Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Mamicile care au nascut normal, daca ar fi sa ramana din nou insarcinate si sa poata alege cum vor sa nasca, ce ar alege, acum ca au vazut ce inseamna o nastere naturala: cezariana sau tot nastere naturala?
De ce? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Tot nastere naturala, da' tocmai mi s-a trezit flacaul, asa ca motivele pe alta data. |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Categoric naturala... Am eu o teorie, precum ca ce-i lasat de Dumnezeu sa fie, E! Exceptand cazurile medicale, in care numai cezariana e singura optiune, nasterea naturala mi se pare cel mai bun lucru atat pentru mama cat si pentru copil. Odata, cineva mi-a spus ca deja nu mai suntem in Evul Mediu, cand femeile se chinuiau sa aduca pe lume copii si ca acum s-a "inventat" cezariana. I-am spus "sa fie sanatoasa" si sa creada ce vrea. Fiecare alege, dupa cum crede de cuviinta. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| leut wrote:Categoric naturala... Am eu o teorie, precum ca ce-i lasat de Dumnezeu sa fie, E! Exceptand cazurile medicale, in care numai cezariana e singura optiune, nasterea naturala mi se pare cel mai bun lucru atat pentru mama cat si pentru copil. Odata, cineva mi-a spus ca deja nu mai suntem in Evul Mediu, cand femeile se chinuiau sa aduca pe lume copii si ca acum s-a "inventat" cezariana. I-am spus "sa fie sanatoasa" si sa creada ce vrea. Fiecare alege, dupa cum crede de cuviinta.
idem...oare cum de gandim la fel
|
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Diana, pai vad ca suntem pe aceeasi lungime de unda, 800 km, numai ! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Nastere naturala. A fost ft. usor in timpul travaliului, in timpul nasterii(chiar daca am epiziotomie) si refacerea de dupa nastere. Imediat dupa nastere puteam sa am grija de bebelusa. Nasterea a fost fara epidurala.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Tot nastere naturala...durerea se uita si pana la urma urmei, nu este chiar asa de greu sau dureros sau am uitat eu...
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Eu nu mai pot opta pt a doua nastere, poate pt a treia(sper ca nu)...dar si de-ar fi sa fie, tot naturala as alege, n-am niciun motiv intemeiat sa aleg cezariana (numai daca ar fi vreo problema medicala care sa-mi puna, mie sau copilului, viata in pericol)...in rest, nu mi-e frica deloc, chiar daca nu am uitat cat de tare a durut nu nasterea in sine, ci cusatura de dupa. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Bineinteles ca tot naturala as alege, daca nu as avea probleme medicale. As mai naste de 2 ori daca as sti ca sunt la fel de usoare ca prima nastere Sau vorba lui Taki, oi fi uitata eu !?
Nu pot sa voooteeez! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Naturala. Asa ne-a lasat Dumnezeu ...... A fost cumplit si nesfarsit de greu DAR ..... am uitat din secunda cand a iesit. Serios, e un prag al durerii care o data depasit e .....PA ! am mai scris la nastere naturala motivele: refacere instantanee, fara epiziotomie, baie in cada singurica dupa 30 min, mers pe picioare singura in salon dupa apx 1 ora. Maria in brate si la piept sa suga imediat dupa ce e cantarit-o !
Trece ca apa ! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Eu inca ma mai gandesc la asta...dupa ce l-am nascut pe Christian si am trecut prin ce am trecut (nu ma mai repet, pt ca am mai scvris despre asta si la alte subiecte)...prima alegere ar fi o cezariana a doua oara, dar...daca stau sa ma gandesc ce repede m-am recuperat dupa nasterea naturala...as opta tot pt naturala....inca nu stiu...sunt in impas...dar voi vedea tunci cand va fi cazul... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| daca nu sunt probleme care sa puna bebele in pericol,aleg tot nasterea naturala.m-am recuperat repede dupa nastere,bebele a papat laptic de la san dupa 12 ore,am mers acasa dupa 4 zile,pe cand o mamica ce facuse cezariana in aceeasi zi in care am nascut eu abia venea de la reanimare.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| As alege nasterea naturala . Am nascut natural si fata si baiatul. Mie nu mi s-a parut greu, ce-i drept am facut multa miscare in timpul sarcinii. Si cred ca daca as fi avut dureri foarte mari la prima nastere as fi optat perntru nastere normala. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Avand in vedere ca prima nstere a fost foarte usoara, as opta tot pt.naturala.In skimb, daca mi s-ar spune din nou ca pt.a naste natural trebuie sa iau antibiotic pt.a trata un stafilococ auriu capatat tot la ei in maternitate, as alege cezariana si fara a lua antibiotic...desi, ar fi cam cu dus-intors...Prea am patimit de la nenorocitul ala de antibiotic...
Adriana, scuza-mi indiscretia, dar....vine Mosul cu un bebe, sau iepursaul de Paste?
Nici eu nu pot vota ! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am votat nastere naturala. Amindoi baietii mei s-au nascut natural, fara nici o anestezie! Am avut in ambele cazuri epiziotomie, fara probleme sau dureri insoportabile si m-am refacut foarte bine. Aveam posibilitatea sa aleg epidurala sau nastere in apa, dar am vrut nastere naturala.
|
|
|