Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| vaiiii, bunica mea facea malai. cel mai bun. a plecat si a luat reteta cu ea
am sa o incerc pe a voastra. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| si mami a mea face malai...am sa-i cer reteta sa vad daca e aceeasi |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si eu mai fac din cand in cand alivanca (malai)si asta este reteta mea:
-2 pahare(un pahar 200gr) faina de porumb -2 pahare faina alba -1 litru lapte 150 gr.unt -1 smantana sau iaurt 250gr -4 oua -250 gr branza crema din cutie -1/2 linguritza sare -1 1/2 pahar zahar -un plic praf de copt 10 gr -1 linguritza esentza de vanilie
Preparare :
Incalzim cuptorul la 170 grade.ungem o tava de 22/33 cu margarina.Amestecam faina de porumb cu faina alba.Punem la foc laptele pana incepe sa clocoteasca luam de pe foc adaugam untul si amestecam totul.Compozitia umeda o turnam incetul cu incetul peste amestecul de faina.Amestecam adaugam smantana sau iaurtul,oule,branza ,zaharul ,sarea si praful de copt.Turnam compozitia in tava pregatita si coacem la cuptor circa o ora sau pana vedem ca a capatat culoarea moronie aurie pe deasupra.Se serveste cald cu smantana pe deasupra.O delicatetze! shirel attached the following image(s):

|
|

| Fetele am faut din nou malai ,vine soacra mea la mine in vizita si de mult m-a rugat sa-i fac malai ca auzise ...a este tare bun asa ca surpriza . Yamii ,yamii este foarte bun !!Pun si o poza scuzati aspectul nu prea estetic Eden si-a bagat mana si a atins putin deasupra deci va invit la mine la o alivanca ,sper sa mai ramana ceva pana cand apare soacra mea! shirel attached the following image(s):

|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| HMMM ce bine arata Shirel ,veneam si eu dar trebuie sa ramana pentru mama soacra nu? |
|

| Shirel, mi-ai facut o pofta... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| sirel, malaiu arata tare apetisant |
|

| Au mancat nu au mai lasat nimic ,le-a placut foarte mult si binenteles ca soacra mea a vrut si reteta! |
|

| shirel wrote:Au mancat nu au mai lasat nimic ,le-a placut foarte mult si binenteles ca soacra mea a vrut si reteta! are cu ce se lauda soacra...asa nora |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Imi ploua in gura.Cred ca pun de o maliga sa treaca pofta |
|

| |
|

| shirel wrote:Si eu mai fac din cand in cand alivanca (malai)si asta este reteta mea:
-2 pahare(un pahar 200gr) faina de porumb -2 pahare faina alba -1 litru lapte 150 gr.unt -1 smantana sau iaurt 250gr -4 oua -250 gr branza crema din cutie -1/2 linguritza sare -1 1/2 pahar zahar -un plic praf de copt 10 gr -1 linguritza esentza de vanilie
Preparare :
Incalzim cuptorul la 170 grade.ungem o tava de 22/33 cu margarina.Amestecam faina de porumb cu faina alba.Punem la foc laptele pana incepe sa clocoteasca luam de pe foc adaugam untul si amestecam totul.Compozitia umeda o turnam incetul cu incetul peste amestecul de faina.Amestecam adaugam smantana sau iaurtul,oule,branza ,zaharul ,sarea si praful de copt.Turnam compozitia in tava pregatita si coacem la cuptor circa o ora sau pana vedem ca a capatat culoarea moronie aurie pe deasupra.Se serveste cald cu smantana pe deasupra.O delicatetze!
Am facut aseara malai dupa reteta ta...mi-a iesit foarte bun! Multumesc! |
|
|