Lipsa poftei de mancare la copil de 5 ani
Subiectul anterior · Subiectul urmator
simona83
Scris: Monday, December 15, 2014 11:49 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/23/2013
Hello Chicas,
In ultimul timp sunt extrem de ingrijorata pentru al meu fecior de 5a2l.Nu mananca.
La gradi cica ar manca, sincer imi e teama deja ca nu imi spun adevarul. Barbatu-meo ma balacareste ca sunt paranoica si sa las copilul in pace. Eu simt ca e ceva in neinregula. Victor a fost mereu mancacios. Da, nu agreeaza in aceeasi masura toate mancarurile, prefera lactatele si pastele, carnita, legume doar in ciorbita si, evident, deserturile si unele fructe. Avem o data/luna ziua pizza si e super incantat. Dar de vreo luna, mi-a scos peri albi. Abia dc mananca un iaurt la masa de seara, cu amenintari si nervi. I-am facut in weekend mancarurile preferate, nu a vrut, eu ca o tuta ce sunt i-am zis ca nu se ridica dc nu termina, el s-a fortat si mi-a vomat apoi toata noaptea. De ceva vreme e palid, cu cearcane, acuza si ceva dureri de burtica - nu mereu, ii miroase gura dimineata. Am fost la 2 pediatrii, am facut copro - negativ, el cica sanatos tun, eu simt ca sunt viermisori. Nu pare plauzibil ca dintr-o data comportamentul lui vis-a-vis de alimentatie sa se schimbe la 180 de grade. Azi a cerut paine cu branza, i-am dat, si a mancat o felie de paine apoi a refuzat categoric sa continue. Am zis ca de azi il las sa ceara, am tot citit si nu e bine sa il oblig, amenint, pedpsesc, terorizez, ceea ce eu fac pentru ca sunt super speriata. Cica dc nu pierde in greutate si este vioi nu e panica. Am tot citit pe net si am aflat de nikvorm, am comandat online sa incep o cura, o sa iau si eu si ii bag si sotului pe gat, poate scapam. Ati incercat? Nu sunt adepta tratamentelor dupa ureche, chiar si naturiste, dar simt ca am ajuns la capatul rabdarii si nu gasesc sprijin la nimeni apropiat.
Maine incerc sa ii fac niste suc de portocale cu morcov, poate bag si niste telina sau ceva, macar sa ia niste vitamine. Ma sperie, simt ca o iau si personal, ma simt vinovata - nu fac ciorba suficient de buna, dar iaurtul sau branza?? Si am tot tipat la el, Doamne, tremuram de nervi ca nu manca si nu vreau sa imi terorizez copilul, nu sunt acel om, tb sa ii dau de cap... Si mai e si bebelusa, o feresc de el ceea ce nu mi se pare normal. In ultimul timp are si o viroza respiratorie de care nu mai scapam, i se usuca pielea la modul exagerat, a facut conjuctivita de la prea multi muci... ce o fi cu el???Cray
Gata, m-am descarcat...Bye2
kali
Scris: Tuesday, December 16, 2014 9:47 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Simona, din experienta iti spun ca nu ies pozitive analizele copro decat in cazuri extrem de rare. Adica... trebuie repetate de nu stiu cate ori la 5 sau 7 zile, dupa cum au ei ciclurile de inmultire altfel degeaba le faci. Oricum, de cand m-am dus cu... " domnul " miscator la analize si au iesit negative, m-am lamurit si ma iau exclusiv dupa simptome. Iar... dupa ce povestesti tu, ar cam fi.

Nu stiu ce sa-ti spun de Nikvorm pentru ca nu am folosit niciodata. Intotdeauna am avut reteta de la medic si nu m-am complicat cu tratamente naturiste cand mi-a fost foarte clar ca avem musafiri pentru ca - se stie - sunt de lunga durata si sunt eficiente in timp, nu pentru a rezolva pe loc problema.

