Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Noi suntem bebe NAN aproape de la inceput. De la aproximativ 6-7 saptamani, Alexa face mofturi la "mancare". Daca pana atunci manca bine si "in grafic", acum mananca mult mai putin decat un copil de varsta ei. La controlul de 2 luni am avut 4,950 kg (s-a nascut cu 3,600 kg). Pediatra noastra a zis ca e ok, e in limite normale.
Am facut atunci si niste analize si intr-adevar Alexa e anemica si de aproape o luna suplimentam cu FIER. Totusi NU mananca cat ar trebui!!! Daca normal pt varsta ei ar trebui sa pape 120-130 ml, noi avem zile in care papam asa si zile in care papam 60-70 ml la fiecare masa.
Am cantarit-o la 2 luni si jumatate si luase in greutate 100 de grame in 2 sapt.
Stiu ca fiecare copil se dezvolta in ritmul sau. Incerc sa nu intru in panica inca. Voi ati mai patit asa????
Mentionez ca cel mai mare scandal pe care il face, este atunci cand ii este foame!! Si uneori papa cu atat pofta de se ineaca...doar...ca se satura repede, cu prea putin. !!! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Scumpo ,Mufli mic a pus destul de bine nu te mai panica stiu ca esti la primul asa eram si eu ca tine nu stiam prea multe,daca pediatra a zis ca e ok nu ai de ce sa te stresezi,dar ce laptic ii dai tu? |
|

| Anabella, pediatra a zis ca e ok acum o luna...Intre timp manaca parca si mai prost. Are mese care variaza de la 40-50ml pana la 130-150ml (asta raaaaaaaaaaaaaaaar )
Noi bem laptic NAN 1 HA.
Chiar nimeni nu a mai avut bebei mofturosi??? Toata lumea papa bine, numai noi nu????
Offfffff... |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Si eu am avut probleme cu Ale.Desi s-a nascut cu 4,6 kg, au fost luni in care abia lua 3-400 de g in greutate.Nu vroia lapte de nici un fel, doar ceai. Plangeam langa ea si nu stiam ce sa mai inventez ca sa suga un picut.Acum ma gandesc ca poate laptele meu nu era grozav.Paote nici fetitei tale nu-i place laptele.Ale si-a revenit cand am inceput diversificarea , apoi iar a facut mofturi pe la un an. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| de ce nu incerci sa schimbi lapticul,ce stiu eu poate nu ii mai place...dar daca pediatra zice ca ea bine in greutate nu ai de ce sa te mai ingrijorezi si nici so fortzei sa manance nu poti scumpo... |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Eu la fel am avut in jurul varstei de 2 luni o perioada de "criza" in care trebuia sa ma rog de ea sa manance. La ambele fete. Si eu alaptam exclusiv la varsta ai, deci nu se pune problema laptelui. Si daca-mi amintesc bine stiu mai multe mamici care au intampinat aceasta problema cam pe la aceleasi luni. Eu zic sa nu te panichezi, insa daca lucrurile nu sunt pe drumul cel bun incearca sa schimbi laptele. Mult succes! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Daca deja urmariti de mai bine de o luna scaderea apetitului si mai are si anemie - clar schimba laptele ! Iti recomand Milumil ( aptamil ) Milupa ! Au servit cu drag si spor amandoi piticii mei si nu am avut probleme deloc. Va dorim apetit in crestere si succes la pus sunculite ! |
|

