MaryPoppins wrote:Alexandra, ma bucur ca ai scapat de mastita, suna asa de horror din ce povestiti tu si Aria. Imi e tare frica sincer sa nu ajungem si noi la asa ceva, mai ales la ce haos e cu alaptatul. Ba cu protectii, ba fara protectii, ba ii mai da si tati cate un biberon cu lp. Azi parca a fost ceva mai suportabil fara protectii, ori mi-au amortit sfarcurile ori am reusit sa o atasez mai bine. Chiar ma gandeam, daca as fi medic as inventa ceva anestezie pt sfarcuri, sa scutesc viitoarele mame de atata suferinta la inceputurile alaptarii
Multumesc Sa stii ca pare f usor alaptatul, dar cand te lovesti de astfel de probleme iti dai seama ca este destul de complicat. Am inteles ca este f important sa golesti sanul dupa fiecare alaptare si atunci eviti problemele.
|
AriaM wrote:Tocmaice an scapat de mastita la sanul drept. Am luat paracetamol din 6 in 6 ore, dar nu reuseam sa scad temperatura asa ca am luat si o fiola de algocalmin. Apoi am petrecut mult timp in baie sub dus caldut si am facut masaj circular cu sapun in zona intarita apoi de la baza sanului spre sfarc (miscarea ca atunci cand vrei sa scoti sapunul lichid din punga). Pe bebelina am pus-o sa suga doar la sanul respectiv, apoi bagam si pompa electrica. Ma mulgeam cu pompa de cate ori bebelina nu avea chef de supt. In 3 zile ar trebui sa simti o ameliorare, daca nu trebuie sa mergi la gine, s-ar putea sa ai nevoie de antibiotice. Prin ameliorare inteleg sa se detensioneze sanul si/sau sa nu te doara asa tare. Daca se intinde roseata mergi la medic. Daca zoba rosie nu se mare ste e ok, roseata dispare cam intr-o saptamana.
Pana la urma mi-a raspuns ginecologul si mi-a dat sa iau antibiotic. Febra nu trecea cu nimic, durerile erau insuportabile. Acum sunt f bine, sper sa nu mai fac asa ceva never...
|
Buna fetelor,
Eu am facut mastita. Am o durere ingrozitoare de san. Plang la fiecare alaptare. Sanul e rosu, durere de cap si febra 39.7. Ati trecut prin asa ceva? Cum v-ati tratat?
|
Andreea0196 wrote:
3 pipete toata ziua? Sau 3 dimi si 3 seara ? :D E bun de ceva? Am cumparat si eu..nici nu stiu ce sa ii mai dau ma jur :| nu face urat sau ceva..da imi e mila de el. E chior de somn si nu poate dormi de colici..
3 pipete dimi si 3 seara. Ii dau si kebene pro baby cate 5 pic de 4 ori / zi. Pare ca il ajuta in sensul ca nu nu plange decat de foame. Se strange si el mai ales cand are gaze.
|
DianaM wrote:Andreea, si noi am avut un episod urat ieri si alaltaieri, cred ca si colici si puseu ceva ca nu a dormit saracul mai deloc si niste urlete de m-am speriat. Eu ii dau Espumisan, Infacol si un preparat de la o farmacie care pana acum i-au mers ok. Azi i-au luat so?ul si Protectis, sa vedem cum merge si asta. Ieri a fost teroare, nu a dormit decât 3 ore toata ziua iar aseara la 10 il plimbam prin curte sa adoarma. Azi vad ca e bine, ne-am jucat diminea?a si a dormit pana acum de 2 ori. Al meu deja î?i ?ine capul, la tine cum e?
|
MaryPoppins wrote:Ce faini sunteti abia astept sa iesim si noi asa in trei azi are 10 zile si sper sa reusim mai incolo sa iesim la o plimbare scurta.
Noi am iesit fix in ziua de paste, avea 12 zile. Am inceput cu 30 de minute. Si am ajuns sa ne plimbam si in parc 2 - 3 ore
|
Andreea0196 wrote:Mary spuneai cumva ca ii dai Colidep la pitica? Sau am citit eu prost? Daca nu, imi poti spune cum i-l administrezi tu?
Eu ii dau Colidep. Il asministrez la o ora dupa masa cate 3 pipete dimineata si seara. E f naspa dupa masa pt ca de multe ori trebuie sa-l trezesc
|
Buna fetelor. Nu am mai scris pt ca sunt ocupata cu piticul si cu pregatirile pt botez. Am stabilit pt 27 Mai, fix cand face piticul 2 luni. Au inceput si la noi colicii, dar pediatra mi-a dat Colidep preventiv si acum ii dau si Kebene pro baby pt gaze si pare ca e ok. Sa speram ca nu o sa fie mai rau de atat. In rest totul e ok si asteptam vizita de 1 luna sa vedem cat a crescut. Ca deja se vad schimbari mari
|
delia.c.yaya wrote:Offf, abia astept sa iesim si noi la plimbarica...de cand am nascut ploua intruna...parca imi face in ciuda, ca atunci cabd eram in spital era soare si cald... Eram curioasa de ceva..cum e cu ai vostri la schimbat scutecul sau hainele?! E jale cu a mrea, asa urla zici ca o taie careva si asa se mai agita abia reusesc sai pun bine scutecul...
La fel si al meu. Urlaaaa cu toti plamanii cand il schimb.
|
Rox4n1k4 wrote:Fetelor azi am ie?it afara de la 7 la 8 seara ?i la 8 jumate i-am facut baie la bebe. Si imi zice o cumnata ca vai ce am facut ca acum se raceste. Voi ati facut baie la bebe dupa plimbarea de afara?
Eu numai dupa plimbare ii fac baita. Eu zic ca invers e o problema. Stai linistita ca nu se intampla nimic
|