Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| mihaela75 wrote:si noi tot baba i zicem lui tati ca si farsi are influente arabe.Insa vad ca zice si mama si se uita la mine iar cand intreb unde-i baba se uita la ta-su. Deci mama si baba in acelasi timp
am ras de m-am prapadit! hai mai Miha! cum sa fii tu baba?
in alta ordine de idei, acum am sesizat ca Andrei zice cu intentie "mama" si "tata", adica se uita la mine si ma striga sau ma trage de haine... mai ales cand ii trebuie ceva sau e nervos striga in gura mare si se jeluie "mamaaaaaa"!
mai zice "bubu", adica bunica-sa, mama mea, titi (asta e taica-meu) si nu stiu cine l-a invatat sa il strige asa dar tata pica pe spate cand il aude, va imaginati!!!
de ziua lui, l-a invatat nasa-sa sa zica "caca" si zice f clar... eram acu' 2 zile intr-un magazin si fi-miu incepe sa strige in gura mare "caca", "caca", "caca"... se uita lumea la el f distrata...
a inceput sa zica multe in ultima vreme... zice "dei" ca sa-i dau ceva sau ca sa mergem, in special cu masina... l-am urcat zilele trecute in masina mea, cu care nu mai mersese de cateva saptamani si era asa de fericit... dadea din picioare din scaunul lui si striga si radea "dei"... sa plecam mai repede...
mai zice "papa", "ete" si o gramada de balbaieli pe care nu le pricep...
a invatat, tot de la nasa lui, sa faca "pa"... e mortal cum face... nu zice nimic dar face din manuta "pa"... dragul mamii, drag! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Andismom wrote: am ras de m-am prapadit! hai mai Miha! cum sa fii tu baba?
Daria ii spune tatalui BABA , pentru ca baba=tata in limba lui Kaze de origine !
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| mihaela75 wrote:si noi tot baba i zicem lui tati ca si farsi are influente arabe.Insa vad ca zice si mama si se uita la mine iar cand intreb unde-i baba se uita la ta-su.Deci mama si baba in acelasi timp
si darius mi-a zis odata "mama baba".tata-so radea ca uite am ajuns deja baba... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Maria & mami wrote:Daria ii spune tatalui BABA , pentru ca baba=tata in limba lui Kaze de origine !
stiu Oana ! tocmai de aia m-am amuzat si eu! eu am inteles ca Miha se simte si mama si baba, in acelasi timp... sau, am inteles gresit? sa ma lumineze si pe mine cineva... |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Miruna deja ne spune mama si tata, striga catelul ham-ham, pisica pis-pis, cand ii spun sa vina cu mine spune si ea hai = ai, haide = aide, se aseaza hopa, la bunici le spune bia, cere apa, papa, lapte = apte, cand vede scutecele striga pish sau pipi si multe alte sunete pe care le aude la noi si ii plac, asa ca le "reproduce". E foarte vorbareata, pronunta frumos sunetele, si cred ca voi avea o moriscuta in casa cat de curand. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Bravo, Miruna! O sa fii o vorbareata! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| capsu' toata ziua zice: "papa".... si papa - din rusa e tata.... avand in vedere k am petrecut ultimele 3 sapt la rusi... sa inteleg ca zice "tata" |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| ira_tgr wrote:capsu' toata ziua zice: "papa".... si papa - din rusa e tata.... avand in vedere k am petrecut ultimele 3 sapt la rusi... sa inteleg ca zice "tata" Daca il strigati pe tati "papa" va asocia cuvantul cu persoana Multumim, taki. Nu mai are mult nici Sashalici pana te va certa cand nu-i convine ceva |
|

| ira_tgr wrote:capsu' toata ziua zice: "papa".... si papa - din rusa e tata.... avand in vedere k am petrecut ultimele 3 sapt la rusi... sa inteleg ca zice "tata"
Pai, daca nu l-a vazut de atata timp, e posibil sau...vezi sa nu ceara mancare.
Ii descifrezi tu vorbele pana la urma. Si de abia este inceputul! |
|

| danab wrote: Nu mai are mult nici Sashalici pana te va certa  cand nu-i convine ceva
Deocamdata cand nu-i convine ceva, tipa, dar speram sa ne "modelam" pe viitor! |
|

Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| danab wrote:Daca il strigati pe tati "papa" va asocia cuvantul cu persoana Multumim, taki. Nu mai are mult nici Sashalici pana te va certa  cand nu-i convine ceva
apopos de certat, voi radeti, dar capsu' cand se enrveaza ma cearta rau, imi zice: "ai-ai-ai-ai"... dar sincer, face o fata, ca si cum m-ar injura
taki, pai nu ti-am zis, k nu l-a recunoscut pe aurelian cand am venti de la parintii mei, si cand a luat-o in brate, a apucat-o plansul |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Bravo Miru ca asa de repede ai invatat sa spui atat de multe cuvinte inseamna ca si parintii tai vorbesc mult cu tine. In general daca parintii vorbesc foarte mult cu copii lor si ei reusesc sa formeze foarte repede cuvintele
si david cand avea aproape 4 luni a zis o data MAM atat , am ramas afis si eu eu sotul meu, dar de atunci nimic. acum toata ziua povesteste numai in limba lui gu-gu, ua-aa si tot asa ca de ceva timp m-am prostit si eu, numai pe limba lui vorbesc cu el |
|

Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Ta-ta ta-ta-ta o spune asa de frumos !!! |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Darius a inceput la 8 luni sa-l strige pe tat-su: "TATA". Foarte clar. Treptat a inceput sa zica si mama, apoi apa, papa. De vreo luna insa parca-i e lene sa vorbeasca. Mie-mi zice ma-i, la tat-su - dada, papa si apa face doar din gurita... nu stiu ce s-o fi schimbat asa dintr-o data... Il striga si pe Lucky "A-I", sau daca nu-i e lene si chiar are treaba cu el (trebuie sa-l smotoceasca ) ii spune "La-i" sau "achi". Isi mai striga prietenii, pe Andrei si Daria: "dei" si "daia"... |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| La noi a fost prima data MAM apoi a urmat TAT dupa care vreo saptamina intreaga ma innebunit cu TA-TA , TA-TA , dar de vreo doua saptamini spune numai MAM , MAMA , dimineatza cind se trezeste striga asa frumos...MAM ....MAAAMA . |
|
|