Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| In seara asta am descoperit pe piciorushele Sarei mai multe urme , semn ca ar fi jenat-o papuceii! In ultimile trei zile, o singura data am incaltat-o cu sandale, fara sosete, fara sa observ ceva in neregula ulterior...azi a fost incaltata cu alte sandalutze, cu sosete, dar are urme roshii si la degetzelele cele mici, si pe partea interna a picioarului si la calcai! Cam banuiesc eu care sunt vinovatii de acest incident, asa ca o sa-i scot din uz, deocamdata!
In seara asta am incercat sa o ung cu o solutie ce contine aloe vera, a plans mititica de imi venea sa plang cu ea.... Acum, am nevoie de un sfat: cum sa procedez in continuare? Cum sa o incaltz maine, cand mergem la plimbare? Cu ce as putea sa o mai tratez, ca sa-i facilitez mai repede vindecarea? In casa m-am gandit sa o las descultza, eventual doar in sosete, cum m- a sfatuit si Dya.... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Poate ar fi bine sa incerci s-o incalti putin in casa cu papuceii cu care vrei sa iesi afara, ca sa vezi cum merge cu ei. Eventual renunti la plimbare daca nu poate sa suporte nimic in picioruse decat sa ii faci mai rau. In rest in casa las-o doar cu sosetutze. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Creme care ajuta cicatrizarea: cu galbenele, cu propolis, echinaceea....nu mai stiu. SI cea cu aloe vera e f buna. Eu zic sa nu-i mai dai sandalutele respective daca o jeneaza, sau daca sunt din piele, se pot da cu spirt si intinde putin. Pupici micutei umblaretze |
|
| Mihaela, sa stii ca i-am dat Sarei sa poarte prin casa toti papuceii cu care am incaltzat-o apoi afara.... cred ca asa o sa fac maine: daca vad ca nu suporta nimic in picioare, mai bine renuntam la plimbare!
Sousourel, multumesc pentru sugestii, sper sa ii mai treaca durerea pana maine, sa putem iesi sa cumparam si crema de galbenele,altfel vom folosi tot asta.
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Crema de galbenele ai putea folosi. In rest, sosetute si niste tenesi usori...asta ca sa nu renuntati la plimbare, pentru ca in casa iti va fi extrem de greu, cu ea obisnuita sa iasa in fiecare zi. |
|
| Multumim de ideea cu tenesii, Kiki!
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| crema de catina, catina+ulei de masline, sunatoare. refacere rapida, fetitei |
|
| Multumesc, Darria! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Miri, cand am citit topicul ma si vedeam in locul tau. Chiar ieri am umblat de-am capiat dupa sandalutze care sa i le pot da pe pielicica goala, fara sosete. Eu am pielea foarte sensibila si mereu am rani, de la orice port si STIU cat de dureroase sunt chestiile astea. Cred ca asta este si motivul pentru care Maris vara trecuta a purtat ori sosete la sandalutzele de piele , ori .... opincutze de panza !
Pupam piciorushele Sarei ! sa se cicatrizeze cat mai repede ranile ! Pastreaza sosetele si .... tot ce e nou , dat la purtare in casa cu sosete subtiri , ca sa modeleze papucelul dupa piciorushul fetei !
Si va dorim tuturor piticilor piciorushe frumoase, fara rani ! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Am observat la Alexia ca face rani de la papucei daca-i sunt putin mai mari/largi, asadar e un adevarat chin sa-i gasesc marimea exacta si ca latime. Pana acum are cumparate 3 perechi de sandalutze, din care numai una o poate purta fara sosetzele, insa nu am patit-o niciodata atat de rau ca micutza Sara; noi am "scapat" numai cu cate 2 bubitze, situatie in care puneam plasture, schimbam papuceii pana se vindeca si purtam obligatoriu sosetele. Imi inchipui cat de chinuita e, saracutza... pupam si noi printesa si-i dorim sa treaca bubitzele cat de repede posibil... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| of, Sara, iubita mica! cum zicea si Oana, eu fac rani de la orice port si am chiar degetele deformate si calcaiele din cauza asta. de cand ma stiu am fost asa, "rea" de picioare... fac bube pana si de la slapi! asa ca inteleg si eu ce rau trebuie sa ii fie.
Miri, eu ti-as mai recomanda, daca cumva pielea este si rupta si apare carne "vie" (cum se zice, desi sper sa nu fie cazul ) sa ii pui intai un pic de betadine si apoi crema de galbenele. eu cu asta ma salvez de fiecare data. o folosesc pt rani, arsuri, herpes, julituri, maini uscate si crapate etc. este excelenta, ieftina si are efect garantat. cea mai buna solutie este sa ii pui pe locul ranit crema asta si apoi sa ii dai sosetute in picioruse si sa ai grija sa nu si le scoata. eu zic ca int-o zi de dat de 3 ori pe zi cel putin, durerile ar trebui sa dispara mult.
cat despre plimbare..hm... incearca sa ii gasesti ceva in care sa nu o doara.
si cand imi aduc aminte ca intrebam eu la topicul despre incaltarile de sezon daca sa le dam sau nu jos sosetele! bine ca nu i le-am dat jos lui Andi ca cine stie ce mai pateam si noi! |
|
| Multumim de pupici, mami Oana!Azi e mai bine! Mami de Alexia, iti multumim de urari si intoarcem pupicii pentru doua fete frumoase! Anca, multumesc de idei, o sa tin minte!Si cand ma gandesc ca de la topicul cu incaltamintea mi se trage experienta de acum!
Azi noapte a fost cumplit!Sara s-a trezit pe la 12,30 a inceput sa planga, sa imi arate piciorushele...Am incercat sa o linistesc, sa suflu peste locul afectat, sa-i mai calmez durerea...la un moment dat mi-am amintit ca am in casa Oximed spray, asa ca l-am cautat si i-am pulverizat pe locuri;le afectate! Dupa aproape o ora,timp in care a plans si a gemut, a inceput sa se linisteasca si a adormit, catre ora 2! Azi dimineata am repetat operatiunea, a umblat toata ziua numai in sosete, in casa, iar afara nu am fost deloc!Mi-e groaza sa nu-i provoc dureri si mai mari! Poate maine va fi mult mai bine ! Multumesc tuturor pentru suportul moral si pentru sfaturile date! Sper sa nu treceti niciodata prin asa ceva, cu puiutzii vostri! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Sanatate multa Sara. Va dorim sa aveti o noapte cat mai linistita |
|
| Multumesc, Mihaela! La fel va dorim si voua! |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Multa sanatate Sara si sa treaca bubaa .Un pupic mic de la noi pentru o fetita scumpa. |
|
|