| Astazi de exemplu am avut masa de dimineata la ora 7,30 de 40 ml, iar cea de ora 11,30 de 160 ml.
Ma gandesc ca daca nu i-ar place laptele n-ar manca mai mult niciodata, nu? Ar manca putin la fiecare masa...n-ar exista discrepante asa mari intre mese...
Offff...
Ne vom consulta cu pediatra mierucuri la consultul de 3 luni, in legatura cu schimbarea laptelui...N-as schimba NAN-ul fiindca are cel mai mult fier..si asta e exact ce ne lipseste... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| daca are anemie, are si lipsa de mancare, si, da, am patit-o si eu, dar era deja efect la altceva, si de aici un lant urat de stress si lacrimi.
Schimba laptele, multi copiii nu accepta/nu crec bine cu NAN, stiu asta din experiente recente cu bebelusi. Pot sa-ti recomand Lactana sau Aptamil, care are si supliment de fier.
Si mai recomand calm si multa dragoste |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 882
|
Eu am avut bebei super mofturosi, si cu calm si rabdare au trecut si fazele astea...Stiu cum este, ca la un moment dat nu mai dormeam din cauza grijilor. Pe Darius l-am avut cu lipsa poftei de mancare, dar acum, dupa atat timp inclin sa cred ca nu stia sa manance, nici la biberon, si de lingurita nu se punea problema pt ca mi s-a inecat de 2 ori de si-a dat ochii peste cap, incat am crezut ca mor. Pt ca il mai durea si burtica din cauza colicilor, i-am dat Bonnisan care face si pofta de mancare si , concidenta sau nu, si-a revenit si a inceput sa manance foarte bine. Am avut o perioada de aproape 1 luna, in care au mancat amandoi bine, dupa care a inceput Eric sa faca nazuri la mancare si cu el am si acum perioade in care nu mananca bine decat ce ii place foarte mult, in special carne, fiarta sau gratar. Multa rabdare, calm pt ca sunt si asemenea perioade; e bine cel putin ca la urmatoarea masa manaca printesa mai bine. Mi-aduc aminte ca pana aproape de 6 luni tineam evidenta cu fiecare cat a mancat si la ce ore . Va pupam si pofta mare! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Bulinuta eu cred ca papa cat ii trebuie,daca doctora zice ca e bine ai incredere in ea.Cate mese pe zi are?. Eu cum ii dau lapte matern habar nu am cat papa plus ca are zile cand papa des si zile cand papa mai rar,chair de multe ori palnge si ma gandesc ca poate nu-i ajunge laptele ,sunt si momente cand papa foarte putin, dimineata in general. Nan i-am dat Karinei cand am trecut-o pe lapte praf i-a mers tare bine cu el fara constipatie etc.Lui Erik am sa-i dau tot Nan.
P.SAm gasit un topic asemanator
http://forum.7p.ro/Cate-mese-pe-zi.aspx?g=posts&t=1065 |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 6/18/2010 Mesaje: 35
| si eu am fetita de aproape trei lunite...papam lapte NAN 1...aceasi problema de cateva zile refuza sa manance...acum incerc sa-i dau laptic la patru ore..poate mananca mai bine asa... pediatrul spune ca a luat bine in greutate...nu sunt probleme,dar eu nu am liniste daca nu mananca bine...
bulinutza te inteleg....dar stii a mea fetita mananca noaptea foarte bine....voi noaptea mancati mai bine??? :( |
|

| Eiii...noi acum suntem maricei si am depasit problema cu papica...deja diversificam, avem program fix de masa, nu ne mai trezim noaptea...suntem la avansati!!!
bebelina, in perioada aceea papam foarte bine noaptea si foarte prost ziua. Solutia noastra a fost schimbarea laptelui de la NAN1 HA la NAN 1 simplu, suplimetraea cu Fe si inceperea diversificarii la 3 luni si jumatate. :018:
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 6/18/2010 Mesaje: 35
| bulinutza wrote:Eiii...noi acum suntem maricei si am depasit problema cu papica...deja diversificam, avem program fix de masa, nu ne mai trezim noaptea...suntem la avansati!!! bebelina, in perioada aceea papam foarte bine noaptea si foarte prost ziua. Solutia noastra a fost schimbarea laptelui de la NAN1 HA la NAN 1 simplu, suplimetraea cu Fe si inceperea diversificarii la 3 luni si jumatate. :018:
noi bem lapte NAN 1 simplu....incep sa cred ca este caldura de vina.... diversificarea la 3 lunite si ceva nu este prea din timp??? si la noi insista pediatrul sa incep diversif.dar parca e prea devreme....cum ai inteles de la bebe ca trebuie sa incepi cu alimente noi? beblina2010 attached the following image(s):

|
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| beblina2010 wrote:
noi bem lapte NAN 1 simplu....incep sa cred ca este caldura de vina.... diversificarea la 3 lunite si ceva nu este prea din timp??? si la noi insista pediatrul sa incep diversif.dar parca e prea devreme....cum ai inteles de la bebe ca trebuie sa incepi cu alimente noi?
Daca sunteti pe lapte praf,diversificarea se face la 4luni,iar daca e la san,la 6luni. Pitica mea a fost dintotdeauna mofturoasa la mancare.Chiar si acum (la un an si 8luni)bea doar 100ml lapte dimineatza si tot atata seara.Cand era mica mica,pediatra a zis ca inghite prea mult aer cand mananca si de aceea nu papa mult.A luat tot timpul fff putin in greutate, o atrag doar iaurturile, pufuletzii si painea.Cand era mica voma mult si manca fff putin. Noaptea manca si ea mai bine cand era mica mica si de aceea pana la 1an nu i-am scos masa de noapte.Si eu i-am dat fier,dar nu am vazut imbunatatiri considerabile niciodata in cantitatea de lapte/mancare ingerata.Nici siropurile alea cu vitamine n-au ajutat-o.Acum mananca si bea doar ce vrea,cand vrea,cum vrea. Asta e,m-am obisnuit ca nu am avut o bebelusha dolofana.Oricum,in cazul asta nu prea ai ce-i face-decat sa incerci cu fier,vitamina C,siropuri pt bebei cu vitamine, alt lapte-ca poate o sa-i placa mai mult.Bafta si pofta buna!! |
|
|