Chestionar intrebare: Lucrari dentare in timpul sarcinii?
Alegere Voturi Statistici
Da 3 100%
Nu 0 0%
Nu stiu 0 0%
Numai cu acordul medicului ginecolog 0 0%

Lucrari dentare in timpul sarcinii?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, May 9, 2012 12:44 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce te faci daca exact in timpul sarcinii incepi sa ai probleme cu dantura si ca si cum restul de neplaceri ale sarcinii nu ar fi fost de ajuns, incepe sa te supere si o masea.

Este important sa mentinem igiena orala in timpul sarcinii si sa continuam sa facem examenele regulate la medicul dentist.

Multe femei insarcinate observa poate o sensibilitate, o tensiune la nivelul gingiilor si uneori chiar si o sangerare la perierea dintilor.

Daca aveti nevoie de lucrari cum ar fi plombe, curatare de canal, etc, poate este mai bine sa asteptati macar pana in al 2-lea trimestru de sarcina.

In primul trimestru de sarcina, fatul este intr-un stadiu crucial de dezvoltare.
In al treilea trimestru, dimensiunile burticii nu va vor permite sa stati intinsa prea mult pe spate pentru a finaliza interventia dentara.

Este importanta si doza si tipul anesteziei folosite.

Albirea dintilor sau alte proceduri cosmetice ar trebui amanate pentru dupa nastere.

Voi ati avut nevoie de lucrari dentare in timpul sarcinii? Cum ati procedat, in ce trimestru le-ati facut, v-ati consultat cu medicul ginecolog inainte?
AdrianaC
Scris: Wednesday, May 9, 2012 12:45 PM

kali wrote:
Doar plombe mi-am pus, fara anestezie.

O singura problema am avut cu o plomba veeeche, din amalgam, care mi-a cazut iar stomatologul m-a sfatuit sa astept pana dupa ce termin cu alaptatul. Ideea era ca plomba respectiva continea mercur si era imposibil sa nu inspir in timp ce o curata de tot, asa ca am amanat inlocuirea ei pana cand nu a mai existat niciun risc pentru bebe.
AdrianaC
Scris: Wednesday, May 9, 2012 12:45 PM

iasmina_ioana wrote:
Eu am avut probleme in ultimul trimestru de sarcina, si am rabdat cum am putut, si cand avea bebeita 7 luni am inceput lucrarea, am amanta ca alaptam.

alexandrabogdan wrote:

eu mi-am scos pe la 13 sapt de sarcina un colt care se rupsese dintr-o masea. mi-a facut o anestezie usoara si totul a fost bine

Am mutat aici raspunsurile voastre pentru ca celalalt topic nu continea si raspunsul "da", din greseala.

Va rog sa mai votati odata aici.
oanamaria
Scris: Wednesday, May 9, 2012 1:00 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Eu mi-am pus o plomba simpla si mi-am imbracat o masea -nu a fost nevoie de anestezie sau de altceva si nu m-a dirut nimic fiind totul simplu de suprafata .
Am observat ca am o sensibilitate ridicat si ma curenta dantura de la erul rece de la freza .
Am vrut sa-mi fac un detartraj ,dar dr.dentist mi-a zis sa aman pana dupa nastere acum fiind foarte sensibila.
AdrianaC
Scris: Friday, May 11, 2012 10:53 AM

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.