Profil: mag_
Despre
Utilizator: mag_
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Saturday, May 22, 2021
Ultima vizita: Thursday, May 12, 2022 10:36 AM
Numarul de postari: 58
[0.01% din toate postarile / 0.04 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 17
Postat: Wednesday, April 27, 2022 5:38 PM
Mihaelaalin wrote:

Eu nu ma dau deloc cu fond de ten doar la evenimente in rest naturală..și eu as vrea o crema sa ma dau sa dispară dar Îmi e frica sa încerc așa orice as consulta un dermatolog cât mai repede

Exista proceduri pt petele pigmentare, cum ar fi Dermapen sau laser (cu laser evident e foarte scump, nici Dermapen nu-i ieftin deloc) și creme de intretinere/de ameliorare. N-am facut eu personal Dermapen, nu am ramas cu pete pigmentare, dar am o prietena care a avut problema asta și a rezolvat-o prin mai multe ședințe de Dermapen la dermatolog și niste creme f bune, a fost costisitor dar se văd rezultate. Sunt tot felul de minuni de proceduri și pe la saloanele de cosmetica, dar eu cred că un dermatolog e sfânt în situații de genul.

img
Postat: Friday, March 18, 2022 5:06 PM
Mamici, oare ar trebui sa ma ingrijorez ca Sofia are 9 luni si nu i-a iesit nici macar un dinte? NuStiu Tot verific gura, niciun semn, nici nu pare inflamata gingia... Lui Alex stiu ca i-au iesit doi deodata la 6 luni si-un pic. Stiu ca sunt experiente diferite, dar parca astept sa-i apara un dintisor, ceva, e ca o babuta sic Plus ca ma gandesc ca nu ii este tocmai usor cu solidele fara niciun dintisor, nu prea e fan mancare, cel putin dupa ce a avut si ea covid nu prea mai are acelasi avant pt solide, in schimb ar sta la san toata ziua daca ar putea.

img
Postat: Sunday, January 30, 2022 7:31 PM
7Andreea wrote:
La multi ani,Carina!
Imi amintesc cu cate emotii citeam anul trecut de nasterea fiecarui pitic din grup,steam si noi la rand.
La noi cum de ce tie frica ,de aia nu scapi...am luat Covid,sa fim si noi in randul lumii.
Sotul e pozitiv de miercuri eu de azi,de moment am doar febra,vroiam sa va intreb ce medicamente sunt permise in alaptare ,ca mf mi-a raspuns sec sa nu mai alaptez si sa urmeaz schema lui,iar eu nu I-as face asa ceva mai ales daca nu pot sta cu el.

Offf, sanatate multa, am trecut si noi prin asta! Nu inteleg totusi de ce sa nu mai alaptezi, mi se pare aberant... Eu am luat vitamina C, vitamina D si zinc si am luat doua zile paracetamol cand m-am simtit mai rau si a fost febra mai mare. Medicul meu a zis ca e ok paracetamolul in alaptare, dar fiecare face cum stie si cum simte... Ideea e ca vitaminele clar m-au pus pe picioare. Sa treceti rapid peste asta si sa nu ia bebe! Hands

La multi ani tuturor puilor vostri care au implinit un an! Sa fie sanatosi si fericiti! Buddy1

img
Postat: Tuesday, January 18, 2022 12:57 PM
Lyli wrote:
Fetelor bebele meu are o luna si o saptamana , pana acum l-am scos doar la plimbare in curte si in jurul casei cate 10-20 de min in fiecare zi, maine as avea de facut niste cumparaturi de la mall , oare e ok sa-l iau cu mine ? Voi la ce varsta ati mers in locuri aglomerate cu bebei ?, medicul de familie imi zicea la controlul de o luna sa evit locurile aglomerate o perioada ... insa deja m-a luat monotonia de minti in casa ...

Lyli, nici eu nu iti recomand sa iesi cu bebe atat de mic in spatii aglomerate... Pe noi ne-a costat mult botezul Sofiei, am luat toti 4 covid, a fost groaznic! Nu a fost nevoie de spitalizari din fericire, dar am fost terminata psihic ca au facut amandoi febra, nu prea au mancat, Sofia voia doar san si nici pe ala mereu, au tusit amandoi. Am avut si eu simptome destul de nasoale dar parca nici nu a contat ca am cand ii vedeam pe ei ca sufera si se simt rau. Nu vreau sa va sperii, dar evitati cat puteti locurile aglomerate ca nu-i de joaca, pt mine au fost niste zile foarte grele, mai ales ca nici eu nu functionam complet. Am avut noroc de sot ca el era ok (vaccinati amandoi suntem), din a 5-a zi deja avea test negativ. Partea buna e ca acum mi-am invins frica si de prin martie Alex va merge la gradi, el e foarte fericit de cand a auzit, e un copil tare sociabil, si ma mai eliberez si eu putin... Si alta parte buna, app de diversificare, e ca nu am inceput-o dupa sarbatori, asa cum planuiam, ci in preajma, dupa sarbatori sigur nu-mi ardea de diversificare si Sofia oricum a refuzat cu desavarsire solidele in primele zile de cand a iesit pozitiva mititca.... pale Tot cu legume si noi, daca la Alex la primele legume am respectat regula de trei zile, de data asta nu i-am mai vazut sensul.

