Profil: liveasahb
Despre
Utilizator: liveasahb
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Friday, August 10, 2007
Ultima vizita: Tuesday, August 21, 2007 8:17 PM
Numarul de postari: 36
[0.00% din toate postarile / 0.01 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Copilul stangaci
Postat: Tuesday, August 21, 2007 12:41 PM
AdrianaC wrote:
KIKI WROTE:

...........................................................................
Cateva teste usoare va permit sa detectati un copil stangaci inainte de sfarsitul gradinitei, varsta cand va trebui sa ,,se decida" pentru o mana sau alta. In general, mana dominanta va fi cea folosita pentru activitatile care cer precizie: sa deseneze, sa puna ceva in echilibru, sa insereze o piesa de puzzle. Criteriul acesta pare mai pertinent decat cel care tine pur si simplu cont de frecventa folosirii unei anumite maini.

Alte exercitii usoare dovedesc ca trasaturile de stangaci se instaleaza in tot corpul si nu numai la nivelul unei maini dominante asupra celeilalte:

* Se arunca o minge spre picioarele copilului si se observa cu ce picior o loveste.
* Se cere copilului sa asculte zgomotul facut de o scoica sau de un ceas si se observa cu ce ureche o face.
* Pentru ochi, i se intinde o hartie rulata in forma de tub si i se cere sa priveasca prin el.

...........................................................................

De ce este stangaci? Mister. Fenomenele ereditare joaca, cu siguranta, un rol impor­tant, dar acestea nu sunt singurele. Se vorbeste de asemenea de influenta educatiei si a mediului, de rolul imitatiei. Oricum ar fi, in cazul in care copilul dumneavoastra se dovedeste a fi un ,,adevarat" stangaci, inseamna ca toata partea stanga a corpului este de o dexteritate superioara partii drepte, si nu aveti altceva de facut decat sa-l respectati in singularitatea sa si sa-l ajutati, atunci cand circumstantele o cer (mai ales la inceputul scolii).


http://www.totsites.com/tot/david-gabriel
"http://www.lumeapiticilor.ro/?aid=2095&caption=Stangaci_sau_dreptaci_:_cateva_exercitii-test_pentru_a_afla!

http://www.nou-nascuti.ro/psihologie.html?id=294

Interesant si in acelasi timp incitant...poate fi o tema serioasa de studiu [sau o tema de studiu serios! chatten ]


flowers
Subiect: Educatia crestina
Postat: Tuesday, August 21, 2007 10:11 AM
stele_pe_cer wrote:
Eu cred ca in general se isca atat de multe "valuri", pe diverse teme, mai ales pe una gen politica sau religie pt ca noi, oamenii, nu am fost invatati sa ne respectam punctul de vedere mai ales atunci cand al nostru nu coincide cu al celui de langa noi.

Nu am fost invatati sa ne expunem punctul de vedere fara a astepta sa fim adulati, aplaudati sau laudati.

Sa ne expunem punctul de vedere ca si cand am spune" afara ploua", adica impersonal si fara referire la parerile celorlati.

Nu am fost invatati ca adesea nu e cazul de cuvintele "parerea mea", pt ca din moment ce deskizi gura, e clar ca e "parerea ta".

Nu am fost invtatati ca orice am gandi, fie bine fie rau, pana la urma toti suntem egali si toti facem parte din aceasi creatie.

Nu am fost invatati sa gandim si sa actionam ca si cand nu am fi mai presus decat cel de langa.

Ne lipseste toleranta, rabdarea si iubirea de semeni.SI vorbesc la modul general, pt ca asta observ si la mine si deseori si la cei din jurul meu.Observ cu tristete cum suntem invatati sa consumam, sa ne intoarcem la comuna primitiva in ceea ce priveste sufletul, sa fim meskini si suspiciosi, sa luam si nu sa daruim.Suntem invatati sa uitam frumosul din noi.


...asa este, trist...dar adevarat...

flowers flowers flowers flowers flowers flowers flowers flowers flowers flowers flowers flowers flowersFlori pentru toate mamicile!
Subiect: Educatia crestina
Postat: Saturday, August 18, 2007 1:47 PM
mihaela75 wrote:
Asa e, educatia religioasa a devenit egala cu educatia crestina.De fapt D-zeu nu e vazut decat ca acea trinitate pe care eu oricum n-am inteles-o niciodata .Educatia religioasa , sau mai bine zis credinta in D-zeu e bine sa fie in fiecare casa caci unde D-zeu nu e nimic nu e ...o, ce filozoafa sunt ras Cat despre crestinism si educatia intru Isus si existenta sau nu a Trinitatii...eu insami sunt in ceata ce sa mai invat copiii despre astea.scratch


Fiecare are punctul sau de vedere...ceea ce este important pentru noi ca parinti este sa ii ajutam pe copii sa fie cu adevarat Oameni, sa iubeasca Adevarul si Viata!

