Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Pentru a apropia ochi prea îndepartati, trebuie accentuata partea interioara a ochiului, folosind o nuanta închisa de fard. Pentru jumatatea exterioara, se va folosi o nuanta deschisa ce se va aplica numai pâna la coltul ochiului.
Pentru a îndeparta ochi prea apropiati, va trebui sa accentuati partea exterioara a ochiului, folosind o nuanta închisa de fard, cu depasirea coltului ochiului . Pentru jumatatea interioara, se va folosi o nuanta deschisa. Este bine sa începeti cu partea exterioara.
Sprâncenele afecteaza echilibrul si forma fetei. Cea mai mica ajustare va poate schimba înfatisarea.
Pensarea sprâncenelor este uneori dureroasa; evitati durerea racind pielea cu un cub de gheata. Când va pensati, nu uitati sa întindeti pielea pentru a nu va rani din greseala!
Este bine sa va protejati ochii cu ochelari de soare, pentru ca în zona ochilor apar primele riduri.
Pentru un efect si mai revigorant la aplicare, pastrati gelul de ochi în frigider!
Rimelul se va curata întotdeauna înainte de culcare pentru a evita degradarea genelor.
Machiajul ochilor începe cu aplicarea fardului, apoi conturare cu creion si se încheie cu rimelul. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Masca pentru ochi:
-1/4 mar -1 cartof mic
Se dau prin razatoare si se amesteca bine. Se acopera zona ochilor cu amestecul respectiv, dupa care se pune un prosop cald si se lasa 15 minute. Se spala cu apa calduta si se aplica o crema pentru ochi.
|
|
| Ochi incercanati de oboseala:
Pentru ingrijirea ochilor incercanati, obositi, puteti folosi comprese de plante si apa sarata, preparate astfel: 10 g. flori de musetel, 20 g. flori de albastrele si 3 g. sare. Acestea se pun in 500 ml. apa la fiert. Compozitia se raceste la temeperatura camerei si se aplica pe dischete de demachiat (seara la culcare). Se tin pana dimineata, sustinute, daca se poate, de ochelari de somn. Pentru cearcane datorate oboselii se mai pot aplica suc de morcov, telina si gulie, crude, puse pe tampoane cu vata. Se doarme noaptea cu ele.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Eu ma machez aproape zilnic, imi place la nebunie sa ma aranjez si sa ma stiu pusa la punct. Voi? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Vreti idei si tehnici de machiaj? Apelati cu incredere la subsemnata. Am facut o gramada de cursuri. Tendintele acestui an: machiajul fumuriu si cel natural. Care sa puna in evidenta fizionomia. Stiati ca exista mai multe tipuri de machiaj? Natural, decorativ si de parada. Daca vreti sa aveti buzele moi si "dulci" ungeti-le cu miere. Sa vedeti ce efect veti obtine dupa citeva zile.... Principalul este sa puteti sa va abtineti de a va linge pe "botic"
Si mai stiu, dar nu acum ca altadata ce va mai scriu?! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| alinutza wrote:Vreti idei si tehnici de machiaj? Apelati cu incredere la subsemnata. Am facut o gramada de cursuri. Tendintele acestui an: machiajul fumuriu si cel natural. Care sa puna in evidenta fizionomia. Stiati ca exista mai multe tipuri de machiaj? Natural, decorativ si de parada. Daca vreti sa aveti buzele moi si "dulci" ungeti-le cu miere. Sa vedeti ce efect veti obtine dupa citeva zile.... Principalul este sa puteti sa va abtineti de a va linge pe "botic" Si mai stiu, dar nu acum ca altadata ce va mai scriu?! Zi-mi si mie cum sa fac ca dupa machiaj sa para ca am ochii mai mari? Dar genele mai dese? Exista vreun truc in afara de mascara creat pt asa ceva - volum? |
|
| Kiki wrote: Zi-mi si mie cum sa fac ca dupa machiaj sa para ca am ochii mai mari? Dar genele mai dese? Exista vreun truc in afara de mascara creat pt asa ceva - volum?
Eu pentru gene dese folosesc ulei de ricin. Mi-l aplic seara inainte de culcare....ce-i drept pe perioada sarcinii am intrerupt "tratamentul".
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Kiki wrote: Zi-mi si mie cum sa fac ca dupa machiaj sa para ca am ochii mai mari? Dar genele mai dese? Exista vreun truc in afara de mascara creat pt asa ceva - volum?
