|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Am promis acum catva timp Mikaelei ca voi incerca sa fac macarons.Azi m-am tinut de cuvant si vin cu poze, reteta si impresii.Deci, nu se fac foarte greu , dar sunt destul de pretentioase.Prima tura de macarons nu mi-au facut acel piciorus care le caracterizeaza.Nu mi-am pregatit din timp toate ustensilele si m-am trezit ca n-am pos cu care sa le fac.Am inventat pe loc unul, taiand o punga la un capat, dar aspectul lor a avut de suferit.De asemenea , mi se pare ca au iesit cam inalte, dar...gustul e magnific.Eu nu dispun de un cantar de bucatarie prea grozav asa ca nu stiu daca cantitatile au fost foarte exacte.Ma rog, va arat ce a iesit.

Reteta apartine lui Sébastien Serveau Ingrediente 110 g de pudra de migdale 225 g de zahar pudra 25 g de cacao 4 albusuri de ou (120 g) scoase cu o zi inainte 50 g zahar tos 30 picaturi colorant rosu(eu nu am pus deloc)
Eu am avut faina de midgale, dar se pot cumpara migdalele si se macina.Am cernut zaharul pudra si cacaua ca sa fie cat mai fine.In reteta se spune ca toate acestea amestecate se dau la cuptor pentru 5 minute.Eu n-am facut-o.
Bateti albusurile spuma, cand amestecul devine alb adaugati zaharul. Bateti albusurile timp de 3 minute. Varsati peste albus amestecul de migdale si de cacao, amestecati usor pana cand amestecul devine suplu, lucitor dar nu lichid. Luati doua linguri din aluat si amestecati-le cu colorantul rosu. Varsati totul inapoi in aluat si amestecati din nou usor. Intindeti o foaie de copt pe o tava mare. Puneti aluatul in pos si formati cercuri pe hartia de copt. Lasati tava la uscat, intr-un loc mai cald, timp de o ora. Incalziti din nou cuptorul la 150°C, puneti tava la copt pentru 6 minute.
Intoarceti-le in sus si coaceti-le din nou alte 6 minute. Lasati-le la racit si umpleti-le cu crema de ciocolata sau nutella.( eu am uitat ca trebuie intoarse, probabil daca o faceam nu ieseau aa inalte) |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ce bine arata Bereea si cred ca au fost si delicioase! esti brava |

| Multumesc, Ana, au fost delicioase, dar la aspect mai am de lucrat |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Poate ca zici tu ca stiai cum trebuie sa iasa,dar dupa parerea mea sunt perfecte. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/24/2010 Mesaje: 753
| bereea ce bine arata , imi inchipui si ce delicioase sunt mama ,am apa in gura ....la dulciuri poftesc mereu :018: |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/24/2010 Mesaje: 2383
| ce bine arata, cred ca sunt delicioase! |

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Am gasit si eu o reteta de macarons aici: http://anditudor.blogspot.com/2010/11/macaron-cu-ciocolata-si-aroma-de.html, dar nu am avut curajul sa ma apuc... Felicitari Bereea! Sa mai faci! |

| multumesc tuturor
Zaza, inainte de a le face al colindat internetul in sus si in jos, am citit zeci de retete...si m-am hotarat la asta.Eu am mancat macarons in Italia (in Franta mi-au scapat nu stiu cum se face), dar gustul alor mele e mult superior.Aspectul, dupa cum ziceam, lasa de dorit. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Arata super si cred ca si la gust au fost super,....iammmmmmmmm-iammmmmm |

| Multumesc,mioara |

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Superbe si cred ca-s delicioase de numa' numa'...Io deja salivez pe tastatura!! Stiam eu c-o sa-ti reuseasca din prima Felicitari si multumesc, o sa incerc sa le fac, nu pare a fi greu...Tu ce fel de crema ai folosit? Nutella avem pe aici, dar parca macarons-urile din Franta aveau un altfel de crema, mai moale, pufoasa...crema de ciocolata cum se face? Stiu ca parca se asorteaza crema cu culoarea si gustul macaronsurilor... Ah, si deci tu le-ai bagat la cuptor doar o singura data, la sfarsit, pentru 6 minute? |

| Mikaela, multumesc
Eu le-am umplut cu ganache de ciocolata amara.(100g ciocolata topita + 100 g frisca)
La cuptor eu le-am tinut mai mult de 6 minute , poate dublu .Dupa cum am zis am uitat ca trebuie intoarse.Daca le intorceam probabil ca ieseau un pic mai plate .Iti dai seama daca sunt sau nu coapte cand le atingi usor cu degetul. Nu stiu daca am scris mai sus dar eu le-am bagat la 150 de grade , cuptor ventilat. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Seamana cu bezelele,dar vad ca au alte ingrediente,....Oricum arata foarte bine |
|

| Stii vorba aia, Mioara "seamna, dar nu rasare".Au cu totul alt gust, se simte bezeaua, dar gustul de migdale e predominant |
|
|