Si o poza cu piticii, am ajutor de nadejde computerlove

https://ibb.co/CsqNk0n

img
Postat: Thursday, December 9, 2021 10:23 AM
freya1 wrote:
Eu mai folosesc multicookerul Tefal one pot sa fierb carne de pui de tara sau vita la presiune si cand e gata pun si legumele si in 5 min pe modul Soup sunt gata (are si functie de gatit la abur, dar nu am folosit-o). E practic ca pregatesc totul, pun carnea si iesim afara la joaca, iar cand ma intorc adaug doar legumele si e gata repede pranzul

Recomanzi One Pot-ul? Tot vad ca i se face reclama oalei ăsteia și lui Cook4me. Din ce am citit mai mult ma atrage One Pot și pt funcția de abur, plus am vazut ca ai funcție de preparare ovăz și eu lui Alex ii fac des ovăz cu lapte și cu fructe la micul dejun si ii place mult. Ma gandesc ca mi-ar fi de ajutor pt întreaga familie și pt diversificarea Sofiei cu funcția de gătit la abur. Doar că nu m-am convins inca daca e justificat prețul și dacă chiar e de ajutor.

img
Postat: Tuesday, December 7, 2021 5:05 PM
MariaS wrote:
Mag, dar nu cred ca ii o problemă, pana la urmă îs și ați copilași ce încep mai târziu, de ex cei ce nu stau în fundulet. Dacă tu te simți mai liniștită să începi după sărbători începe atunci, într-adevăr ușor nu îi.

Mulțumesc Maria 🤗. Ma simt vinovata ca singurul motiv pt care nu as incepe de sapt viitoare ar fi din comoditate si a mai insistat si pediatrul ca solidele au rolul lor si ca nu are sens sa le intarzii. Eu pe Sofia o vad pregatita de solide, daca ne vede mancand cere, intinde manutele, dar repet, as vrea sa nu fiu asa stresata și sa o luam încet, treptat, nu în nebunia sărbătorilor.

img
Postat: Tuesday, December 7, 2021 11:28 AM
Buna mamici,

Nu am mai scris de mult, desi va citesc constant, dar cu teroristii mei mici nu apuc sa fac prea multe, mai ales cand sunt numai cu ei. Multa lume mi-a zis ca trebuia sa il duc pe Alex la gradinita (are 3 ani), dar cu toata nebunia asta cu covid va spun sincer ca mi-a fost foarte frica sa il expun, dar mai ales sa o expun pe Sofia, asa ca am ales sa fac eu cu el acasa anumite lucruri. Daca nu as fi avut-o pe Sofia sau nu ar fi fost asa mica, probabil l-as fi dus la gradi pt ca sunt constienta ca e importanta interactiunea cu alti copii, il vad ca e f dornic sa se joace cu altii, ii cauta, numai pe sora-sa nu prea o agreeaza uneori, spre frustrarea mea Lol

Ce vreau sa va intreb, oare e vreo problema daca mai lungesc putin momentul pana ajungem la diversificare? Bebelina e alaptata exclusiv, uda din plin pampersii, e vioaie, dpmdv deloc slabuta. Ea pe 14 luna asta face 6 luni si as vrea sa incepem diversificarea in ianuarie, dupa nebunia sarbatorilor, de pe 3 ianuarie m-am gandit eu. Am vb cu dr pediatru si mi-a zis ca recomanda totusi sa introduc solidele, ca sunt importante, ca au rolul lor pt organism. Sunt constienta de asta! Doar ca imi e putin groaza sa incepem si sa urmeze nebunia sarbatorilor, in timp ce ei o sa ii pregatesc piure si altele, va trebui sa planific si sa gatesc alte chestii pt noi, pt musafiri... Recunosc, din comoditate aleg sa fac asta, dar ma gandesc ca rau nu are ce sa ii faca daca nu incepem diversificarea la 6 luni fix, ci undeva mai aproape de 7 luni... Voi ce ma sfatuiti? I-ar dauna cu ceva? La Alex am inceput la 6 luni si cateva zile si aceeasi situatie, aproape de Craciun, stres, mancare pt Craciun, mancare pt Alex, stres ca refuza mancarea, stres ca se ineaca etc si nu as vrea sa mai repet situatia si cu Sofia, as vrea macar cat de cat sa pot fi mai relaxata.