Pai e o singura solutie: - foloseste pe toata pleoapa pina pe arcada sub sprincene un fard luminos care iti place tie si care sa se potriveasca tenului tau, dar care nu iasa prea tare in evidenta; - aplica pe pleoapa mobila culoarea de fard care o doresti si care sa fie in contrast cu ochii tai ( adica daca ai ochi albastri sau verzi nu folosi aceste culori pentru ca da impresia de intins );foloseste-l apoi si pe pleoapa de jos, dar nu pe interior (oricum n-ai cum sa aplici fard pe interiorul pleoapei); - pune apoi o umbra cu o nuanta mai inchisa decit cea folosita pentru pleoapa mobila, dar fardeaza doar de la jumatatea pupilei, cum ar veni, pina la coada ochiului, extinzind foarte putin spre arcada; ai f.mare grija la aplicare pentru ca poti sa dai impresia de ochi lung, opreste-te cind e "gata" si ochiul; - cu un dermatograf in nuanta fardului de baza, fa conturul ochilor si aplica si pe pleoapa de jos, dar pe exterior, adica pe sub gene, si deviaza putin linia asa incit sa iasa ca un ochi mai rotund; adica de la jumatatea pupilei, aprox., incearca sa duci o linie mai dreapta, sa nu urmaresti strins linia ochiului; sper ca am fost explicita.
De multe ori in ce priveste genele, daca nu prea esti inzestrata de natura, solutia e cea cu ulei de ricin si a mascarei pentru super-volum, care are o perie speciala, "luind in colimator" chiar si cele mai fine firicele. Ca sa dai impresia de ochi mai mare insista cu mascara pe jumatatea exterioara, iar genele de jos nu le rimela.
Ca efectul de ochi mare sa fie mai vizibil, ar fi bine daca ai reusi sa faci un machiaj natural, dar e putin mai dificil si cere practica. E destul de greu de explicat. Voi incerca data viitoare cind intru pe forum sa scot niste extrase dintr-un curs. Mie mi-e mult mai usor de pus in practica. Daca as putea sa iti exemplific cu desene......
Sper ca ti-am fost cit de cit de ajutor. Iti doresc sa exersezi cit mai mult si sa reusesti sa obti efectul pe care ti-l doresti. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| taki wrote:
Eu pentru gene dese folosesc ulei de ricin. Mi-l aplic seara inainte de culcare....ce-i drept pe perioada sarcinii am intrerupt "tratamentul".
De ce ai intrerupt? |
|
| stele_pe_cer wrote:
De ce ai intrerupt?
Pai, ca sa-ti zic adevarul . Cand am ramas insarcinata am crezut ca trebuie sa zic bye bye la cosmetice, gen pudra, fond de ten, demachiante cu alcool, ulei de ricin etc. Am fost asa speriata sa nu-i fac rau Sashei ca am renuntat la tot, pana intr-o zi, cand am citit si eu o revista romanesca pentru copii si scria acolo ca e ok sa te machezi pe timpul sarcinii .
Acum ma machez de fiecare data cand ies din casa, dar la mine machiat inseamna doar pudra, rimel si gloss pt buze.
Am sa-mi reiau tratamentul pt gene cu ulei de ricin pentru ca, dupa parerea mea, da rezultate...ti le lungeste si sunt dese si rezistente. |
|
| Eu in timpul sarcinii m-am makiat numai in primele 4 luni (mergeam inca la serviciu), folosind ocazional fondul de ten, ruj si rimel.Am continuat si dupa 4 luni sa folosesc ruj si rimel, dar am liminat fdt-ul, pentru ca oricum aveam un ten asa frumos, ca nu mai era necesara utilizarea lui (ceea ce nu as putea spune acum ....).
Am mai auzit persoane multumita de uleiul de ricin, si tot zic ca imi cumpar si eu sa ma dau, nu ca as avea nevoie, ca genele mele sunt in stare buna de cand nu mai fol.rimel, darcred ca uleiul le mai si graneste in prfunzime.Eu am genele si lungi si intoarse.De ex.pe pleoapa inferioara eu nu pot pune rimel, ca imi fac eokii de parca m-as pregati de o explozie....si, implicit, nu pot folosi rimel maro (care mie imi place foarte mult, confera kipului o privire calda, tomnatica), pentru ca se vede diferenta de culoare, ale mele fiind negre.Dar, daca spui ca le si indeseste, e de bine.
