|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| fata maieului.
spatele maieului crosetat, pentru vara.
sutien de vara, dupa modelul maieului.
inca un sutien de vara, de purtat peste costum de baie sau doar cu o fusta/bluza.
maieu tricotat, (desi e la crosetate, dar deocamdata e singurul maieu realizat si postat de mine), de vara.
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/19/2007 Mesaje: 82
| Sunt superbe Clara_severin,felicitari |
Inregistrat: 1/19/2007 Mesaje: 82
| Mi-a placut foarte mult maieul galben |
Inregistrat: 2/19/2007 Mesaje: 51
| Clara, sut foarte frumoase, sa le porti cu placere! Ma interesa numai cu ce fir ai lucrat, ca eu am cumparat un bumbac, dar mi se pare mie ca e prea subtire! Trebuie sa ma apuc si eu de maieu neaparat! |
| Multumesc oanacatalina, ema, cristina
Ma bucur ca va plac. Si mie imi plac. Pentru ca vad ca sunt doritoare, incerc sa caut sau sa refac schemele de lucru, caci sunt combinatii din mai multe reviste... Acum am observat ca exista o distoriune de culoare: - maieul si sutienul ce par galbene, sunt crem sau un bej mai inchis, crosetate din fir VOLGA (nu mai am eticheta de la ata pentru caracteristici, dar stiu ca se chema Volga), bumbac mai gros cu ac gros; - sutienul albastru deschis e crosetat cu ac gros si firul e subtire (ROMANA, bumbac mult mai subtire decit Volga) si pentru ca ata e subtire si acul gros, pare mai cu gaurele; - maieul cu inimioare (e mov deschis) e dupa o rochita dintr-o revista ungureasca, am sa caut revista sa refac schema. Firul e un bumbac mai gros, refolosit. (Am avut un pulover mai vechi, pe care l-am desfacut. Am spalat ata rulata ca la magazin, apoi am refacut-o ghem si a iesit un fir aproape nou). Cu aceleasi inimioare am inca o bluzita din acelasi fir mov si inca una alba de vara, le voi posta si pe aceasta intr-una din zile. |
| Gata fetelor, am inceput sa crosetez maieul, dupa indicatiile date de Ema si dupa schema de la Cayetana! Am inteles in sfarsit! Am facut putin din sutien, si imi place ce iese! Ma duc sa-i dau bataie... Multumesc pt. ajutor! |
| Ema, Clara, Cayetana, AJUTOR!!! m-am impotmolit la sutien! M-am impotmolit la partile din afara ale sutienului! Nu am inteles schema, Ema! Am facut 2 cupe, care mi se par si prea mici! Si acum cum le prind intre ele? Va rog sa aveti rabdare cu mine! E primul meu maieu! Oare de ce nu-mi iese?
|
| Cristina daca sutienul e mic, continui lucrul tot mergind de jur imprejur ca in rindurile precedente, tinind cont de inmultirile de sus la fiecare rind, pina ajungi la masura ta. Daca totusi e prea mica cupa, ia in considerare sa desfaci tot si in loc de 15 (mi se pare) lantisoare de inceput, pui dupa masura ta, 18,20,25...vezi tu...si apoi continui adaptind schema dupa lantisorul asta.
Dupa aceea continui pe latul sutienului dupa schema, e usor, m-am uitat. intii vezi cum iti iesa fieecare cupa ( ca masura daca e potrivita) si apoi vedem cum le unesti, nu prea stiu nici eu, poate ne spune o fata mai priceputa. |
| Incerc sa explic maieutul meu maro deschis, care in poze pare galben, sper sa se inteleaga:
pentru cupa, lantisorul de inceput trebuie sa aiba lungimea exacta a distantei dintre coaste si partea superioara a sinului (sau dupa un sutien care vine perfect, exact lungimea de la baza sutienului pina la mijlocul acela care iasa mai in afara),
apoi pentru marimea cupei, intr-adevar se merge cu rinduri atit de multe, cite dorim (in functie de cit e de mare sinul si in functie de cit de "acoperitoare" dorim sa fie cupa (pentru un sin mai mic, facem cam 7 rinduri pe o parte si alta a lantului de baza, pentru un sin mai mare facem 9, 10, 11 rinduri),
pentru unirea cupelor, eu am lasat un fir in plus la o cupa, am legat firul pe dosul lucrului, introducind in 3 ochiuri din marginea celeilalte cupe (am crosetat impreuna 3 ochiuri din cele 2 cupe, pe dosul lucrarii),
pentru continuarea modelului de maieu, am considerat marginea de jos a sutienului ca un lant de baza, la care am mai adaugat lant de baza de o parte si alta a cupelor, de lungimea exacta a circumferintei sub sin, apoi pe lantul astfel obtinut, am continuat in jos (de sub sin, inspre buric) cu "patratele goale", pina la lungimea dorita. am lasat maieul sa se inchida in spate, pentru ca nu am stiut cum e sa il leg in fata si aveam deja modelul de sutien cu cupele legate, apoi nu am vrut sa unesc fata cu spatele (deci sa crosetez circular) caci ma gindeam ca nu mai pot imbraca maieul. initial maieul se inchidea la spate cu capse, care mereu mi se deschideau de la miscari ale bratelor, apoi am crosetat un snur cu care se leaga in fundita.
|
| Multumesc Ema, multumesc Clara! Pana la urma m-am descurcat! Am facut cupele, le=-am unit, acum merg in jos, acum e simplu! Am pus si o panglicuta, e frumoasa foc! O sa va pun poze! Imi este asa de drag sa lucrez la ea! Multumesc mult! |
| Vai ce frumusete! Cayetana, e extraordinar de frumos maieul!
Da cred ca cotonul ca e putin mai gros decit al meu, pentru ca eu l-am lucrat cu croset 1,75 dar pe ghem era scris ca se lucreaza cu 1.5 mm.
Tare frumos mai e si ce-mi face cu ochiul sa-l fac si eu |
|
| Multumesc Cayetana, eu am lucrat cu un fir foarte foarte subtire si o croseta fina fina, de aia inca ma chinui la el... Si inca mai am o gramada de facut! Va multumesc pt. ajutor! Ce m-as fi facut fara voi? Cum il termin, pun poZe!
Felicitari pt. al doilea maieu! E foarte frumos! |
|
| Gata, am terminat maieul! Am facut eu cateva greseli la el, dar sper ca pe urmatorul sa-l fac mai bine. Acum stiu, si nu o sa mai gresesc!
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| E foarte dragutza, Cristina! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| Cristina, felicitari! asta-i munca de chinez batran, tare migaloasa dar a iesit superb. Cat despre greseli, multi vad putini pricep |
|
|