Lovituri la cap copii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, November 14, 2007 2:24 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Astazi am patit-o si noi cu Andrei, a cazut pe langa un calorifer si s-a lovit la cap. In nici un minut, a si facut o galma la cap si ne-am speriat tare rau pentru ca arata horror.

Am mers la doctor si se pare ca e un hematom, intre pielea capului si cap.
Momentan il tratam cu lasonil, ungem de 3-4 ori / zi locul si ar trebui si comprese cu apa rece, dar nu sta.

Trebuie sa il urmarim in zilele care urmeaza sa nu verse, sa nu devina somnolent, sa isi pastreze echilibrul, sa nu ii fuga ochisorii...

A mai patit cineva asa ceva? Ce ati facut? Maria&Mami, stiu ca Maria parca s-a lovit rau la capsor acum ceva timp. Voi ce tratament ati aplicat? Ati mai facut alte investigatii suplimentare?
Fluturas
Scris: Wednesday, November 14, 2007 2:36 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
adriana noi am avut parte la muuulte cazaturi si lovituri la cap,dar nu am mers la doctor decat o singura data,cu darius cand si-a spart capul si a fost cusut.au cazut amandoi si au dat cu capul de partea de jos a peretelui,acolo unde este acea bucata din gresie(nu stiu exact cum se numeste).mi-au tras niste cucuie de toata minunea.karina a cazut si a dat cu capul de perete,zilele trecute s-a urcat pe scaun si a cazut exact cu fruntea,si iar s-a ales cu un cucui,timp de o saptama era verde in frunte.probleme nu am avut,nu au varsat,nu au devenit somnolenti...nimic.noi am tratat doar cu comprese reci
multa sanatate lui andrei si pupic pe buba sa treaca
tris
Scris: Wednesday, November 14, 2007 4:12 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/17/2007
Trebuia sa plecam la o nunta si am lasat copiii la mama. Intimpul somnului de pranz inainte de nunta un telefon insistent ma ridica din pat. Se prezinta un domn politai si imi explica faptul ca sunt pasiva de puscarie. Am cerut explicatii si mi s-a spus ca am scos copilul de 3 ani din spital, cazut de pe tobogan fara acordul medicului. Mi s-au cam inmuiat picioarele avand in vedere ca semnalmentele erau ale copilului meu. In final, intr-adevar copilul meu cazuse dupa tobogan, intr-un moment de neatentie al mamei. Copilul a stat inconstient un timp, dar apoi nu am mai avut probleme. La un an si-a spart capul intr-o noapte incercand sa se dea jos din patul supraetajat, sa se duca la toaleta. A facut radiografii, dar pare ca nu s-a intamplat nimic. Pe mine copilul asta al meu ma baga in toate boalele uneori, mai ales ca numai la cap se loveste. As fi vrut sa ii fac o tomografie, dar am inteles ca e cam scump. O prietena doctor pediatru specializat pe alergologie din Bucuresti mi-a sugerat sa ii fac o encefalograma si eventual sa ii mai fac o radiografie sa vad daca a aparut ceva suspect de la lovituri.
Inmediat cum a cazut trebuia pus ceva rece sau o bucata de carne cruda de vita.
Va doresc sanatate si sa nu mai aveti peripetii de astea de-ti taie picioarele. pupici
sousourel
Scris: Wednesday, November 14, 2007 9:06 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Adriana, noi suntem veteranii la treburi d-astearas, dar din fericire nu am mai patit de mult. Mare lucru nu se intampla...in cateva zile se retrage cucuiul si gata. Nu m-am gandit vreodata sa-i mai pun si altceva decat comprese. Culmea e ca dupa o serie zdravana de lovituri la cap....am ajuns sa o intreb pe pediatra daca n-ar fi cazul sa-i fac o tomografie fool ...just in casealcool alcool alcool
AdrianaC
Scris: Wednesday, November 14, 2007 11:02 PM

Eu m-am speriat groaznic astazi cand am vazut cat de repede a putut sa se umfle si cum arata. Inca doctorita mea (care e foaaarte de treaba si cum am sunat-o m-a linistit 80% si apoi m-a primit peste program, fara nicio programare anterioara) mi-a spus sa zic merci ca nu si-a taiat si pielea capului ca atunci tot sangele care s-a strans i-ar fi siroit pe fata si cu siguranta lesinam langa el pale
Lilly of the valley
Scris: Thursday, November 15, 2007 7:22 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
uff uff loviturile astea
Leea s-a lovit acum cateva saptamani, si-a spart capul, sangele ii siroia dintr-o taietura mai sus de tampla pale de am crezut ca mor. Din fericire nu a fost nimic grav. Nu a cusut-o madicul de la urgente pt. ca e fetita si ar fi ramas semnsic , a tuns si dezinfectat rana, apoi pansat. Acum arata bine, ca o zgarietura. Ne-a spus sa o urmarim chiar si cateva luni, la fel sa-si pastreze echilibrul, sa nu verse sau sa devina somnolenta.
Pupam copilasii neastamparatipupici