img
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 16
Postat: Tuesday, August 10, 2021 8:10 PM
EllaMaria wrote:

E minunat cu bebecomputerlove dar intradevar uneori e greu si mai dau și eu câte o lacrima, însă când ma uit la el ma încarcă pozitivhearts Nu e usor, dar sentimentul pe care îl ai când îti ti puiul în brate si se uita cu ochi mari la tine e magic!
Eu am ajutor din alta parte, defapt as putea sa am, dar nu îl accept. Sunt cam prea dependenta de bebe si nu prea las pe nimeni sa se apropie, inafara de sot. Stiu ca nu e bine si ar trebui sa accept ajutorul soacrei sau al mamei, dar sunt o încăpătanata. Uneori simt ca pic de oboseala, dar pe bebe nu îl las cu nimeni.
Voi ati acceptat ajutor din partea familiei? Si când zic ajutor ma refer în a sta cu bebele, nu ajutor în casa. Eu am o oarecare invidie când vad ca bebe este luat în brate de soacra sau mama, nimic nu îmi convine, într-una le zic ca nu îl tin bine, ba ca ii sta caputul prea jos, ba ca prea sus si in 5 minute i l-am luat din brateLol

Cheek Kiss Referitor la ajutor, noi stam departe de socrii și de fiecare dată când am fost la ei, am trăit ce ai spus si tu - ba ca nu il tin pe bebe bine, ba ca ii dau alimente nepermise vârstei, ba ca il îndoapa cu mâncare etc, și cred eu ca toate astea sunt justificate și nu inchipuite de mine, pt ca ea are o gândire de-aia arhaică și crede că dacă sotul meu a mâncat carne de porc la câteva luni, asa trebuie și Alex. În schimb cu mama ar fi fost altceva, mama din pacate nu a ajuns sa fie bunica de niciun nepot, a plecat prea devreme de printre noi, mi-as fi dorit sincer sa am parte de ajutorul, de sprijinul ei. Si uneori da, as vrea sa am parte de ajutor, oricât de mic, dar nu am de la cine.

img
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 16
Postat: Tuesday, August 10, 2021 7:19 PM
Aleahim wrote:

L-am incercathohot

Eu folosesc probiotice pt colici. Mă feresc să fac recomandări sau să dau nume, eu am discutat mai întâi cu pediatrul, de fapt la îndemnul său am început să folosesc probioticele la colici și m-au ajutat în cazul ambilor. Plus zgomotele albe, am cumpărat un aparat pt zgomote albe, ca la Alex mergea foehn-ul încontinuu. Plus masaj la burtica în sensul acelor de ceasornic. Plus, de cele mai multe ori, somn la piept, piele la piele... Nici probioticele nu au făcut minuni din prima, dar mie mi se pare ca au mers mai bine decat Sab Simplex, Espumisan, Colief și ce am mai incercat. Si stiu prea bine ca uneori chiar iti vine sa o iei razna... Eu nu credeam ca poate fi atat de greu, dar nici atât de frumos, ma simt bipolara uneori. E frumos tare cu doi copii, dar când stai vreo 9-10h numai cu ei si nu e absolut nimeni care să te ajute, e si f greu și îmi vine câteodată sa nu fac nimic și să plâng sau sa ma plâng. Dar astept sa creasca si sper la timpuri mai bune, deși acum uneori am zile când mi se pare ca totul e rau si ma simt f singura. Dar cumva, cândva, o sa ne fie bine si o sa uitam de perioada asta, chiar stiu ca vin timpuri mai bune și mai frumoase, adică vad la Alex câteodată ca parca e ceva mai bine, dar nu mereu nici în cazul lui :)

img
Subiect: Gravidutele noastre dragi - 60
Postat: Wednesday, July 14, 2021 5:51 PM
Sisi, intalnire de vis maine cu puiul tau! Nastere usoara, usoara si bebe sanatos! coeur majoreta

Capsunica, nu stiam ca nasti in Cluj, si eu aici am nascut, aici si locuiesc :) Si tie nastere usoara si intalnire de vis cu puiul tau pentru atunci cand e momentul! coeur

img