Profil: MadaMadalyna
Despre
Utilizator: MadaMadalyna
Nivel: Avansat
Statistici
A intrat: Saturday, April 22, 2017
Ultima vizita: Tuesday, August 6, 2019 5:12 PM
Numarul de postari: 1,080
[0.10% din toate postarile / 0.39 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 10
Postat: Tuesday, August 6, 2019 5:12 PM
AndreeaCD wrote:
Buna, fetelor! Pentru cele care ave?i multicooker am ?i eu o întrebare. Tocmai mi-am achizi?ionat un MC Philips cu vreo 19 programe ?i am zis sa îl testez. Asa ca am luat cartea de retete ?i am gasit o prajitura cu mere, un fel de pandi?pan cu mere. Am respectat întocmai re?eta, am citit ?i varianta în engleza sa fiu sigura ca nu e vreo diferen?a, am pus în MC la timpul ?i temp indicate în re?eta (45 de minute cu 150 grade) ?i când s+a terminat, blatul ala nu arata auriu ci ramasese alb, iar în mijloc înca nu era copt.... Evident ca i-am mai dat timp, dar ma întreb, oare asa e gre?ita re?eta, am gre?it eu, trebuia o temperatura mai mare fata de re?eta? Pana mea, cred ca la cuptor se facea mai repede, ce e drept mi se ?i învingea bucataria, dar vreau sa ?tiu ce nu e ok, eu, re?eta sau aparatul? hohot

Dulciuri nu am încercat sa fac, a mea e alta marca. Celalte mâncaruri au ie?it super, eu foloseam maxim multicookerul pentru a face mancare cand era Alessia mica sau sa ii fac ei legume la abur. Mi.a fost cel mai bun prieten, de dulce nu aveam timp nici sa ma gândesc. Am sa încerc acum, in România ??
Daca nimere?ti care e secretul, a?tept re?eta si eu.
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 9
Postat: Saturday, August 3, 2019 1:35 AM
Am nevoie de un sfat.
Caut o protec?ie pentru pat, patul fiind cu salteaua gen îmbracata, bagata in pat jumate, nu ?tiu sa explic dar sigur va da?i seama la ce tip de pat ma refer.

Ce fel de protec?ie ar merge? Merg cele clasice de se gasesc pe emag?
Postat: Saturday, August 3, 2019 1:30 AM
Ella30 wrote:
Fetelor voi cum faceti cu lapticul strans ? Am zis sa strang si eu dar mai mult de 20 ml nu reusesc sa scot..am voie sa pun peste altul deja strans pana fac macar 60 ml ? Sau cum sa procedez? Sa congelez cate 20 ml parca nu are rost..

Eu am muls timp de 3 luni si dus lapte la spital pt fata6si donat, laptele ce il mulg trebuie dupa o ora de stat afara la temperatura camerei bagat ori la frigider ori la congelator cu data si ora la care ai muls. Lapte de la frigider cu laptele proaspat nu e ok sa le amestecam deoarece se produce un schimb de temperaturi ce nu e ok. Problema ar fi schimbul de temperaturi. Eu cand scoteam regnul 150-160ml de lapte si aveam o cutie de 120ml si una ramânea cu 30-40ml, le bagam la frigider, laptele de la urmatorul muls iar la frigider si la ceva timp, cand erau de aceia?i temperatura le amestecam pe cele 2 sticlu?e in care era pu?in, sa pot face una plina si apoi puneam eticheta.
Postat: Saturday, August 3, 2019 1:25 AM
MirelaD wrote:

Multumesc inca o data ca ti-ai luat din timp sa imi scrii asa detaliat. Din pacate nu are cine sa ma ajute cu treburile, sunt singurica aici in iasi. Iar sotul iese seara de la munca deci mare lucru nu are timp sa faca. Si oboseala se aduna din pacate:(

Ziceam ca nu am timp sa mai fac nimic pt casa si am ajuns sa o zic cu voce tare pt ca pe tema asta am primit reprosuri( e o intreaga batalie in sufletul meu):(pale

Ca sistem, am un sling cu inel, dar tot nu reusesc sa il reglez dupa ce pun bebele, sa simt ca e confortabil:( o sa mai insist:( dar e greu cand plange mereu.
Cu atasarea si cu aerul insist f mult am tot citit aici cat de important e,mereu masaj, bicicleta cu piciorusele, scos aer dupa masa.

Mameloane nu am folosit mult timp, in spital doar si acasa destul de putin pana s-au vindecat ranile..acum incerc sa gestionez fluxul mare de laptic la unul din sani, tasneste cu putere si o enerveaza destul de tare si nu o condamn.

Nu o sa mai plec urechea in stanga si in dreapta si o sa fac exact ce spune sufletul meu adica sa ii dau fetei toata atentia care o cere, sa o tin in brate atata timp cat are nevoie.

