Vaccinul nu te face imun, doar te ajuta sa treci mai usor prin boala. Asa e si la gripa, doar ne vaccinam de ani de zile pentru gripa. Cum spun medicii aici, in Brugge, unde nu e ca in RO, cu vaccinuri pe toate drumurile, sa te roaoge sa te vaccinezi, vaccinul cel mai bun e cel pe care il ai. Dupa ce a inceput scandalul cu Astra Zeneca, Belgia a cerut vaccinurile nefolosite in alte tari, pentru ca aici rata mortalitatii a fost uriasa si spitalele sufocate. In fine, long story short, si eu m-am vaccinat cu Astra Zeneca, ca doar asta era aici, ca sa pot sa vin in , ca nu mai puteam! Am avut o reactie ca de gripa rea 24 de ore dupa prima doza, a trecut de la sine, iar dupa rapel nimic.
iar anticorpii, 3300 la 3 saptamani de atunci
|
Cel mai important, cred eu, este sa ii invatam in primul rand pe copii de mici si isi ingrijeasca, constant, dintii si sa nu se teama de dentist. Iar asta o putem face noi, sau scoala si gradinita, daca avem noroc. Noi am avut noroc ca la gradinita sa fie invitati in fiecare an medici stomatologi care i-au invatat prin joaca multe despre dinti si ingrijirea lor. Si am vazut pe undeva pe Facebook ca si acum la acea gradinita copiii au parte de aceleasi oportunitati. Medici stomatologi, veterinari care ii invata sa iubeasca si sa ingrijeasca animalele de companie pe care si le doresc, sa inteleaga ca implica o responabilitate, ,etc...
|
Da,da si pe noine-a salvat Rinogermina de interminabilele otite. Noi il aduceam din Italia, acum vad ca e si la noi in farmacii. Cred ca orice parinte de copilas ar trebui sa aiba in frigider un flacon de Rinogermina pentru orice eventualitate sau sa faca o cura preventiva inainte de a incepe sirul racelilor de toamna :(
|
Buna,
Cel mai important mergeti la medic in cazurile astea, iar ca exeprienta impartasita de la mamica la mamica, la noi a mers Compliflora. L-am folosit de la bebelusi -picaturi- pana la scoala- pliculete. Mi-a fost recomandat de medicul de familie si l-am folosit initial pentru baietelul de 8 luni si s-a rezolvat totul rapid. Este usor de administrat, sunt picaturi care se amesteca in biberon sau plicul mai tarziu.
|
Si mie mi-a fost carte de capatai cartea lui Chapman. Mai are un studiu Cele cinci limbaje de iubire pentru cupluri. La fel de interesant si de aplicat. Cu exemple si sfaturi practice. Interesant. Si sa-u reeditat in ultimul an.
|
Asa cum scriam aici acum cativa ani, jumatatea cea mica a familiei noastre are alergie la acarieni si, mai nou, la mabrozie. Da si suntem acum in plin sezon. De ceva timp am descoperit un spray pe care il folosesc cu succes la copii in perioada asta. Si le merge bine, cel putine tine simptomele sub control. Se numeste Narivent si mi l-a recomandat pediatrul. Si cred ca merge si ala adulti, nu vad de ce nu!
|
Si experienta mea, cronologic, a fost ca cea a AdrianeiC, cu exceptia ca eu am fost foarte multumita de cea particulara (am mai scris pe aici). Dar sfaturile cele mai folositoare astea sunt: "Deci, te-as sfatui sa cauti in primul rand o gradinita aproape de casa sau de birou, cu personal de varsta medie (cei tineri nu prea stiu cu ce se "mananca" un copil mic, iar cei prea in varsta nu mai au rabdare), nu neaparat particulara, cu program lung (daca vrei sa il lasi sa si doarma acolo), care sa arate bine atat in exterior cat si in interior (sa existe loc de joaca frumos amenajat si sigur, iar in interior sa fie vesel, de preferat cu mobilier mai nou si muuulte jucarii). Poti solicita sa mergi intr-o zi sa vezi cum arata gradinita (e foarte importanta si sala de mese, bucataria - daca se gateste acolo, baia, sala de somn, salile in care invata, daca au cabinet medical cu medic macar 1 data / sapt si asistenta non-stop."
Noi am avut noroc ca am gasit o gradinita care era in zona care ne era usor accesibila si ce ne-a tinut acolo a fost faptul ca oamenii ceia chiar iubeau copii iar copiii i-au adorat pe ei si au pretuit fiecare clipa petrecuta in gradinita. Au mers si inv acanta, petnru ca gradinita era deschisa, cu exceptia unei saptamani in august parca tot anul...
|
bereea wrote:In ziua de azi nu poti alege doar ce-ti place, trebuie sa fii practic si sa alegi ce se cere. Tocmai de aceea e atat de importanta alegerea liceului, trebuie sa "vezi" cam ce se va cere peste 5 ani cand va trebui sa aleaga facultatea. Anumite facultati nu pot fi urmate daca nu ai facut liceul care trebuie.
Da, dar tot plecand de la ce i-ar placea copilului - sau ma rog, catre ce are inclinatie. Pentru ca este ingrozitor sa te pregatesti sa faci ceva toata viata, ceva ce te plictiseste si nu-ti ofera nici o satisfactie. Exemplu concret: prietena mea a terminat medicina la presiunile parintilor, a profesat trei ani, nu avea probleme cu banii, pt ca provine din familie de chirurgi, dar, la n moment dat a spus stop la tot, pentru ca ura medicina si....acum este un bijutier de succes pentru ca face ce ii plae si ce i-a plact toata viata
|
cisabelcor wrote:Am citit ca unii parinti nu sunt de acord cu meditatiile, dar eu spun din proprie experienta ( si am 32 de ani de activitate ca psiholog si profesor de romana ) ca totul depinde intr-adevar si de atentia elevilor, dar mai ales de modul de predare in scoli. Am oferit meditatii in toate sectoarele din Bucuresti si peste tot elevii se confruntau cu aceleasi probleme : profesorii se rezumau la ceea ce este in programa si nu le spuneau elevilor totul, nici la literatura, nici la gramatica, dar mai cu seama, nu se insista pe exemple si exercitii, se trece foarte repede peste materie si in unele scoli se spun gresit anumite notiuni. Asa ca, ii sfatuiesc pe parintii care considera meditatiile a nu fi necesare, sa ofere copiilor posibilitatea macar a unei evaluari din partea unui specialist in domeniu, ca sa faca diferenta intre ceea ce invata la clasa si ceea ce de fapt se cere la un examen.
Aveti dreptate in fiecare litera. Dar, din pacate si din proprie experienta, am impresia ca unii profesori fac lucrul acesta tocami pentru a-i aduce apoi pe levei la meditatii...
|
Daca acel departament de pediatrie este specializat tot in boli metabolcie si chirurgie bariatrica ca si la Ponderasul pentru adulti atunci este mare lucru, pentur ca este plina Romania deja de copii obezi, nu are rost sa mai aratam cu degetul in alta parte. Obezitatea infantila a ajuns si al generatiile de azi ale copiilor de romani. Si nu numai ca sunt grasi si exclusi astfel din anturajul de la scoala, dar,c ei mai graav, este ca au deja diabet de tip II. Si, din fericire, acest diabet generat de obezitate se vindeca in ziua de astazi, si in Romania, prin operatia de gastric sleeve.
|