Profil: Lucia-Florentina Negru
Despre
Utilizator: Lucia-Florentina Negru
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Thursday, July 22, 2021
Ultima vizita: Thursday, July 22, 2021 5:15 PM
Numarul de postari: 1
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: LUIVAC
Postat: Thursday, July 22, 2021 5:08 PM

DESPRE LUIVAC

Am vazut ca multe persoane sunt preocupate de a schimba informatii despre acest produs fiindca au copilasi care au probleme respiratorii. Cumva, cautam o informatie scrisa (gen RCP = rezumatul caracteristicilor produsului, o informatie specifica pentru medici) pentru o prietena cu aceeasi problema.

Dupa ce am citit diverse postari, am considerat ca poate e bine sa postez si eu niste informatii care sa va ajute. Fac asta deoarece produsul LUIVAC - lizat bacterian de 7 tulpini, pentru infectii respiratorii recurente -, a fost introdus pe piata din Romania de catre o companie pentru care lucram in anul 2001 si a fost promovat catre medici de catre o echipa de reprezentanti medicali condusa de mine si ne-am bucurat sa facem din asta un succes.

Ca istoric, poate e relevant sa stiti ca LUIVAC a fost creat de compania germana LUITPOLD, mai precis de aceeasi echipa de cercetatori care, cu ani in urma, creasera BRONHOVAXOM pentru LABORATOARELE OM (azi OM PHARMA). Dar in timp ce BRONCHOVAXOM are doar 4 tulpini gripale, LUIVAC, care a necesitat inca 10 ani de studii clinice suplimentare (deci e mai nou decat primul), are 7 tulpini. Practic, nu exista alt produs concurent care sa il "bata" din punct de vedere al spectrului acoperit. Ca si produs concurent, se apropie LANTIGEN B (o suspensie de antigene bacteriene pentru PREVENTIA infectiilor tractului respirator superior) al producatorului BRUSCHETTINI - Italia. Acesta insa are doar 6 tulpini si, in plus, forma farmaceutica este de picaturi cu administrare sublinguala, ceea ce il recomanda pentru copiii de peste 3 ani. E usor de imaginat ca cei mai mici nu pot tine sub limba produsul (acolo se absoarbe), il inghit si nu isi face efectul. LUITPOLD a fost cumparata ulterior de fabricantul japonez SANKYO PHARMA care a fuzionat si el cu DAIICHI, tot un producator japonez, astfel incat producatorul a fost DAIICHI-SANKYO o vreme, ca azi patentul sa fie detinut de producatorul american ALVOGEN.

LUIVAC are ca unica precautie/contraindicatie mamele in devenire si bebelusii cu RH negativ. Acolo ar trebui consultat in mod suplimentar medicul. Majoritatea medicilor de familie au auzit sau cunosc foarte bine produsul. Altfel, LUIVAC se poate administra fara probleme de la varsta de 5 ZILE a bebelusului. Comprimatele fiind mici (la inceput erau de culoarea carnii, acum sunt albe), se pot dizolva in ceai sau lapte fara sa schimbe culoarea sau gustul alimentului. Evident, chiar si batranii foarte in varsta il pot lua.

Produsul NU SE ADMINISTREAZA in timpul unui episod pulmonar deoarece il poate agrava. Intotdeauna e bine sa se faca imunizarea incepand cu luna august. Intr-adevar, administrarea se face timp de 28 de zile, cate 1 comprimat pe zi, apoi se face pauza 28 de zile si se face rapelul alte 28 de zile, tot cu cate un comprimat pe zi. Fiind un IMUNOMODULATOR/VACCINOID, el ridica imunitatea organismului impotriva infectiilor respiratorii, inclusiv RECURENTE, doar daca este cazul. Altfel, nu oboseste organismul tinandu-l in alerta daca nu ia contact cu germeni patogeni, ceea ce e foarte bine. Aceasta ce inseamna? Ca dupa imunizare, ar trebui ca perioada "garantata" sa fie de cca 12 luni. Nimeni nu e masina ca sa fie totul la punct. Totusi, doamna Prof. Univ. Dr. Stela Gotia de la Iasi a vazut in acest produs ceva special, asa incat, pediatra fiind, si-a facut propriile sale studii din care a rezultat ca, administrat alaturi de un antihelmntic (care se administreaza pe kilo-corp), imunitatea conferita poate creste pana la 15 luni. Din cate stiu, desi la o varsta respectabila, doamna Profesor inca are clinica sa in Iasi unde trateaza copii.

In acest timp nu inseamna ca micutul dumneavoastra nu va mai avea niciun simptom. Daca il trimiteti in colectivitati unde sunt copii sau adulti bolnavi, poate contracta o infectie, dar singurele simptome pe care le poate avea sunt o stare subfebrila (37,5 C) si putin catar nazal (mucisori) pentru care, daca adminstrati o aspirina si un ceai cu lamaie, ati rezolvat problema.

