Lipsa ovulatiei - Anovulatia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Sunday, November 12, 2006 10:31 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Anovulatia apare atunci cand ovarele nu elibereaza in fiecare luna un ovocit (ovul). In aceasta situatie, o femeie nu poate ramane insarcinata. Asadar, in lipsa ovulatiei, putem vorbi de infertilitate.

In mod normal, un ciclu se repeta la 4 saptamani (la 28 de zile) sau intre 21 si 35 de zile si este urmat de menstruatie sau sarcina, dupa caz. In cazul unui ciclu fara ovulatie, distanta dintre menstruatii este mai mare de 35 de zile si se intalnesc trei situatii. Prima, oligomenoreea, apare atunci cand ciclul se repeta la un interval cuprins intre 35 si 180 de zile. In cazul in care acesta are loc la un interval mai mare de 180 de zile putem vorbi de amenoree. La polul opus se situeaza menstruatiile care se succed la mai putin de 21 de zile (eumenoreea).

Anovulatia poate avea numeroase cauze, de la diete prea severe si stres la chisturile de ovar, disfunctii hipotalamice sau ale glandei tiroide etc. De asemenea, lipsa ovulatiei poate fi greu de detectat. De exemplu, o femeie poate avea o menstruatie normala, dar in acelasi timp ovarele ei sa nu elibereze niciun ovul. Insa in cele mai multe dintre cazuri, femeile care sufera de anovulatie nu au nici menstruatie.

Cauzele si factorii de risc ai anovulatiei

Unele cauze ale lipsei ovulatiei sunt usor de identificat, altele mai greu. Conform medicilor, cele mai frecvente cauze sunt urmatoarele:
Prea multe exercitii pentru slabit si diete aspre

Un program de gimnastica indelungat si solicitant, cum ar fi alergatul, poate interfera cu ciclul de ovulatie al unei femei. Acest tip de anovulatie este numit amenoree. In mod normal, ovulatia revine atunci cand femeia se hraneste corespunzator, potrivit nevoilor corpului ei.
Stresul

Anxietatea si alte forme de stres emotional pot de asemenea afecta ovulatia. Intr-o viata cotidiana agitata, uneie femei pot face fata stresului zilnic, insa altele au nevoie sa consulte un psihiatru. Aceasta stare se rasfrange negativ si asupra ovulatiei. Vindecarea se poate face prin terapie sau meditatie de specialitate.

Medicamentele

O alta posibila cauza a anovulatiei este folosirea indelungata a anumitor medicamente. In aceasta categorie intra si pilulele contraceptive, care, dupa cum se stie, impiedica ovulatia. In cazul femeilor care folosesc contraceptive injectabile se pare ca folosirea indelungata a acestora duce la aparitia amenoreei.

Alte cauze

Aici pot fi incluse chisturile de ovar, disfunctiile hipotalamice, premenopauza, disfunctii ale gladei tiroide.

Cauzele anovulatiei pot fi stabilite printr-o analiza a sangelui. In unele cazuri s-ar putea sa fie nevoie si de ultrasunete si chiar laparoscopie.

Tratamentul anovulatiei

In majoritatea situatiilor, medicul iti va recomanda medicamente de fertilitatea, a caror scop este inducerea ovulatiei. Acest tratament da rezultate in cazul celor mai multe dintre femei. Clomiphene citrate (Clomid) este de cele mai multe ori prima alegere a medicilor. Potrivit unor studii, intre 42% si 57% dintre paciente au avut ovulatie, iar 31% dintre ele au ramas insarcinate. Daca numai administrarea de Clomid nu da rezultate, se adauga si Pergonal, un alt medicament pentru stimularea ovariana.

Daca ai banuieli ca suferi de anovulatie si vrei sa faci un control, noi iti prezentam cateva intrebari pe care este indicat sa i le adresezi doctorului pentru a fi cat mai bine informata.

