Machiajul, intre alegerea unui stil personal si adaptarea la ultimele tendinte
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina
Scris: Friday, July 21, 2006 10:57 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Machiajul, intre alegerea unui stil personal si adaptarea la ultimele tendinte

In mod firesc, iti doresti ca stilul de machiaj pe care il adopti sa fie modern, in conformitate cu ultimele tendinte, dar, in acelasi timp, sa te avantajeze, in functie de o serie de factori: trasaturi fizice, nuanta pielii, culoarea ochilor si a parului si... nu in ultimul rand, varsta. De asemenea, se impune sa tii cont de personalitatea ta, de serviciul pe care il ai (si care impune, uneori, coduri stricte in aceasta privinta). Dar cum sa iei decizia cea mai buna? Iata cateva directii care te vor ajuta sa gasesti un echilibru intre aceste doua deziderate.

Varsta

Stii si tu ca nimeni nu intinereste, iar stilul de machiaj va fi adaptat, in concordanta cu trecerea timpului. Nu, n-ar trebui sa sune "dramatic" nici pe departe, pentru ca fiecare etapa isi are frumusetea ei. In tot cazul, la 20 de ani, lumea este pentru tine o explozie de lumina si culoare: poti folosi absolut orice produs de machiaj, indiferent cat de stralucitor si frapant ar fi acesta (cu adaptarile de rigoare, referitor la momentul zilei si la context).

Insa, dupa o vreme, oja verde smarald parca nu se mai potriveste. Si nici nuantele intense ale fardului de ochi. Cel mai bine este ca, la fiecare cativa ani, sa renunti la cate un produs de machiaj pe care-l folsoeai doar pentru ca este modern, inlocuindu-l cu unul din aceeasi gama, dar care ti se potriveste. Cu alte cuvinte, treptat, tendintele vor avea o pondere mai mica in optiunile tale, iar tu iti vei fi gasit pana atunci propriul stil de machiaj, propriul glas in aceasta privinta.

Personalitatea

Spre deosebire de cazul anterior, de data aceasta avem mai degraba de a face cu starea de confort interior, si mai putin cu trasaturile fizice. Daca esti o fire mai rezervata, urmarirea cu orice pret a tendintelor in machiaj nu te va ajuta sa te simti bine cu tine insati. Poate ca buzele tale sunt senzuale si frumos conturate, insa o persoana mai retrasa, mai timida, se va simti cel putin ciudat daca va folosi ruj in orice alta culoare afara de roz discret sau nuanta pielii.

Daca, la polul opus, esti o persoana extrovertita, aventureaza-te. Pentru a evita, totusi, surprizele (atunci cand folosesti farduri in nuante puternice), incearca sa probezi texturi diferite: un ruj mat de culoare rosu aprins, este de preferat unuui produs cu textura cremoasa).

Locul de munca si stilul de viata

Intreaba-te: "Este potrivit un asemenea machiaj?". Mediul de lucru si oamenii alaturi de care iti petreci macar opt ore zilnic trebuie sa constituie un factor decisiv in alegerea stilului de machiaj - cel putin, in timpul saptamanii. Daca lucrezi intr-un mediu artistic, sa zicem, deci mai boem, un machiaj mai intens nu ar fi catusi de putin nepotrivit; insa iti poti da seama ce impresie ai face intr-o firma cu un stil mai conservator, chiar daca nuanta respectiva reprezinta "ultimul racnet" in tendintele de machiaj ale sezonului. Nu-ti cere nimeni sa nu fii tu insati, ci doar sa te adaptezi contextului.

Trasaturile fizice

Ultimele, dar, cu siguranta, nu si cele din urma... Daca, spre exemplu, ai buzele subtiri, n-ar fi prea indicat sa folosesti ruj mat, intr-o nuanta puternica, oricat ar fi acesta de modern. In cel mai bun caz, il poti adapta astfel incat sa se potriveasca trasaturilor tale (in exemplul de fata, poti face acest lucru cu ajutorul unui gloss, care adauga volum si creeaza impresia optica de buze mai pline si deci, mai senzuale. Bineinteles, aceasta regula nescrisa functioneaza pentru orice tip de produs de machiaj.

Mai multe detalii la www.eva.ro
taki
Scris: Monday, October 16, 2006 1:03 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
As apela la un profeionist in ceea ce priveste machiajul pentru botez. Ce ziceti?

A mai apelat cineva la un machiaj profesional, recomandari aveti sau va machiati singurele?

oare
Kiki
Scris: Monday, October 16, 2006 6:59 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu am apelat si cand am prezentat o gala si la nunta! Se merita!
Am fost la un salon de fitze pe Calea Mosilor. A meritat toti banii! bounce
Maria & Mario
Scris: Monday, October 16, 2006 12:44 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Si eu am apelat la machiaj realizat de profesioniste. O prietena buna de-a mea , cu studii si diplome hohot , mi-a facut machiajul de nunta si de starea civila, ca sa se asorteze la tinuta si perioada din zi. In rest ma fac singura. A meritat 100%. Stiu ei ce fac !!!!!!! angel
taki
Scris: Monday, October 16, 2006 11:19 PM
Nivel

AdrianaC
Scris: Tuesday, October 17, 2006 9:34 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Eu nu am apelat niciodata la make-up artist, imi place sa ma machiez singurica.