Sigur, nu toti copiii sunt la fel. Am vazut aici ca unii au probleme grave, dar am inteles ca si medicii se reped sa prescrie antibiotice din cele mai puternice (AUGMENTIN sau AMOKSIKLAV - formula e exact aceeasi, denumirea comerciala e diferita, depinzand de producator), dar nu fac o antibiograma. Desigur, uneori poate copilul e intr-o stare febrila grava si nu e timp pentru antibiograma. Ce ar trebui sa va spuna - si poate o fac - un adjuvant foarte bun pentru scaderea febrei este METAMIZOLUL SODIC sub forma de picaturi - si sunt destule pe piata, doua care imi vin in minte acum sunt ALVOTOR (initial produs de TORRENT PHARMA - India, acum produs de BIOEEL - Romania), un produs cu gust placut, dulce, si prin aceasta usor de administrat, si LOCAMIN (produs de STADA - Germania), de asemenea cu gust fructat, de zmeura.
Alaturi de ANTIBIOTICE insa, ar trebui sa vi se prescrie si PRE- si PROBIOTICE - pe de o parte pentru ca acelea pe care le avem in mod natural in intestine sunt distruse de antibiotice, deci trebuie reinsamantat intestinul (doar o simpla administrare de antibiotic timp de 5 zile distruge flora miscrobiana intestinala pentru 2 ani si apar tulburari de tract digestiv), si pe de alta parte, ele insele sunt cheia sistemului imunitar.

Revenind la LUIVAC - el este pentru PREVENTIE si nu pentru TRATAMENT. Deci nu se da in timpul episoadelor bolii, ci fie inainte, fie dupa, la distanta de mai bine de 2 saptamani, dupa cum recomanda medicul. De asemenea, nu se combina cu alte tratamente imunitare pentru a evita crearea unei "furtuni imunitare" si a vlagui organismul sau a-l supune unor riscuri si mai mari de imbolnavire. Chiar daca vi s-a imbolnavit copilul, am spus: poate fi un episod usor de raceala sau gripa si se trateaza la fel de usor. Dar LUIVAC functioneaza si in cazul unor boli grave, cum ar fi pneumonia. L-am testat pe propria mea fiica, nu doar pe mine. Prima oara i l-am administrat la 12 ani, cand a intrat produsul pe piata, iar ea facea anual episoade pulmonare. A avut chiar dubla pneumonie. De cand cu acest produs, desi are 31 de ani acum, nu am mai avut nicio problema. Chiar daca s-a dus la schi si a plecat pe partie cu capul descoperit dupa ce isi spalase proaspat parul, tot ce a patit a fost un mic catar nazal care s-a rezolvat cu ceai cu lamaie si miere). In plus, avand un usor astm bronsic, cu o componenta alergica, in timp chiar si acesta s-a rezolvat, desi alta medicatie nu a luat, mecanismul de actiune al produsului fiind pe IgA-ul secretor - ceva putin mai complicat, deci ma opresc aici.

Pe piata din Italia este cunoscut ca PASPAT ORAL. In restul tarilor este inregistrat cu acelasi nume ca si la noi.

Unii micuti au probleme mai grave si atunci un medic poate lua in calcul mai multe aspecte din istoricul lor, inclusiv pe cele genetice care dau predispozitie la anumite boli. Deci e bine intotdeauna sa consultati medicul. Pe de alta parte, vad ca unele mame au intrerupt tratamentul cu un anumit produs. Cel mai gresit! Chiar daca dupa parerea domniilor lor produsul nu dadea rezultate, era bine de dus pana la capat tratamentul. De ce? In primul rand am vazut o intelegere gresita (nu stiu daca a medicului prescriptor sau a mamei) asupra remediului pe care il reprezinta produsul. Si anume, si BRONCHOVAXOM-ul se da tot pentru preventie, si nu pentru tratament. Deci daca deja copilul era bolnav, nu se mai dau imunomodulatoare, vaccinuri, etc., ci antibiotice care se administreaza in mod specific, dupa o antibiograma si intotdeauna cu probiotice (si acelea administrate la un interval de timp dupa antibiotic, nu in aceeasi priza). Si atunci nu trebuia inceput tratamentul. Daca nu era bolnav copilul si s-a inceput tratamentul, se continua acesta pana la final fiindca altfel doar vom sensibiliza organismul care devine mai expus la imbolnaviri si dezvoltand antibiorezistenta.

Cred ca ne dorim cu totii sa avem copii sanatosi, ceea ce va doresc tuturor si sper ca informatia postata aici sa va fie de folos.