Profil: lorenafrancisc
Despre
Utilizator: lorenafrancisc
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Sunday, November 1, 2009
Ultima vizita: Friday, July 6, 2012 1:05 PM
Numarul de postari: 96
[0.01% din toate postarile / 0.02 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Saluri, fulare, esarfe tricotate 1
Postat: Sunday, April 17, 2011 12:15 AM
carmenush wrote:
Fetelor, minunate modelele.
Va dau o veste buna. Am sa incep Aeolian shawl si va spun pe parcurs ce si cum daca imi reuseste. Fac asta pentru mine si vreau cu ocazia asta sa ajut o persoana draga mie careia stiu ca i s-a pus pata pe acest salcomputerlove

Cred ca nu sunt eu persoana aia ras , dar sper din tot sufletul sa ne ajuti si pe noi sa ne dam seama computerlove
Postat: Sunday, April 17, 2011 12:14 AM
t-mihaela wrote:

Lorena, ai reusit?Am facut si eu modelul asta pe o bluzita .Vezi ca la randurile pare ai mai multi ochi decat la cele impare sa nu te sperii ca e normal.

Mihaela nu am reusit plans ...
Am schita scrisa, dar nu reusesc sa-mi dau seama cate ochiuri trebuie sa pun la inceput .
De ex: Rnd 1. 120 ochiri ... si de aici ar trebui practic sa incep ... dar nu scrie nicareri cate... ma intelegi?
Postat: Tuesday, April 5, 2011 10:25 AM
Da e frumos foc si fularul asta coeur
Postat: Tuesday, April 5, 2011 10:23 AM
Fetelor mai am o nelamurie... De reusit am reusit sa-mi dau seama cum se fac ochiurile, dar pentru inceput la salul asta nu stiu cu cate ochiuri trebuie sa incep... Poate ma puteti ajuta voi !!! Multumesc mult !!!hearts
Postat: Monday, April 4, 2011 3:15 PM
ivory wrote:
[quote=lorenafrancisc]Irinuta schema e, problema e ca trebuie tradusa. Poate ne ajuta una din fetele cu experienta :) sa ne traduca legenda apoi cred ca il imi cumpar foaie milimetrica si o sa incerc sa fac modelul intreg acoloalcool sa stiu exact de unde sa incep ... unde sa termin... dar poate la fel ne ajuta fetele :) sa ne dam seama...

Multumesc anticipat ! coeur [/quote

alt = alternate = alternant ( alt rows = alternate rows = o data la doua randuri )
approx = approximately = aproximativ
beg = begin[ning] = inceput (incepeti, incepand, inceputul... in functie de context)
blocking = finisarea lucrului – spalat, prins in ace la dimensiuni si lasat sa se usuce.
BO = bind off [cast off] = incheierea ochiurilor.
cab = cable = torsada
CC = contrasting color = culoare contrastanta
cn = cable needle = ac ajutator pentru torsade
CO = cast on = montarea ochiurilor ( ex: CO 20 sts = Montati 20 de ochiuri)
cont = continue[ing] = continuati, continuare, continuand... in functie de context
dec = decrease[ing] = scadere [scazand]
dpn = double pointed needles[s] = andrele cu doua varfuri ( andrepe de ciorapi)
foll = follow[s][ing] = urmati, urmator, urmand... in functie de context
g = grams = grame

i-cord = Atunci cand lucrati I-cord, lucrul nu se intoarce. In loc de a intoarce lucrul si de a lucra pe dos, alunecati toate ochiurile spre capatul celalalt al andrelei, mutati andreaua inapoi in mana stanga, aduceti firul prin spatele lucrului si incepeti sa lucrati din nou pe fata. Dupa primele 2 ochiuri trageti bine de firul de lucru. Repetati acest rand pentru a face I-cord. Dupa cateva randuri lucrul va lua forma de tub.

inc = increase[ing] = inmultire [inmultind]
incl = including = inclusiv
inst = instructions = instructiuni
k = knit = ochi lucrat pe fata ( jerseu fata)

k tbl = knit through back of loop = ochi lucrat pe fata rasucit [prin spatele buclei (pentru ochiurile orientate ca la americani);pentru noi – prin firul din fata buclei]

k2tog = knit two together = scazatura spre dreapta ( 2 ochiuri lucrate impreuna spre dreapta)

kfb = knit into front and back of stitch = lucrati un ochi atat prin firul din fata buclei cat si prin firul din spatele buclei => acelasi ochi e lucrat de doua ori

m = meter[s] = metru, metri
MB = make bobble = faceti bobita
MC = main color = culoarea principala

m1 = Make 1 stitch = Inmultiti 1 ochi : Bagati andreaua stanga dinspre fata inspre spate, sub firul orizontal ce trece printre ultimul ochi de pe andreaua stanga si primul ochi de pe andreaua dreapta ; lucrati acest ochi rasucit ( ca sa nu ramana gaurica in urma) Rezulta 1 ochi inmultit.

mm = millimeters = milimetri
mult = multiple = multiplu
opp = opposite = opus
oz = ounces = uncie,uncii ( aprox. 28 g)
p = purl = 1 ochi lucrat pe dos ( jerseu dos)

p2tog = purl two together = 2 ochiuri lucrate impreuna pe dos
patt[s] = pattern[s] = model, modele
pfb = purl into front and back of stitch = lucrati 1 ochi pe dos atat prin fata buclei cat si prin spatele buclei. => acelasi ochi e lucrat de doua ori
pm = place marker = plasati marker

psso = pass slipped stitch[es] over = treceti ochiul luat pe andrea nelucrat peste ochiul abia lucrat si dati-i drumul
rem = remaining = ramas, ramase
rep = repeat = repetati
rev St st = reverse stockinette stitch = jerseu dos
RS = right side[s] = fata lucrului
rnd[s] = round[s] = rand ( se refera la rand circular- atunci cand se lucreaza circular)
sc = single crochet = piciorus simplu ( la crosetat )

SK2P = slip 1 stitch, knit two together, pass slipped stitch over = treceti un ochi de pe andreaua stanga pe cea dreapta fara sa il lucrati, lucrati urmatoarele doua ochiuri impreuna spre dreapta, treceti ochiul luat pe andrea nelucrat peste ochiul rezultat din scazatura si dati-i drumul. Rezulta din 3 ochiuri a ramas doar 1.