Daca e cineva de incredere sau cu referinte, du-te, daca nu, mai bine incearca singurica decat sa iesi cu te miri ce pe fata si sa nu iti placa si sa mai dai si o groaza de bani.
Maria & Mario
Scris: Saturday, October 21, 2006 5:23 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Cateva fotografii cu machiaje interesante.

Maria & Mario attached the following image(s):
machiaj 1.jpgmachiaj 2.jpgmachiaj 3.jpgmachiaj 4.jpgmachiaj 5.jpg

Cris-DL
Scris: Saturday, October 21, 2006 5:50 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
mireasa imi place tare mult....dar cine reuseste sa se machieze asa singurica ? oare
stele_pe_cer
Scris: Thursday, November 2, 2006 11:47 AM
Nivel

Iata ce imi place mie (cam extravagant, ce-i drept):

stele_pe_cer attached the following image(s):
dsc08176.jpgimg_6311.jpgimg_6590.jpgpicture-011.jpgdsc01379 (480 x 360).jpgdsc08002 (270 x 360).jpgdsc08079 (270 x 360).jpg

taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 12:02 PM
Nivel

Eu am apelat la un machiaj profesionst si chiar mi-a placut. Da bine pe camera si in poze.sic ras

stele_pe_cer
Scris: Thursday, November 2, 2006 12:14 PM
Nivel

Taki, cine te-a makiat, cat a durat sedinta, ai facut proba inainte si cat te-a costat?Sa nu sari vreo intrebare, ca nu scapi de minesic !Si, da, intr-adevar, makiajul tau este foarte frumospupici !La tot mai multe ocazii de makiat si de petrecut!hainoroc
taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 12:36 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Taki, cine te-a makiat, cat a durat sedinta, ai facut proba inainte si cat te-a costat?Sa nu sari vreo intrebare, ca nu scapi de minesic !Si, da, intr-adevar, makiajul tau este foarte frumospupici !La tot mai multe ocazii de makiat si de petrecut!hainoroc

Ok, incerc sa nu sar nicio intrebare.

Sa o luam pe rand:
- M-a machiat Ana Amria Gorgonetu. Tipa a scis si o carte In cautarea propriei frumuseti: carte de machiaj. Mai multe detalii despre ea gasesti pe google.
- Sedinta a durat in jur de o ora- o ora si jumatate.
- Proba inainte nu am facut pentru ca nu am avut timp, dar fiind profesionista si cautand desprea ea pe google m-am lasat pe mana ei fara probleme.
-M-a costat 2.500.000 lei

M-a machiat numai cu produse de brand si profesionale.

Am sarit vreo intrebare???
pupici
stele_pe_cer
Scris: Thursday, November 2, 2006 12:56 PM
Nivel

taki wrote:

Ok, incerc sa nu sar nicio intrebare.

Sa o luam pe rand:
- M-a machiat Ana Amria Gorgonteu. Tipa a scis si o carte In cautarea propriei frumuseti: carte de machiaj. Mai multe detalii despre ea gasesti pe google.
- Sedinta a durat in jur de o ora- o ora si jumatate.
- Proba inainte nu am facut pentru ca nu am avut timp, dar fiind profesionista si cautand desprea ea pe google m-am lasat pe mana ei fara probleme.
-M-a costat 2.500.000 lei

M-a machiat numai cu produse de brand si profesionale.

Am sarit vreo intrebare???
pupici

Multumescangel !HAI ca ma apuc si eu sa dau o cautare dupa tanti asta!Poate cumpar si cartea.Tu ai gasit-o pe net pe tipa asta, sau ti-a recomandat-o cineva anume?

Iti multumesc inca o data ca nu ai sarit nici o intrebarepupici pupici pupici !Cred ca imi vor fi de folos informatiile de la tinesic !
stele_pe_cer
Scris: Thursday, November 2, 2006 12:58 PM
Nivel

taki wrote:

- M-a machiat Ana Amria Gorgonteu.

Rectific eu numele (ca initial nu o gasisem dupa nume, ci dupa cartesic ):Ana-Maria Gorgonetu

Iar pt.doritaore, cartea este aceasta:

stele_pe_cer attached the following image(s):
973-87499-1-3.jpg

taki
Scris: Thursday, November 2, 2006 1:26 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:

Rectific eu numele (ca initial nu o gasisem dupa nume, ci dupa cartesic ):Ana-Maria Gorgonetu

Iar pt.doritaore, cartea este aceasta:

Mercik!pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.