Auzi tu, da' "le si alungeste"?Ca asta nu ar fi de bine la mine...Le face sa mai creasca ? |
|
| stele_pe_cer wrote:Eu in timpul sarcinii m-am makiat numai in primele 4 luni (mergeam inca la serviciu), folosind ocazional fondul de ten, ruj si rimel.Am continuat si dupa 4 luni sa folosesc ruj si rimel, dar am liminat fdt-ul, pentru ca oricum aveam un ten asa frumos, ca nu mai era necesara utilizarea lui (ceea ce nu as putea spune acum ....). Am mai auzit persoane multumita de uleiul de ricin, si tot zic ca imi cumpar si eu sa ma dau, nu ca as avea nevoie, ca genele mele sunt in stare buna de cand nu mai fol.rimel, darcred ca uleiul le mai si graneste in prfunzime.Eu am genele si lungi si intoarse.De ex.pe pleoapa inferioara eu nu pot pune rimel, ca imi fac eokii de parca m-as pregati de o explozie....si, implicit, nu pot folosi rimel maro (care mie imi place foarte mult, confera kipului o privire calda, tomnatica), pentru ca se vede diferenta de culoare, ale mele fiind negre.Dar, daca spui ca le si indeseste, e de bine. Auzi tu, da' "le si alungeste"?Ca asta nu ar fi de bine la mine...Le face sa mai creasca ?
Mah, mie mi le-a alungit, dar acum nu te gandi ca am gene super lungi , le-a alungit si le-a facut mai dese si cel mai important este ca le-a intarit.
Si la mine genele sunt intoarse , iar cand cumpar rimelul ( deja devin narcisista ) prima data ma uit la perie, sa fie deasa si moale.
Despre culoare nu stiu ce sa-ti spun, eu de cand ma stiu folosesc numai rimelul negru, celelalte culori nu ma atrag. |
|
| Atunci cumpaaaaaaaaarr ...da' tu cum il intinzi?Cumva cu o periuta de rimel veki, spalata pana la loc-comanda?Sau ai alta metoda?Nu de alta dar o parte din sarcina m-am luptat cu uleiul ala scarbos de corp, de nu mai m-as da nici in 100 de vieti, asa nu-mi place unsoare rsimtita nici pe corp, nici pe maini...si ma spalam asa mult...adica s elua greu dupa maini, iar hainele erau tot timpul patate de la ulei....la asta de ricin nu as vrea la fel, sa il scot greu de pe maini.
Te dai seara si pui un prosop pe perna, sau in cursul zilei, ca pana seara sa aiba timp sa se "duca"?
PS.cred ca in alta viata am fost anketator, asa am un talent de a barai omul cu intrebari .... |
|
| stele_pe_cer wrote:Atunci cumpaaaaaaaaarr ...da' tu cum il intinzi?Cumva cu o periuta de rimel veki, spalata pana la loc-comanda?Sau ai alta metoda?Nu de alta dar o parte din sarcina m-am luptat cu uleiul ala scarbos de corp, de nu mai m-as da nici in 100 de vieti, asa nu-mi place unsoare rsimtita nici pe corp, nici pe maini...si ma spalam asa mult...adica s elua greu dupa maini, iar hainele erau tot timpul patate de la ulei....la asta de ricin nu as vrea la fel, sa il scot greu de pe maini. Te dai seara si pui un prosop pe perna, sau in cursul zilei, ca pana seara sa aiba timp sa se "duca"? PS.cred ca in alta viata am fost anketator, asa am un talent de a barai omul cu intrebari ....
Eu mi-l intind pe gene cu un betisor de ureche imbibat in uleiul de ricin. Nu pune in exces, pune doar cat sa-ti umezeasca genele ( sa nu curga )...si incearca sa-l pui inainte sa faci nani...cand ai sa te trezesti ai sa ai genele lipicioase sa nu te speri, e normal. |
|
| Masca de rasfatata
I se spune asa pentru ca, timp de 20 de minute, tu stai intinsa comod pe o canapea, cu ochii acoperiti de bucatele de tifon. Sub care actioneaza in cea mai mare taina o masca speciala pentru tonifierea pielii si reducerea ridurilor. Pentru ca ai amestecat piureul preparat prin zdrobirea unei jumatati de banana bine coapta cu o lingurita de miere de flori de mai. Miroase tare fain, dar... e pentru ochi! |
|
|