Apreciez mult tot ce mi-ai zisgrup

Ehee, ?tiu cum eu. Eu eram singura in Italia, fara ajutoare ?i doar musafiri tip inspectori. Ce sa fac cu un copil mic in brate6zi noapte? Sa nu mai spun ca nu puteam sa dorm de frica ca o scap din brate, sau ma urc pe ea, sau o ranesc...
Mergeam cu ea si la baie... Vasele le spala so?ul, mancare faceam seara cand venea el de la munca si tinea el fata pe piept... Curat - Dumnezeu cu mila, mai aeriseam, mai spalam pe jos cu ea in brate sau cand reuseam sa o las in landou cate 5 minute, totul pe buca?i... Pana sa mearga bine in picioare ?i sa inteleaga totul era imposibil de facut. Acum totul e mai u?or.
Asa e cu ei mici, e greu, totul se schimba si ar trebui sa inteleaga si cei din jur.
Postat: Saturday, August 3, 2019 1:19 AM
MirelaD wrote:
Buna fetelor, scuzati absenta. Am avut o perioada mai dificila cu fata cu dureri de burtica foarte mari, analize ..vroiam sa va intreb un lucru, ca mi s-a atras atentia si m-a pus pe ganduri..
Stiu ca e fff important contactul fizic cu bebele cat e mic,fetita are abia 7 sapt, dar faptul ca o tin in brate mare parte din zi, o va face sa se invete asa?
Ea plange destul de mult, si o consolez plimband-o in brate f mult. Si de adormit/dormit tot pe mine. Noaptea o pun usor in pat si eu alaturi de ea..dar a inceput destul de des adica mai mereu sa planga/tipe daca incerc sa o las jos cat e treaza sau daca adoarme imediat se trezeste si plange si urla ca din gura de sarpe
Nu mai pot face mai nimic asa:(
Cele cu mai multa experienta, un sfat va rog sa stiu daca procedez corect:(

Da, ?inutul in brate provoaca dependenta, dar de acum nu mai ai scapare. Fetita mea a dormit pe mine si noaotea6pana la 5 luni, mai aveam nop?i cand reu?eam sa o las jos apoi, de la 8 luni noaptea a dormit doar in pat dar ziua pe mine. Chiar de e obositor pentru noi, pentru ei e bine, ii ajuta la dezvoltare, se simt in singuranta si au un somn relaxant, cand dorm jos ei dorm stresa?i iar asta le afecteaza creierul.
Eu eram epuizata6de dormitul ei in brate, pe piept. Am fost6la doctor, am cautat solu?ii, dar to?i au spus sa continui asa pana cere ea jos, sa nu o for?ez pentru ca o sa ii fac mai mult rau...
Postat: Friday, August 2, 2019 5:53 PM
Mul?umesc frumos fetele, pentru complimente legate de Alessia.
Spre sa am mai mult timp de acum pentru voi, greu mi.a mai fost pana "sa o vad mare".... Terapii, controale... A fost greu, dar s.a meritat.
Postat: Friday, August 2, 2019 5:52 PM
AlexandraRr wrote:
Nela, eu am inceput diversificarea chiar cu fructe tocmai pentru a-i starni interesul pentru mancare, daca incepi cu morcov, patrunjel, pastarnac etc cum e schema veche in afara de constipatie e posibil sa nu ii placa nici gustul. Eu i-am dat si carne si ou si iaurt, branza si alergeni de la inceput. E un mit chestia cu legumele intai pentru ca fructele sunt dulci si refuza apoi legumele, si morcovul, cartoful dulce si alte legume sunt dulci. Cred ca pana la urma tine de fiecare mamica cum vrea sa faca, trebuie doar sa ne informam inainte in legatura cu tot ce exista despre diversificare, sa cerem sfatul unui pediatru si sa le oferim alimente cat mai sanatoase, sare nu se adauga pentru ca rinichii lor nu sunt capabili sa filtreze sodiul in exces si apar probleme de sanatate DistanceKiss

Pai schema veche in Italia de ex era cu fructe de la 4 luni, apoi de lab6 aubzis ca fructe, iar schema noua e cu legume. Noi am început cu legume, a refuzat tot timp de 2 luni (am început la 8 luni jumate diversificarea, 5 luni corectate, deci nu ne.am grabit) pana nu i.am dat carne buca?i nu a mâncat, apoi legume buca?i(la abur) fructe si acum refuza... Deci chiar de începeam cu fructe nu ajuta la nimic, niciodata nu a vrut fructe...
Postat: Friday, August 2, 2019 5:47 PM
Iulia13 wrote:

Ce frumusete si ce bine seamana cu tine ! Si a mea bebelina seamana destul de bine cu mine cand eram mica ,mai rau de sot cand primeste intrebari si sugestii de genul "Unde ai fost cand ati conceput-o ?" , " trebuie sa mai faci unul ca sa semene si cu tine " . Ma amuz la greu pe seama astaLol

A mea semna cu el la inceout, avea ochii verzi, era blinda. Doar gura si nasul meu, în rest era toata taicaso, acum, nu mai are nimic de la el.. hohot
Postat: Friday, August 2, 2019 5:45 PM
MaryPoppins wrote:
Mersi, Andreea, ma pun pe studiat :)

Noi avem antilop si centurile le-am aruncat, citisem ca nu e bine sa fie restrictionat copilul ca sa poti interveni rapid in caz de inec. Oricum n-ar fi impiedicat-o sa evadeze centurile alea, am incercat pe la restaurante si is cam degeaba :))

Ai noi avem antilop dar nu reu?e?te sa iasa din el, sta fix pentru ca are si la spate acea protec?ie moale in caz ca are nervi si se arunca pe spate Hilar. Daca are protec?ia aia nu mai se poate ridica, noi de asta an trecut la antilop, aveam peg perego înainte...
Postat: Thursday, August 1, 2019 5:55 PM
Cum tot întru rar sa va mai spun despre noi, alessia are 84cm, 9500g si e un titirez.
?tie sa faca diferen?a intre "a mea" "a ta". Pune întrebari "ai azit" (ai auzit?) daca cere ceva si nu e bagata in seama.
Are câteva cuvinte ce le spune super amuzant "palatoni - pantaloni" "Ochiali - ochelari" "pasiana- sprânceana" "mizeie - mizerie" "cutenie-curatenie" "spala - speletel" "teletel - telefon" "iosie - rosie" . Spune orice, orice, ma în?eleg cu ea dar si cei din jur deoarece vb destul de clar.
La controlul neurologic ni s.a spus ca mintal are o dezvoltare de 2-3 ani iar fizic e in parametri vârstei.
Ce pot sa mai vreau de la un bebe nascut la 28s cu 1140g?