Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Iata niste modele de maieuri crosetate: (Din pacate, am gasit doar modele gata crosetate, fara schema de realizare a lor...
|
|
| Am gasit citeva si cu scheme de realizare. Sper sa va fie de ajutor.
Spor la treaba! |
|
| Am mai gasit maieuri crosetate... Poate va inspira pentru proiecte noi...
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/30/2006 Mesaje: 92
| |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Foarte frumos ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| mi se pare mie mie, sau majoritatea modelelor li se adreseaza femeilor fara sani sau maxim cu cupa "A"...
unele sunt chiar foarte dragute, mamicile poate gasiti ceva si pt sani mai mari... |
|
Inregistrat: 2/19/2007 Mesaje: 51
| Vreau si eu maieu ca cel facut de Cayetana..... Dar cum sa-l fac.. Nu stiu.... Cayetana, te rog imi explici asa ca pt. incepatori, ca nu inteleg schema pusa de tine prea bine... Te rog!! |
|
Inregistrat: 11/30/2006 Mesaje: 92
| cristinacristea wrote:Vreau si eu maieu ca cel facut de Cayetana..... Dar cum sa-l fac.. Nu stiu.... Cayetana, te rog imi explici asa ca pt. incepatori, ca nu inteleg schema pusa de tine prea bine... Te rog!!
Cristina, mai intai incepi cu sutienul. Se face un lant din cate ochiuri sunt pe schema si se croseteaza picioruse duble mai intai pe o parte a lantului, apoi, cand ajungi in capatul lui, faci in acelasi ultim ochi al lantului numarul de picioruse aratate in schema (n-am cum sa ma uit la schema si sa si scriu in acelasi timp), despartite prin 2 sau 3 ochiuri de lant. Apoi se continua pe partea cealalta a lantului initial, pana la capat (care a fost inceputul). La sfarsit, te intorci pe acelasi traseu. Mai intai sa-mi zici daca ti-a iesit ceva si daca ai inteles ceva din explicatiile mele, ca sa stiu daca mai apoi iti pot explica si restul. |
|
| Cayetana, multumim, nu pare greu maieul!
Cum ai unit rozetele patrate, din lucru sau cusute una de alta la sfirsit?
|
|
| Ema, eu nu stiu cum spui tu ca nu e greu maieul, ca eu nu inteleg nimic din schema.... Nu am lucrat niciodata cu scheme si nu prea ma descurc. Tot ce am lucrat a fost din ochi. Cayetana, Ema, va rog imi explicati si mie mai bine? Va multumesc! |
|
| Cristina, cayetana a spus ca se incepe cu sutienul, deci te uiti pe schema unde e scris bustiè, unde e lantisorul ala vertical, de 15 ochiuri , ala e inceputul. Faci lantisorul si dupa aceea pe un lat al lantisorului incepi sa faci picioruse, faci dupa schema un piciorus in fiecare ochi de lant si cind ajungi la capat urmaresti schema si faciin ultimul ochi de lantisor : 3 picioruse, 2 lantisor si iar 3 picioruse si apoi lucrezi in continuare pe partea cealalta a lantisorului initial urmarind schema. Tu il faci pe masura sinului tau, intii incerci cum vine. Continui mergind cu picioruse inalte (nu stiu cum se numesc in Ro, dar se intelege din schema) de jur imprejur. Incearca intii asta dupa mai vb.
|
|
| Ahaaa, de abia acum am inteles! Se lucreaza de o parte si de alta a lantisorului!! Acum ce simplu pare! A fost mai greu pana m-am prins nu? Multumesc Ema si multumesc Cayetana! O sa ma apuc acum de sutien. Am cumparat insa un bumbac, si cred ca l-am cumparat foarte subtire, ca se lucreaza foarte greu, e foarte foarte subtire. Si am si o croseta foarte fina; ma gandesc sa incerc cu alt material, ca nu prea merge... |
|
| Cayetana, tu cu ce fir ai lucrat? |
|
| Cristina, ce nr are crosetul, iar cotonul are vreun nr pe eticheta sau citi metri sint la 50gr?
Cayetana si eu sint curioasa cu ce nr de croset ai lucrat si cit fir ti-a intrat? |
|
| Pe bumbac scrie numarul 20 iar pe croseta scrie numarul 8... Daca stii tu ce inseamna asta, ca eu habar nu am. Tot ce stiu e ca sunt subtiri rau rau... |
|
|