Saru'mana mult, Mirela. Saptamana asta sunt in c.o. si, printre vinete si ardei, sper sa reusesc sa ma delectez si cu andrelele
|
Buna ziua tuturor. Mirela, este superb ultimul pulover albastru cu torsade. Te rog, daca vrei, sa postezi diagrama, caci vreau sa-i fac sotului din fir mai subtire (andrele 3-3.5), pt toamna. Multumesc tare mult.
|
Revin cu vesti bune. Bubitzele au inceput sa faca cojite, iar de tusit nu prea mai tusim. Dupa ce v-am scris vineri, spre seara, baietelul meu nu mai tusea decat rar. Si apoi din ce in ce mai rar, iar azi n-a tusit deloc. Am patit-o ca atunci cand te duci la stomatolog. Te doare maseaua si cand ai intrat in cabinet, ti-a trecut durerea Asa ca, in 2-3 zile, vom fi numai cojitze si spre sfarsitul saptamanii poate mai vedem si noi ceva lume, ca ne-am saturat de "arest la domiciliu".
|
Problema este ca azi e vineri si pana luni...doar daca rog medicul sa ma primeasca acasa
Si eu m-am gandit la pneumonie, dar este abia la inceputul varicelei, asa de repede sa fi facut complicatie?
|
Buna ziua, fetelor! Si baiatul meu de 2 ani si 3 luni a facut varsat de vant de 3 zile. Au fost 2 copii la cresa cu varicela si, dupa 2 saptamani, si ceilalti copii au facut boala. Luni, medicul i-a dat antibiotic pt o amigdala rosie, iar miercuri i-au aparut bubitzele. De aseara insa tuseste destul de des, o tuse seaca (cam la 20-30 min). Ar tb sa ma alarmez sau sa-i dau in continuare sirop de tuse? Antibioticul l-a terminat.
|
Cautand pe net daca exista vreun forum al mamicilor cu copii care sufera de encefalita (dar, din pacate, n-am gasit pana acum), am gasit alte informatii:
Rody spunea, printre randuri, despre encefalita west nile. Virusul West Nile A aparut in Africa dar s-a raspandit ca urmare a migratiei pasarilor. Asa a ajuns in Europa, Rusia, India si Oceania si s-au inregistrat unele cazuri chiar si la New York. Verile umede si calduroase constituie un mediu prielnic pentru tantarul responsabil de infectie. Simptomele sunt similare gripei, dar mai accentuate.
Prin cresterea temperaturilor in intreaga lume, o mai mare deplasare a persoanelor dintr-un loc intr-altul si o intensificare a transportului bunurilor, animalelor si produselor agricole, aparitia virusilor care provoaca aceste maladii in noi regiuni pare tot mai probabila", noteaza in aceasta publicatie medicala, doctorii Ernest Gould, de la Centrul de Ecologie si Hidrologie din Oxford si Tom Solomon, de la Universitatea din Liverpool. Ambii experti arata ca schimbarile meteorologice care afecteaza planeta determina insectele - tantarii si capusele - care transmit acesti virusi sa se climatizeze in regiuni pana acum ostile lor. Astfel, va fi posibil ca virusul de pe malul de vest al Nilului sa apara in sudul Europei si chiar in nordul continentului, sau ca encefalita japoneza sa se raspandeasca dincolo de frontierele care i-au dat numele.
Si primul simptom al lui Solene a fost somnul, lung si profund: Encefalita letargica = boala contagioasa grava, provocata de un virus transmis prin musca tete si manifestata prin somnolenta persistenta si progresiva; boala somnului.
Si am gasit ca si la noi, in 2004, au fost cateva cazuri de tineri care s-au imbolnavit de meningo-encefalita, in partea de vest a tarii. Si, iata, am gasit pe un alt forum de copii, cateva randuri despre 2-3 copilasi care s-au imbolnavit de meningo-encefalita, iar acum sunt sanatosi si merg la scoala, invata bine.
Si Solene va trece cu bine peste aceasta incercare si nu peste mult timp veti fi toti patru impreuna, fericiti si sanatosi. Va pupam si va dorim multa sanatate!
|