SSK = slip 2 stitches as if to knit, then knit those 2 stitches together = scazatura spre stanga . Pentru americani care au ochiurile orientate diferit – trebuie sa ia ochiurile pe andreaua dreapta ca si cum le-ar lucra, apoi sa le mute inapoi asa intoarse pe andreaua stanga, si sa le lucreze impreuna. Rezulta o scazatura orientata spre stanga. Pentru noi - lucram simplu doua ochiuri impreuna, fara sa le intoarcem. Rezulta aceeasi scazatura spre stanga.

SSP = slip 2 stitches as if to purl, then purl those 2 stitches together = Acelasi lucru ca mai sus doar ca ochiurile se lucreaza pe dos.

sl = slip = treceti , alunecati ( de obicei se refera la a trece un ochi sau mai multe de pe o andrea pe alta fara sa se lucreze)

slp = slip one as if to purl = treceti un ochi de pe andreaua stanga pe cea dreapta, fara sa il lucrati, bagand andreaua dreapta in ochi ca si cum ati vrea sa il lucrati pe dos.(dar nu il lucrati)
sl st = slip stitch = treceti un ochi de pe o andrea pe alta
st[s] = stitch[es] = ochi, ochiuri
St st = stockinette stitch = jerseu fata
tbl = through back of loop[s] = prin spatele buclei
tog = together = impreuna
WS = wrong side[s] = dosul lucrului

w&t = Wrap and turn = Infasurati si intoarceti - Daca firul este in fata lucrului, aduceti-l printre andrele spre spatele lucrului; daca firul este in spatele lucrului atunci aduceti-l in fata lucrului printre andrele. Treceti urmatorul ochi de pe andreaua stanga pe cea dreapta, si aduceti din nou firul printre andrele inapoi in pozitia in care era initial. Intoarceti lucrul pentru a incepe sa lucrati randul urmator.
Intr-un rand urmator, cand lucrati un ochi ce a fost infasurat , treceti ochiul infasurat de pe andreaua stanga pe cea dreapta fara sa il lucrati, folositi andreaua stanga pentru a ridica firul infasurat , treceti inapoi ochiul de pe andreaua dreapta pe cea stanga si lucrat ochiul si firul cu care a fost infasurat impreuna.

PU&K = Pick up and knit = Ridicati ochiuri si lucrati-le pe fata - atunci cand se ridica ochiuri pentru bentita decolteului , bentita pentru nasturi la jachete, etc... - in model se specifica cate ochiuri sa se ridice ( ex: PU&K 40 sts = ridicati si lucrati 40 de ochiuri).

YO = yarn over = 1 jeteu

* * repeat directions between ** as many times as indicated = Repetati indicatiile dintre stelute de cate ori este specificat.

In plus:

Garter stitch = model punct lenes

Seed stitch = moss stitch = model bob de orez

Rib = model elastic ( 1 ochi pe fata unul pe dos sau 2 ochiuri pe fata 2 ochiuri pe dos ...)

de aici am luat eu abrevierile cand am tradus salul. sper sa va ajute si pe voi. am sa ma uit si eu pe schema de la salul dorit de voi si am sa vad ce pot sa traduc.

Multumim mult de tot !!!!!!majoreta love
Postat: Monday, April 4, 2011 8:05 AM
Multumim :) ... sper sa reusesc sa-mi dau seama cum se face ... eu inca ma documentez ;))
Postat: Monday, April 4, 2011 7:16 AM
Habar nu am :)... eu acum caut pe youtube si pe google cum se fac simbolurile ...
Postat: Monday, April 4, 2011 6:30 AM
Am gasit si varianta detaliata a salului ... Numai ca este in engleza. Am cautat pe forum o sectiune unde sa explice simbolurile in tricotaje si se pare ca nu am noroc... Am cautat si pe net si imi prin urechile din ce in ce mai rau ...
( Cred ca trebuie sa va inregistrat pe site ca sa-l vedeti cry )

http://www.scribd.com/full/37578704?access_key=key-ftpe57910zxdzuj3tis
Postat: Monday, April 4, 2011 1:23 AM
Irinuta schema e, problema e ca trebuie tradusa. Poate ne ajuta una din fetele cu experienta :) sa ne traduca legenda apoi cred ca il imi cumpar foaie milimetrica si o sa incerc sa fac modelul intreg acoloalcool sa stiu exact de unde sa incep ... unde sa termin... dar poate la fel ne ajuta fetele :) sa ne dam seama...

Multumesc anticipat ! coeur
Postat: Sunday, April 3, 2011 11:22 PM
Fetelor sunt suberbe salurile!!!! Dar am eu pitici pe creier cu asta ---> http://www.knitty.com/ISSUEspring09/KSPATTaeolian.php ... Partea aiurea ca nu se gaseste nici un video explicit ... si nici nu stiu cum sa traduc schemele alea :((