sousourel
Scris: Tuesday, December 16, 2014 10:10 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Si noi am patit la fel. In plus, dintr-un motiv sau altul, este tocmai perioada in care aveam si noi probleme. Cumva e legat de momentul cand intra in colectivitate. Nu te panica, caci tratamentul e foarte simplu. Oricum, cu exceptia bblushei o ssa-l luati toti. Totusi, ar fi important sa repeti analiza, pentru a afla cu "cine" te confrnti, deoarece, la prima doza de tratament mor adultii, la a doua larvele noi. Iar perioada de incubare si eclozare difera, deci si momentul cand se ia a doua doza. Un indice al prezentei viermilor rezulta si din hemoleucogama. Parca de granulocite e vorba, nu mai stiu sigur, dar pediatrul trebuie sa stie.
aurishta
Scris: Tuesday, December 16, 2014 10:12 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Daca este racit, poate fi o posibila cauza a inapetentei! APoi, trebuie sa iei in considerare si faptul ca, odata cu cresterea, se schimba multe! Fiul meu cel mare a fost cel mai mancacios copil pe care l-am vazut vreodata, dar, cu timpul, apetitul lui a scazut din ce in ce mai mult, iar acum, la 21 de ani, este cel mai pricinos participant la masa!
Eu te-as sfatui sa-i faci niste analize si, daca nu pare nimic in neregula, sa-l lasi in pace si sa ii dai exact atat cat doreste!Cu cat te vei stresa mai tare si vei incerca sa-l presezi, cu atat mai mult va adopta o atitudine de "aparare"!
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, December 16, 2014 5:04 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
La analiza sangelui eozinofilele sunt cele care indica prezenta parazitilor. Cum spunea si Kali, coproparazitologicul trebuie repetat, examenul in sine are3 probe.
miriam
Scris: Tuesday, December 16, 2014 11:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Despre Nikvorm pot sa-ti spun ca am folosit la baiatul meu tot cam la aceasta varsta si a fost ok, am scapat de viermisori.
alexandrabogdan
Scris: Wednesday, December 17, 2014 1:28 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
simona83 wrote:
Hello Chicas,
In ultimul timp sunt extrem de ingrijorata pentru al meu fecior de 5a2l.Nu mananca.
La gradi cica ar manca, sincer imi e teama deja ca nu imi spun adevarul. Barbatu-meo ma balacareste ca sunt paranoica si sa las copilul in pace. Eu simt ca e ceva in neinregula. Victor a fost mereu mancacios. Da, nu agreeaza in aceeasi masura toate mancarurile, prefera lactatele si pastele, carnita, legume doar in ciorbita si, evident, deserturile si unele fructe. Avem o data/luna ziua pizza si e super incantat. Dar de vreo luna, mi-a scos peri albi. Abia dc mananca un iaurt la masa de seara, cu amenintari si nervi. I-am facut in weekend mancarurile preferate, nu a vrut, eu ca o tuta ce sunt i-am zis ca nu se ridica dc nu termina, el s-a fortat si mi-a vomat apoi toata noaptea. De ceva vreme e palid, cu cearcane, acuza si ceva dureri de burtica - nu mereu, ii miroase gura dimineata. Am fost la 2 pediatrii, am facut copro - negativ, el cica sanatos tun, eu simt ca sunt viermisori. Nu pare plauzibil ca dintr-o data comportamentul lui vis-a-vis de alimentatie sa se schimbe la 180 de grade. Azi a cerut paine cu branza, i-am dat, si a mancat o felie de paine apoi a refuzat categoric sa continue. Am zis ca de azi il las sa ceara, am tot citit si nu e bine sa il oblig, amenint, pedpsesc, terorizez, ceea ce eu fac pentru ca sunt super speriata. Cica dc nu pierde in greutate si este vioi nu e panica. Am tot citit pe net si am aflat de nikvorm, am comandat online sa incep o cura, o sa iau si eu si ii bag si sotului pe gat, poate scapam. Ati incercat? Nu sunt adepta tratamentelor dupa ureche, chiar si naturiste, dar simt ca am ajuns la capatul rabdarii si nu gasesc sprijin la nimeni apropiat.
Maine incerc sa ii fac niste suc de portocale cu morcov, poate bag si niste telina sau ceva, macar sa ia niste vitamine. Ma sperie, simt ca o iau si personal, ma simt vinovata - nu fac ciorba suficient de buna, dar iaurtul sau branza?? Si am tot tipat la el, Doamne, tremuram de nervi ca nu manca si nu vreau sa imi terorizez copilul, nu sunt acel om, tb sa ii dau de cap... Si mai e si bebelusa, o feresc de el ceea ce nu mi se pare normal. In ultimul timp are si o viroza respiratorie de care nu mai scapam, i se usuca pielea la modul exagerat, a facut conjuctivita de la prea multi muci... ce o fi cu el???Cray
Gata, m-am descarcat...Bye2

poti incerca sa faci din scaun antigenul pt giardia. asta de regula nu "minte".
maryella77
Scris: Wednesday, December 17, 2014 5:32 PM
Nivel

Inregistrat: 7/16/2013
Simo o prietena de-ale mele a dus scaunul pt coprocultura dupa ce vazuse ea cu ochii ei viermisorii si tot a iesit negativ, asa ca ...
Ca si tratament naturist cele mai eficiente care se pot face periodic si previn recidiva si trateaza sunt: semintele de dovleac crude, usturoi crud luat ca pe pastiluta la o ora distanta de masa si tinctura concentrata de propolis.Ultima e f buna si pe imunitate, scapa si de viermisori, creste pofta de mancare, si previne si destule infectii in corp,mai ales in zona gatului.Desigur ca trebuie facut testul sa vezi daca e alergic sau nu la propolis. Tu esti o mama buna, nu te mai invinovati atat.Esti si tu om,o ai si pe cea mica.A, si mai stiu ca trb bagate la 90 de grade lenjeria intima si cea de pat ca sa scapati de viermisori.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.