* Care este cauza anovulatiei ?
* Este ea legata de stres?
* Sunt necesare si teste suplimentare?
* Care sunt riscurile medicamentelor pe care mi le veti prescrie?
* Cat de bune sunt aceste medicamente? Care sunt sansele sa imi revina ovulatia si in cat timp?

mami.ro
Jojo
Scris: Tuesday, April 3, 2007 7:55 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/15/2006
Si endometrioza este un factor care determina lipsa ovulatie. Tratamentul e complicat. Cauza nu se cunoaste.
czcionela
Scris: Monday, June 4, 2007 1:11 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna ziua tuturor.
Nu am mai trecut de ceva timp pe aici. Am avut o multime de probleme.Ultima data cand am postat v-am promis ca o sa merg la ginecolog, ceea ce am si facut.In urma analizelor facute am primit si diagnosticul: lipsa de ovulatie.cry De 2 luni fac tratament cu, clomifen citrat si luni 28.05.07 a aparut un folicul mic(Ø14mm).La urmatoarea masurare, vineri a mai crescut si a ajuns la Ø24mm.In aceste conditii a sosit vremea sa facc injectia mult asteptata cu pregnil 5000.La indrumarea doctorului urmeaza 3 zile de munca si iar muncapupici .In paralel acum iau cate 2 pastile de duphaston pe zi timp de 10 zile.
Acum intervine nelinistea mea si anume: in urma contactului sexual au aparut dureri de burta ca cele dinaintea ciclului si in plus am si sangerat. Nu stiu din ce cauza? Oare asa trebuie? Doctorul nu m-a prevenit de asa ceva. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu raspunsuri si sfaturi. Astept cu nerabdare un semn de la voi.Va sarut pe voi si puiutii vostri.
Miri
Scris: Monday, June 4, 2007 1:14 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Ionela, succes cu noul tratament!thumright
In privinta problemelor aparute, cel mai bine este sa ceri sfatul medicului care te supravegheaza!Chiar si telefonic, este bine sa-i comunici ceea ce se intampla!
Asteptam vesti bune!
czcionela
Scris: Tuesday, June 5, 2007 8:58 AM

Draga Miri, iti multumesc pentru sfatul dat si abia astept sa va anunt vestea cea mare.pupici
Miri
Scris: Tuesday, June 5, 2007 12:03 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Asteptam si noi!thumright
Kiki
Scris: Tuesday, June 5, 2007 12:13 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Ionela, multa sanatate si asteptam vesti bune! pupici pupici
crista
Scris: Tuesday, June 5, 2007 11:05 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/27/2007
Asteptam vesti bune Ionela pupici si multa sanatateflowers
czcionela
Scris: Tuesday, June 19, 2007 7:59 PM

Va scriu cu parere de rau, dar nu am reusit sa raman insarcinata cu toata munca depusa, nici luna asta.cry Sotul meu este tare necajit.Acum o sa reiau tratamentul de la inceput si poate si cu ajutorul lui Dumnezeu luna viitoare voi ramane insarcinata.Speranta moare ultima.Va pup si sper din tot sufletul luna ce vine sa am vesti bune.
bebitza
Scris: Wednesday, May 28, 2014 10:04 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/30/2014
Si eu am facut tratament cu Clomid in zilele 3-7, iar astazi, in ziua 10 am fost la eco. Din pacate nu s-a vazut nimic la eco, in afara de "ceva" care seamana mai degraba a chist, dupa cum a spus doctorita. Eu voi continua luna urmatoare cu injectii cu Gonal F, si poate da Dumnezeu sa reusim sa il aducem si noi pe bebitza in viata noastra Hands .
Adinuta
Scris: Tuesday, December 2, 2014 11:06 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/2/2014
Doamnelor eu am descoperit de 2 luni ca nu am ovulatie, cu testele din farmacie. In ultima luna mi-a facut un ovitrelle in ziua 15. au trecut 2 saptamani fix, testele de sarcina ies inca negative. :(
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.