Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Hai sa vedem de curiozitate mamicile care au nascut prin cezariana si au vazut ce inseamna asta, daca ar mai ramane inca o data insarcinate, cum ar alege sa nasca, dar ar avea de ales: tot cezariana sau normal?
De ce? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Tot cezariana. Asta din cazua bazinului. Fiind prea ingust, bazinul nu imi va permite o nastere naturala. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| categoric nastere vaginala! nu stiu si daca imi voi convinge dr sa accepte ca tot il intreb la fiecare consultatie si imi zice de cezariana! pentru mine a fost o mare frustrare si neimplinire nasterea prin cezariana. am eu credinta cum ca este mai sanatos si pt mama si pt copil sa se nasca natural! exista femei care se refac exemplar si iute dupa nasterea prin cezariana sau cea vaginala si unele care se vaita si dupa 6 luni de dureri. totusi, majoritatea cu care am vb eu se refac mai repede dupa o nastere vaginala! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Desi exista riscul de ruptura de retina(astigmatism miopic compus), as incerca o nastere vaginala... Cu conditia ca in caz de nevoie sa fie pregatita sala de operatii... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Eu as opta tot pentru cezariana si a doua oara. Multumesc lui Dumnezeu, mi-am revenit foarte repede prima data, chiar daca am avut ghinionul sa primesc "setul complet", sau 2 in 1, adica si rahianestezie si anestezie totala. De anestezie o sa imi fie cel mai frica, asta stiu sigur. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mie nu mi s-a parut nimic nenatural prin cezariana , mai ales ca au salvat viata copilului meu pt care as fi in stare de orice sacrificiu. Cum pot fi neamplinita sau frustrata pt o simpla taietura cand copilului mei ii este bine si n-am auzit pana acum efecte secundare in sanatatea copiiilor nascuti prin cezariana. Cu siguranta ca si a doua oara voi face cezariana daca va fi ceva in neregula cu mine sau bebe. Multumesc lui D-zeu ca mi-au salvat copilul si nu s-a intamplat ceva mai tragic sa raman toata viata cu lacrimi in ochi. Va doresc multa sanatate |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/6/2006 Mesaje: 309
| Din pacate, eu nu as putea naste decat tot cu cezariana, dar tare mult mi-am dorit sa nasc normal. Si acum simt ca imi lipseste experienta asta, chiar daca poate e mai dureroasa decat cezariana. Eu m-am refacut repede dupa cezariana, dar v-am spus, parca imi lipseste ceva, simt ca experienta mea de mama nu este completa (eu nu am avut nici macar contractii inainte, a fost o nastere planificata). |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| nutzica wrote:Mie nu mi s-a parut nimic nenatural prin cezariana , mai ales ca au salvat viata copilului meu pt care as fi in stare de orice sacrificiu. Cum pot fi neamplinita sau frustrata pt o simpla taietura cand copilului mei ii este bine si n-am auzit pana acum efecte secundare in sanatatea copiiilor nascuti prin cezariana. Cu siguranta ca si a doua oara voi face cezariana daca va fi ceva in neregula cu mine sau bebe. Multumesc lui D-zeu ca mi-au salvat copilul si nu s-a intamplat ceva mai tragic sa raman toata viata cu lacrimi in ochi. Va doresc multa sanatate
cum de ai ajuns la cezariana, ce s-a intamplat?
Si eu m-am simtit" neimplinita si frustrata" si am suferit si fizic si psihic dupa cezariana.A doua oara ...adica a treia nu va mai fi dar prin absurd de ar fi, nu as alege cezariana |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| nutzica wrote:Mie nu mi s-a parut nimic nenatural prin cezariana , mai ales ca au salvat viata copilului meu pt care as fi in stare de orice sacrificiu. Cum pot fi neamplinita sau frustrata pt o simpla taietura cand copilului mei ii este bine si n-am auzit pana acum efecte secundare in sanatatea copiiilor nascuti prin cezariana. Cu siguranta ca si a doua oara voi face cezariana daca va fi ceva in neregula cu mine sau bebe. Multumesc lui D-zeu ca mi-au salvat copilul si nu s-a intamplat ceva mai tragic sa raman toata viata cu lacrimi in ochi. Va doresc multa sanatate
Bine-ai venit in familia 7 Pitici!
Ma bucur ca toate au avut un happy ending si poate ne povestesti si nasterea copilasului tau! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Da Nutzica asteptam povestea nasterii puiului tau, fetita vad si bine ai venit printre noi. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 66
| Eu, daca as mai naste inca odata, tot cezariana as alege pentru ca altfel nu se poate. Intr-adevar am vazut ca parerile sunt impartite vis-a-vis de nastere naturale si cezariana, dar totusi sa nu fim chiar atat de radicale. Exista si alternative. Eu cand mi s-a spus ca numai prin cezariana pot sa nasc din cauza uterului cu fibron asta insemna sa refuz optiunea asta? Si sunt fericita ca a venit pe lume George-Cristian. Si mi-as mai dori un fratior sau surioara pentru el. Va doresc tot binele din lume. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| nutzica wrote: Cum pot fi neamplinita sau frustrata pt o simpla taietura cand copilului mei ii este bine
uite eu am fost frustrata pt ca asa am simtit. este o chestiune personala, de cum simte si de cum se raporteaza fiecare mama la acest eveniment deosebit din viata ei: nasterea puiului sau.