O zi buna tuturor!

flowers flowers flowers flowers flowers
Subiect: Educatia crestina
Postat: Sunday, August 12, 2007 6:52 PM
stele_pe_cer wrote:Putem discuta...

Tu cum vezi educatia religioasa pt un copil crestin ortodox?

Intr-un alt post voi scrie si cum o vad eu, dar nu la ortodocsi.Ceea ce doresc sa spun, in primul rand, este ca eu, copil fiind nu am beneficiat de aceasta educatie duhovniceasca...si nu a fost deloc usor!

Copilului, parintii (sau bunicii!) ar trebui sa-i povesteasca despre Dragostea Aceluia care a creat soarele, luna, stelele, animalele, pasarile cerului, pestii si pe Om. Astazi exista o multime de surse pe care le putem folosi. Povestirile sunt cele mai indicate in primii anisori...si nu in al doilea rand: propriul exemplu. Un parinte credincios trebuie sa fie un exemplu pentru propriul copil in toate...gresim, este adevarat dar, macar pentru el, de dragul lui, ar trebui sa incercam sa oferim tot ceea ce avem mai bun in noi...ar fi multe de spus si nu vreau sa plictisesc, poate vom continua dupa ce scrii tu, ok?

flowers
Subiect: chiar e necesara???
Postat: Saturday, August 11, 2007 8:43 PM
MNiko wrote:
Sunt pro facultate, dar decat sa nu-ti placa mai bine lipsa. Eu pe Cristina n-o s-o abig sa faca o faculatate daor de dragul de a ma mandri ca fata mea e la facultate. Si eu si sotul am facut facultate si am avut burse de merit. Ne-a placut ce am facut, desi au fost si lucruri inutile. In situatia asta nu vreau ca fata mea safaca o facultate pt ca mami si tati s-au descurcat in viata si au bani. Nu vreau s-o invat ca banul e cel mai important in viata. Daca nu poate sau nu-i place facultatea nu-i nici un necaz. Poate sa isi gaseasca o meserie care sa-i placa si poate o sa-i aduca chiar mai multi bani decat mie. Dar aia o sa fie munciti de ea, ceea ce mi se pare mai important.


Pro facultate; Niko, asa este, daca isi doreste sa faca o facultate: foarte bine, daca nu ce sens ar avea?

Parintii mei nu nu mi-au impus sa fac o facultate anume, m-au lasat sa aleg, si noi am procedat si vom proceda la fel (ajutand cu un sfat, daca va fi cazul). Fiica noastra cea mare este boboc la Litere (Romana - engleza / fara taxa).Cel mai important este sa studiezi mai departe daca iti place daca nu: nu.

study
Subiect: Fast-food
Postat: Saturday, August 11, 2007 8:06 PM

Aditivii cancerigeni cred ca sunt un motiv sa incercam sa rarim vizitele la Mc Donalds!

http://ro.altermedia.info/antisistem/ce-e-in-neregula-cu-mc-
donalds_5336.html


http://video.cere.ro/video-Stiinta+si+tehnologie-Experiment+cartofi+prajiti+de+la+Mc+-972.htmlhttp://www.mcvideogame.com/game.html

nono

Subiect: Adrese utile pentru mamici...
Postat: Saturday, August 11, 2007 7:36 PM


http://members.aol.com/SdShowBob7/twisters.htmlflower
Subiect: Educatia crestina
Postat: Saturday, August 11, 2007 6:17 PM
...am postat citatul respectiv ca sa ne spunem fiecare parerea...nu stiu mare lucru, stiu ca am foarte multe de invatat!
Putem discuta...
flowers
Subiect: Eclere,Choaux a la Creme!
Postat: Saturday, August 11, 2007 5:38 PM
Va plac prajiturile turcesti?
Mie, da.
Cataiful!


Subiect: Adrese utile pentru mamici...
Postat: Saturday, August 11, 2007 4:44 PM


http://babyfit.sparkpeople.com/messageboard.asp

mami de fetita boy