi pt naturala si am mai spus asta dar nu mai stiu exeact la ce subiect. parca la recuperarea dupa cezariana si am motive f bine intemeiaie. in primul rand ca dupa cezariana recuperarea e destul de grea cu risc de complicatii apoi ca nimic in lume nu se compara cu momentul in care il ai pe bebe la piept inaunte sa-i taie cordonul apoi ca am acvut un caz in familie: sora mea care a nascut cu cezariana si a fost groaznica recuperarea. dar cautati la recuperarea dupa cezariana si gasiti mai multe motive de-ale mele va pupacesc |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| si eu sunt tot pentru naturala insa de data asta s-ar putea sa nu fie posibil |
Inregistrat: 2/17/2012 Mesaje: 205
| Am gasit cateva informatii despre nasterea vaginala dupa cezariana (VBAC - Vaginal Birth after Cesarean).
Statistic, nasterile prin cezariana reprezinta 30% din totalul nasterilor.
Daca doriti sa aveti o nastere vaginala, trebuie sa stiti ca aproximativ 90% din femeile care au avut o nastere prin cezariana sunt candidate perfecte pentru o nastere vaginala. Interesesant este este ca optionea pentru VBAC este mai mare la femeile care au avut ambele tipuri de nastere intrecut (atat prin cezariana cat si vaginala) si care in cunostinta de cauza opteaza pentru o nastere vaginala.
VBAC si riscul de rupturi uterine : Riscul cel mai mare pentru o femeie care a nascut anterior prin cezariana in cazul unei nasteri normale este de a avea rupturi vaginale. Conform studiilor medicale, daca ati avut anterior o cezariana cu o incizie transversala joasa, riscul de a avea rupturi vaginale este de 0.2% pana la 1.5%, adica aproximativ 1 din 5001.
Care sunt criteriile care trebuie luate in considerare pentru VBAC ? -sa nu aveti mai mult de 2 nasteri prin cezariana cu operatii transversale joase. -sa nu aveti cicatrici pe uter sau anomalii si rupoturi anterioare -motivul medical pentru efectuarea primei cezariene nu mai exista. -nu aveti probleme medicale care sa justifice o cezariana -copilul are dimensiuni normale -copilul este pozitionat cu capul in jos
Cand nu se recomanda VBAC ? -daca sunteti insarcinata cu gemeni -daca aveti diabet -dara aveti hipertensiune
Daca aveti de gand sa faceti mai multi copii, luati in considerare faptul ca cu cat faceti mai multe operatii cu atat creste riscul de complicatii. O a 4-a sau a 5-a prezinta mult mai multe riscuri decat prima sau a doua.
Informatii despre VBAC - Vaginal Birth after Cesarean de aici. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/8/2012 Mesaje: 5
| Buna seara, mamici. Eu am ales nasterea naturala la toti trei copiii. Epiziotomie a fost doar la primul, celelalte 2 nasteri au decurs fara rupturi sau o noua taiere.
|
Inregistrat: 2/21/2010 Mesaje: 2506
| eu am ales si la a doua tot naturala desi am suferit mult, epiziotomie mare, complicatii cu niste hemoroizi...dar a trecut si totul a fost bine... |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu i-am nascut natural pe amandoi...DACA as mai naste o data tot natural as alege ! Daca o sa ajung cu 7PiTiCi dupa mine,tot pe cale naturala i-as face! |
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/14/2012 Mesaje: 40
| desi mai am timp, deja ma gadesc cum o sa inasc. mi-e frica pentru ca, consider eu, nu sunt indeajuns de dezvoltata pentru nastere natura. si nu stiu cum e procedeul... vorbeam si cu iubitul meu si el ma sustine in orice decize as lua. dar am nevoie de pareri sa ma decid. ajutati-ma va rog (20 ani, prima sarcina ) multumesc |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| mmm00 wrote:desi mai am timp, deja ma gadesc cum o sa inasc. mi-e frica pentru ca, consider eu, nu sunt indeajuns de dezvoltata pentru nastere natura. si nu stiu cum e procedeul... vorbeam si cu iubitul meu si el ma sustine in orice decize as lua. dar am nevoie de pareri sa ma decid. ajutati-ma va rog (20 ani, prima sarcina ) multumesc
Gandeste-te ca mamicile noastre nasteau mult mai devreme decat se naste acum si nu aveau nicio problema. Trebuie sa gandesti pozitiv si cand se apropie data sa te consulti cu medicul tau ginecolog . El e este singurul care iti poate spune exact cum poti naste. De obicei cand esti mai tanara totul este mai usor! .
Eu am nascut la 26 de ani, normal cu epiziotomie mica. Si acum imi doresc sa nasc la fel , dar totul depinde de copil si organismul meu. |
|
Inregistrat: 12/17/2017 Mesaje: 103
| Dupa cate am vazut toate dupa na?tere naturala mai vor tot naturala. De?i în timpul travaliului ne dorim sa faca orice numai sa Se gate odata durerile, dupa ce na?ti uiti tot ....chiar tot am uitat...fara sa mint. Si eu maine as face inca unul daca as sti ca nu apar complicatii sa trebuiasca sa nasc cu cezariana. E mult mai sigura si refacerea mai rapida la naturala Eu dupa o saptamana faceam curat, mergeam la cumparaturi cu masina deci mi-am reluat via?a de dinainte sa nasc. Deci fiti puternice cele care vreti natural. Se merita la maxim. |
|
|