|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si eu fermentez ! La rece ! Am avut sedinta cu parintii la Maria aseara ! Ea e anul 6 - ultimul de scoala primara - si au examene de evaluare in mai ! Ok ! Toate bune si frumoase .... lucram intens etc .... ca aseara sa ne anunte ca s-a schimbat programa , e new curriculum , ca au schimbat sistemul de evaluare si sistemul de notare ! Ca au aproape 3 saptamani libere de Paste si apoi 4 zile de scoala si intra direct in 6 teste ! Pai nu stiati astea toate la 1 septembrie ? De ce nu ati facut petitie si sesizari ca nu aveti la dispozitie un an scolar intreg sa pregatiti copiii ????? Ce ma incanta pe mine ca e toata tara in aceeasi situatie ? De ce presiune pe copilul meu acum??? MMMMMMMMMMMMMM Si nici macar nu conteaza la ceva rezultatele - decat pentru a deterimna nivelul scolii ! M ! Am plecat resemnata si i-am spus Mariei in drum spre casa sa nu se mai streseze ! Ce-o fi o fi ! Era atat de bine pus la punct sistemul inainte ! Acum .... toata lumea e confuza, unii nervosi .... |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Offff! Probabil ca pana la urma lucrurile se vor aranja. Oricum, banuiesc ca nu se schimba radical. Tot din ceea ce stiu vor fi evaluati. Curaj si un pup mare Mariucai |

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Maria & Mario wrote:Am plecat resemnata si i-am spus Mariei in drum spre casa sa nu se mai streseze ! Ce-o fi o fi !
Cred ca asta e atitudinea corecta! Bafta si succes! |

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Multumim mult ! E copil bun si silitor ! E ambitioasa si foarte responsabila ! La Toate simularile a luat cel mai mare punctaj din clasa ..... Si pe partea cealalta ..... ia mai lasa-ma cu scoala, teme , responsabilitati, presiune .... sunt copii la urma urmei ! Ei cand mai copilaresc ? Or sa aiba toata viata stres, alergatura, de bifat grafice si de asumat responsabilitati..... asa ca .... Time off !!!! |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/5/2011 Mesaje: 428
| Nu aveti de ce sa va stresati. Materia este aceeasi, s-au schimbat doar notele. Nu vor mai fi 4(a,b,c), 5(a,b,c), 6(a,b,c) vor fi de la 1 la 10 ca la noi in tara. Presupun ca deja stiti la ce scoala va merge. Daca se inscriu mai multi copii la aceeasi scoala, e posibil sa dea acolo un test care ii departajeaza, dar notele de la SATS nu au relevanta. Bafta la teste si succes in noua scoala. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Azi seful mi-a atras atentia sa nu mai vorbesc romaneste cu o colega romanca Si uite asa ne uitam una la alta si vorbim pasareasca sa inteleaga tot pasaretul . |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Si la noi in ograda s-a intamplat ceva de genul asta! Simona si Angelica vorbesc mai mult in engleza....nu e o fita , asa s-a obisnuit de cand era mica. Mergand la soacra-mea (care nu stie nici o boaba)in vizita, dumneaei s-a ofensat foarte tare din cauza asta si i-a tinut o "predica" lunga si serioasa Angelicai (care are 6 ani) cum ca ar trebui sa tina minte toata viata ei sa nu vorbeasca intr-o alta limba daca toti cei aflati in camera n-o inteleg. Probabil credea ca o vorbesc copiii de rau cu ea de fatza |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| t-mihaela wrote:Azi seful mi-a atras atentia sa nu mai vorbesc romaneste cu o colega romanca  Si uite asa ne uitam una la alta si vorbim pasareasca sa inteleaga tot pasaretul .
Si noi vorbim romaneste intre noi la munca - suntem 4 romani- dar cand apare seful o dam pe italiana.Nu s-a ofensat...inca |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Eu zic de partea celalata a baricadei, dati sau nu cu rosii ...pe la noi se vorbeste mult ungureste si cand e vorba de colegi, etc, asa-zisele reguli cereau sa o dea pe romaneste sa intelegem si noi. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Mihaela , eu aveam filipineze la servici si cand incepeau pe pasareasca lor ca credeau ca nu le aud le spuneam ca ar trebui sa incep sabinvat tagalog . Hai nu fi suparata |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Nu m-am suparat , inteleg sentimentul ...asa asist si eu cand Kaze se intaneste cu pretenul lui, am renuntat sa ma mai supar, ii las sa pasareasca intre ei. |
|

| Sunt suparata! Fiica-mea participa peste o saptamana la semifinalele unui concurs de matematica.Profesoara nu o ajuta cu absolut nimic, in loc sa fie mandra de ea si sa o ajute un pic suplimentar...nimic! Nici acasa nu prea avem timp pentru ca are foarte multe lectii , deci...Domnul cu mila! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Nu fii suparata!Poate fi o experienta.Va avea multe testari de acum incolo,asa ca pentru o prima data,vede si Ale cum este si face tot ce poate.S-ar putea sa ai surprize placute. |
|

| Ma supara nepasarea profesoarei de matematica.De Ale sunt foarte mandra si sper sa se concentreze destul ca sa scoata un bun rezultat.Deja e emotionata ca pleaca sambata su autobuzul in Roma, unde se desfasoara aceste semifinale .Concurenta e foarte mare insa. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| bereea wrote:Ma supara nepasarea profesoarei de matematica.De Ale sunt foarte mandra si sper sa se concentreze destul ca sa scoata un bun rezultat.Deja e emotionata ca pleaca sambata su autobuzul in Roma, unde se desfasoara aceste semifinale .Concurenta e foarte mare insa.
Ale succes si daca ai ajuns pana acolo inseamna ca este pentru ca o meriti!!Noi ne vom gandi la tine si-ti vom tine pumnii nu tare doar asa putin ca sa reusesti!!Asteptam vesti bune. Bereea nu tot timpul trebuie sa se implice profesoarea ,eu cred ca ea are mare incredere in Ale si stie ce capacitate mintala are nu cred ca vrea sa o streseze prea tare ...incearca sa vezi chestia asta ca ceva pozitiv.Succes!! |
|
|