Fluturas
Scris: Thursday, November 15, 2007 9:35 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
AdrianaC wrote:
mi-a spus sa zic merci ca nu si-a taiat si pielea capului ca atunci tot sangele care s-a strans i-ar fi siroit pe fata si cu siguranta lesinam langa el pale

acum mi-am amintit ca de putina vreme a cazut asa karina,si a dat cu capul de dulap.a fost doar un punctulet,dar ii curgea sangele ca la robinet(seamana ca tata-so,care la fel pierde sange mult la orice mica lovitura)
adriana,bine ca totul e ok
Miri
Scris: Thursday, November 15, 2007 2:15 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Adriana, sper din suflet ca astazi sunteti mai bine si mai linistiti!
Daca Andrei e ok, e vesel, se joaca, nu varsa, chiar nu ai de ce sa-ti faci griji!Pupici pe cucui, sa treaca...pana duminica!pupici pupici pupici pupici pupici
ANDREEA&BIANCA
Scris: Thursday, November 15, 2007 3:11 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/11/2007
Pupici pentru nazdravanul de Andrei!
Pana acum Bianca a avut patut cu plasa si acum ii vom lua cu gratii de lemn,ca sa se poata apuca de gratii sa se ridice singurica...nu e pericol sa se loveasca la cap-ca ea se tot tranteste prin patut?
delfinasa
Scris: Thursday, November 15, 2007 4:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
E bine sa ai ice packs in casa, ca-s tare bune la lovituri mai puternice, sangerari, dureri dentare. Ar trebui sa se gaseasca la farmacii, sunt pungute cu gheata zdrobita sau cu un gel special, refolosibile, care se pastreaza in congelator. Noi le folosim cu succes si chiar am vazut efecte neasteptate in cazul vanatailor si cucuielor ce ar fi trebuit sa apara. Mie mi-a fost de mare ajutor dupa ce mi-am extras o masea de minte si anestezia era pe trecute, nu mi s-a umflat deloc falca si nici nu am simtit vreo durere dupa aia. Karinei i-am oprit sangerarea la gingie, cand s-a taiat in tablia de la pat si compresele reci nu prea erau eficiente. Loviturile mai puternice luate prin casa le tratez imediat cu ice pack si cred c-am evitat multe cucuie si vanatai. Le recomand cu incredere, pe noi ne ajuta crioterapia in multe situatii.
AdrianaC
Scris: Thursday, November 15, 2007 4:05 PM

Delfinasa, am si eu o compresa din aceea si o tin mereu la congelator, numai ca Andrei nu a vrut sa o tina.

Acum e bine, azi a fost la fel de nazdravan ca de obicei, i s-a tras de tot umflatura, dar il mai doare cred, ca nu ma lasa sa il ating acolo.
Miri
Scris: Thursday, November 15, 2007 5:42 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Adriana, important e ca Andrei e ok, chiar daca inca il doare!Multi pupici de la noi!pupici pupici pupici
Maria & Mario
Scris: Thursday, November 15, 2007 7:16 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
AdrianaC wrote:
A mai patit cineva asa ceva? Ce ati facut? Maria&Mami, stiu ca Maria parca s-a lovit rau la capsor acum ceva timp. Voi ce tratament ati aplicat? Ati mai facut alte investigatii suplimentare?

Am fugit cu ea la urgenta , ei i-au pus comprese cu ger rece , i-au facut control pentru ochi, urechi, ( auz cat si lichid ) , reflexe ( in joaca .... prins , aruncat , invartit - in dans , recunoscut animalutze ...etc ) . Atat ! a stat umflat mult timp locul, chiar si acum desi e complet vindecat locul se simte craniul putin mai bombat in locul ala, la pipait !

Andrei, pupam locul cu buba ! pupici

Cam asa arata fruntea Mariei ! :

Doamne, acum vazand, parca ma trec fiori ! Doamne fereste ! banghead uff
celena
Scris: Tuesday, February 12, 2008 1:58 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/8/2008
Buna fetelor,
Duminica fetita mea Ioana a cazut de pe un tractoras cu care se tot plimba prin casa si a dat cu capul de parchet. Nu s-a invinetit si nici cucui nu a facut pt. ca i-am aplicat imediat comprese reci insa a sangerat putin din ambele nari. Dupa ce a trecut momentul de criza m-am gandit ca nu stiu cum sa reactionez in cazul unor lovituri puternice cu sangerari abundente. Cum opresc eu sangerarea? tin copilul cu fata in jos? Mina sus? Habar nu am ...please, imi poate spune cineva? Multumesc mult.
MNiko
Scris: Tuesday, February 12, 2008 2:06 PM
Nivel: Guest

Celena, imi pare rau pentru patania fetitei. Speram sa fie mai atenta pe viitor.

Cateva informatii care te-ar ajuta gasesti aici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.