dar, sa nu fiu inteleasa gresit... si eu am acceptat cezariana (pt ca dr m-a intrebat daca o accept sau nu) pt ca mi-a spus ca ar fi avut copilul de suferit si eu, pe langa el. asa ca pt binele lui am ales-o. insa am resimtit o frustrare pt ca mi-am dorit si m-am asteptat sa nasc natural. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andismom wrote:
uite eu am fost frustrata pt ca asa am simtit. este o chestiune personala, de cum simte si de cum se raporteaza fiecare mama la acest eveniment deosebit din viata ei: nasterea puiului sau.
dar, sa nu fiu inteleasa gresit... si eu am acceptat cezariana (pt ca dr m-a intrebat daca o accept sau nu) pt ca mi-a spus ca ar fi avut copilul de suferit si eu, pe langa el. asa ca pt binele lui am ales-o. insa am resimtit o frustrare pt ca mi-am dorit si m-am asteptat sa nasc natural.
Si eu cred ca e o chestiune personala. Eu de exemplu am ajuns in cezariana de urgenta. N-am fost intrebata daca vreau sau nu ca nu mai era timp de "vrei sau nu vrei". Datorita insistentei doctoritei de a intra in cezariana cat mai repede am azi copilul langa mine, pt ca cei din comisie ar mai fi asteptat. Si totusi chiar daca mi-a salvat copilul facand cezariana mult timp am fost si eu frustata pe chestia asta. O simteam ca pe un esec personal ca n-am fost in stare sa nasc normal. Pur si simplu prin cezariana si prin ceea ce s-a intamplat in timpul operatiei am simtit ca s-a rupt legatura dintre mine si copil ca mi s-a furat ceva la care aveam dreptul. Abia dupa aproape un an am reusit sa trec peste asta. Daca as putea alege pentru nasterea urmatoare(daca va mai fi-sper sa fie) as alege nastere vaginala. Si asta din motivul spus mai sus, nu pentru refacere. Mie mi s-a parut ca m-am refacut mult mai repede decat alte mamici care au nascut vaginal. Din pacate prea multi factori indica alegerea din start a unei cezariene. N-as vrea sa risc viata copilului meu din incapatanarea de a naste normal asa ca voi alege si votez cezariana. Macar data viitoare o sa stiu din start la ce sa ma astept. |
|
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| ira_tgr wrote:si eu am nascut prin cezariana, si daca ar fi sa se mai intample odata, sau sa dau timpul inapoi - as alege tot cezariana... daca o sa mai fac copii - numai cezariana as alega.... de ce? pot sa spun k am avut parte de o nastere si o recuperare "perfecta" din punctul MEU de vedere. m-au pus pe masa, am adormit, m-am trezit, intr-o jum de ora mi-au adus-o pe fetita mea, curatica, frumusica (asta era duminica seara) - luni pe la pranz deja mergeam, tineam copilul in brate, iar marti am plecat acasa... dureri? nu as zice k e durere, te tine ceva, ca orice operatie (am mai avut 3 - poate de aia nu mi se pare "cine site ce") - acasa, a doua zi dupa ce am venit, am aspirat, am facut curat, aveam grija de bebe... in privinta recuperarii - pot sa spun k am avut mame in salon care au nascut in aceiasi zi cu mine pe cale naturala - si stateau in pat vaitandu-se in timp ce eu mergeam singura la baie... depinde de organism si de VOINTA - in primul rand.... daca stai sa-ti plangi de mila, nu o sa mergi nici peste o sapt, nu domne, te ridici in picioare frumos, mai greu primii 2 pasi... si apoi gata.... sunt pro cezariana, evident - LA NEVOIE (iar nevoile pot fi nu numai fizice ci si psihice) - cred k fiecare viitoare mama ar trerbui sa se puna de acord cu doctorul pentru a alege CEA MAI BUNA si cea mai optima varianta de a naste pentru ea, fara alte pareri, fara frustrari - pur si simplu, fiecare stie ce e mai bine pentru ea si copilul ei.... daca sunt frustrata sau simt k am pierdut ceva? absolut.... am pierdut o parte din griji de genul, daca nu stiu sa imping, daca nu imping bine, daca se rupe ceva, daca nu iese, plus k am pierdut de asemenea o maaaare parte din durere si din neliniste... nu cred k e cazul sa judecam persoana in functie de nastere, fiecare are iluziile, asteptarile, opiniile proprii, si nu inseamna ca sunt gresite, pentru simplu fapt ca nu se potrivesc cu ale noastre.... |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/26/2006 Mesaje: 43
| Si eu as alege tot cezariana. La prima nastere si eu si doctorul am vrut sa "nastem" naturat, dar dupa doua ore de un travaliu ingrozitor, fara sa ma dilat prea mult, si de frica unei desprinderi de retina (de fapt medicul oftalmolog nu a fost de acord de la inceput sa nasc normal), doctorul a hotarat cezariana. Asa ca stiu ce m-ar astepta si la a doua nastere, si as putea macar sa scap de durerile travaliului. |
|
|