Macarons
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Thursday, February 9, 2012 8:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Am promis acum catva timp Mikaelei ca voi incerca sa fac macarons.Azi m-am tinut de cuvant si vin cu poze, reteta si impresii.Deci, nu se fac foarte greu , dar sunt destul de pretentioase.Prima tura de macarons nu mi-au facut acel piciorus care le caracterizeaza.Nu mi-am pregatit din timp toate ustensilele si m-am trezit ca n-am pos cu care sa le fac.Am inventat pe loc unul, taiand o punga la un capat, dar aspectul lor a avut de suferit.De asemenea , mi se pare ca au iesit cam inalte, dar...gustul e magnific.Eu nu dispun de un cantar de bucatarie prea grozav asa ca nu stiu daca cantitatile au fost foarte exacte.Ma rog, va arat ce a iesit.







Reteta apartine lui Sébastien Serveau
Ingrediente
110 g de pudra de migdale
225 g de zahar pudra
25 g de cacao
4 albusuri de ou (120 g) scoase cu o zi inainte
50 g zahar tos
30 picaturi colorant rosu(eu nu am pus deloc)

Eu am avut faina de midgale, dar se pot cumpara migdalele si se macina.Am cernut zaharul pudra si cacaua ca sa fie cat mai fine.In reteta se spune ca toate acestea amestecate se dau la cuptor pentru 5 minute.Eu n-am facut-o.

Bateti albusurile spuma, cand amestecul devine alb adaugati zaharul. Bateti albusurile timp de 3 minute.
Varsati peste albus amestecul de migdale si de cacao, amestecati usor pana cand amestecul devine suplu, lucitor dar nu lichid.
Luati doua linguri din aluat si amestecati-le cu colorantul rosu. Varsati totul inapoi in aluat si amestecati din nou usor.
Intindeti o foaie de copt pe o tava mare. Puneti aluatul in pos si formati cercuri pe hartia de copt.
Lasati tava la uscat, intr-un loc mai cald, timp de o ora.
Incalziti din nou cuptorul la 150°C, puneti tava la copt pentru 6 minute.

Intoarceti-le in sus si coaceti-le din nou alte 6 minute. Lasati-le la racit si umpleti-le cu crema de ciocolata sau nutella.( eu am uitat ca trebuie intoarse, probabil daca o faceam nu ieseau aa inalte)
Ana
Scris: Friday, February 10, 2012 6:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Ce bine arata Bereea si cred ca au fost si delicioase!hearts
esti bravanewclap
bereea
Scris: Friday, February 10, 2012 7:55 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Multumesc, Ana, au fost delicioase, dar la aspect mai am de lucrat
Ana
Scris: Friday, February 10, 2012 8:06 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Poate ca zici tu ca stiai cum trebuie sa iasa,dar dupa parerea mea sunt perfecte.
miridia
Scris: Friday, February 10, 2012 9:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/24/2010
Mesaje: 753
bereea ce bine arata , imi inchipui si ce delicioase sunt newclap newclap newclap
mama ,am apa in gura ....la dulciuri poftesc mereu :018:
ioana0023
Scris: Friday, February 10, 2012 9:27 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/24/2010
Mesaje: 2383
ce bine arata, cred ca sunt delicioase! newclap newclap newclap
zaza_
Scris: Friday, February 10, 2012 2:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
bereea
Scris: Friday, February 10, 2012 2:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
multumesc tuturorcomputerlove

Zaza, inainte de a le face al colindat internetul in sus si in jos, am citit zeci de retete...si m-am hotarat la asta.Eu am mancat macarons in Italia (in Franta mi-au scapat nu stiu cum se face), dar gustul alor mele e mult superior.Aspectul, dupa cum ziceam, lasa de dorit.
marivic
Scris: Friday, February 10, 2012 6:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Arata super si cred ca si la gust au fost super,....iammmmmmmmm-iammmmmmnewclap newclap
bereea
Scris: Friday, February 10, 2012 7:29 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Multumesc,mioarapupici
mikaela
Scris: Saturday, February 11, 2012 1:47 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
love Superbe si cred ca-s delicioase de numa' numa'...Io deja salivez pe tastatura!!newclap Stiam eu c-o sa-ti reuseasca din prima sic
Felicitari si multumesc, o sa incerc sa le fac, nu pare a fi greu...Tu ce fel de crema ai folosit? Nutella avem pe aici, dar parca macarons-urile din Franta aveau un altfel de crema, mai moale, pufoasa...crema de ciocolata cum se face? Stiu ca parca se asorteaza crema cu culoarea si gustul macaronsurilor...
Ah, si deci tu le-ai bagat la cuptor doar o singura data, la sfarsit, pentru 6 minute?
bereea
Scris: Saturday, February 11, 2012 7:37 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Mikaela, multumescpupici

Eu le-am umplut cu ganache de ciocolata amara.(100g ciocolata topita + 100 g frisca)

La cuptor eu le-am tinut mai mult de 6 minute , poate dublu .Dupa cum am zis am uitat ca trebuie intoarse.Daca le intorceam probabil ca ieseau un pic mai plate .Iti dai seama daca sunt sau nu coapte cand le atingi usor cu degetul.
Nu stiu daca am scris mai sus dar eu le-am bagat la 150 de grade , cuptor ventilat.
marivic
Scris: Saturday, February 11, 2012 9:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Seamana cu bezelele,dar vad ca au alte ingrediente,....Oricum arata foarte binelove love
bereea
Scris: Saturday, February 11, 2012 4:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Stii vorba aia, Mioara "seamna, dar nu rasare".Au cu totul alt gust, se simte bezeaua, dar gustul de migdale e predominant
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.