Oly28 wrote: Lili ma bucur pentru tine iti doresc sarcina usoara si un bebe sanatos.Si noi avem 4 luni am intrat in a 5 si suntem foarte bucurosi.Tu cum te simti nu ai toxicoza?
Buna, Oly,
Multumesc mult pentru urari! Cu starile de greata stau ceva mai bine. Pana acum mi-era rau dimineata mai tare si un rau general in timpul zilei. De vomat, n-am vomat decat de vreo 4-5 ori. In rest, controlez raul prin rontait. Am observat ca daca rontai convrigi si mananc cate ceva imi este mai bine. Si inca un secret - o bomboana dulce sau un suc dulce reduce greata (cel putin la mine). Cu sucurile si bomboanele incerc insa sa nu fac excese Tie cum iti este? Inteleg ca astepti gemeni. Presupun ca e mai greu cu starile de greata (asa am auzit cel putin ca e la gemeni)? Numai ganduri bune si totul sa decurga bine iti doresc.
|
corina84 wrote:Succese la toata lumea.Am o intrebare grea pentru mine.Sint acum la medpark la prima incercare ,dupa 3 nereusite(1 la repromed si 2 la berestovoi),a mers parca bine,am obtinut 10 ovocite si din ele 7 embrioni.Cind am venit azi la transfer,Dna Diana a spus ca am 5 embrioni de calitate buna si ma sfatue sa nu facem transfer de proaspeti, dar sa-i congelam pe toti 5 si sa facem transfer luna viitoare la 2 din ei,ca voi avea sanse mult mai bune cu congelati si ca progesteronul meu cind am facut ultima analiza a esit tare mare 3,4 si asta scade mult din sansa mea.Eu am o ruda care a nascut la ei cu embrion congelat,dar inca pina acum nimeni nu mi-a propus asa ceva si am emotii.ea spune ca ultimul timp cind e posibil, mai des fac transfer de congelati decit proaspeti, asa cresc sansele si spera ca dupa 3 esecuri asta sa fie rezolvarea.O cred, vad ca se starue, dar am retrairi,poate a mai facut cineva asa?a spus ca nimeni nu poate garanta o sarcina , dar asa va sti ca am avut sanse mai mari.Sper ca asa este.Multumesc
Buna Corina,
Nu am mai postat de mult pe forum, dar fetele mai vechi cred ca isi aduc aminte de mine din septembrie - octombrie anul trecut. Atunci am facut prima data FIV la Medpark, am reusit dar am pierdut sarcina la 5 saptamani. Anul acesta in martie am facut transfer de embrioni congelati (ramasi de la Fiv-ul de anul trecut) si am reusit. Avem aproape 4 luni si suntem foarte bucurosi.
Inteleg ca procedura este mult mai putin stresanta pentru organism - echilibrul hormonal este mai bun si sunt sanse mai bune. Asta mi-a spus dna doctor Diana dar am si citit niste studii pe internet. Ei au aparatura performanta si "vitrifica" embrionii (o procedura mult mai moderna decat congelarea de pe vremuri). De exemplu, cei de la Repromed nu congeleaza de obicei embrioni pentru ca de fapt nu au o astfel de aparatura. Doctorii de la Repromed prefera sa transfere si 5-6 embrioni numai sa nu-i congeleze (total inuman si traumatizant).
Nu mai faci injectii cu hormoni - eu am avut doar de aplicat un gel cu estrogen. Apoi la transfer e ca la FIV - progesteron (cateva injectii si ovule), plasturi estrogen etc.
Si inca un bonus - anumiti hormoni ai sarcinii ce tin de dezvoltarea placentara (PAPP-A), care pot fi dati uneori peste cap la procedura FIV cu embrioni proaspeti, nu mai sunt atat de afectati la cea cu embrioni congelati. Asta cand ajungi la dublu-test (daca ai sa vrei sa-l faci) este un aspect important.
Sper ca te-am ajutat sa te linistesti ca doamna doctor iti recomanda ce trebuie. Succes! Sa fie intr-un ceas bun!
Eu inca am emotii la fiecare ecografie. Imi doresc mult ca totul sa fie bine. Ce tine insa de contributia doctorului cu care am facut FIV, sunt convinsa ca doamna doctor Diana a facut si mi-a prescris tot ce s-a putut.
O zi faina!
|
Buna fetelor,
N-am mai intrat de mult pe forum.
Am gasit pe website-ul Medpark astazi o informatie interesanta si ma gandesc ca poate va fi utila persoanelor care ne citesc forumul si inca ezita sau celor care vor sa mai incerce :) Este vorba de Ziua Portilor deschise la Medpark: "Centrul de Fertilizare In Vitro invita cuplurile interesate de tratamentul infertilitatii la „Ziua Usilor Deschise”, care se va desfasura la 19 martie, ora 12:00, în incinta Spitalului International Medpark, unde va avea loc seminarul dedicat tratamentului FIV si tombola a 2 certificate pentru procedura FIV gratuita."
Inteleg ca prin tragere la sorti se vor castiga 2 proceduri FIV gratuite. Oricum, pentru cei care doresc sa-si faca o impresie inainte de o prima consultatie la doamna doctor Diana, ar fi o ocazie buna.
In alti ani am inteles ca s-au dat si reduceri de 10% participantilor la eveniment.
Aici este link-ul: http://medpark.md/ro/noutate/ziua-usilor-deschise-la-spitalul-international-medpark
Va pup! O primavara frumoasa!
|
Buna fetelor,
Nu am mai scris pe forum pentru ca eram prea trista. Din pacate am pierdut sarcina acum aproape 3 saptamani (la 5 saptamani). Vom mai incerca poate la inceputul anului viitor cu embrioni congelati.
Momentan imi este greu sa ma gandesc la asta fara sa-mi fie frica de un nou esec. Eram parca mai pregatita sa nu iasa nimic decat sa ne facem sperante si apoi....
Va doresc succes tuturor - Doinita, sper ca testul sa fie pozitiv!
Va pup!
|
doinita510 wrote:salut dragele mele!!! chiar e trist aici pe la noi, lili tu cum te simti, cind faci ultrasonografia? poate sunt 2? ce vei face mai departe? ramii la evidenta la medpark sau treci la alt spital? ma adresezi deja la mamici cu experien?a, spune-?i-mi va rog se deosebe?te prin ceva sarcina conceput in mod natural de cea prin FIV? na?terea este obligatoriu prin cezariana sau singura? va multumesc pentru raspuns, Oly, draga mea eu ma duc deabia a 2 oara la proceduri, tu esti mai aproape de visul nostru,transferul cind il faci? nu te-au sunat?
Buna Doinita,
Eu voi face la finalul acestei saptamani ultrasonografia la dna. Diana. M-am inscris insa pentru urmarirea sarcinii la un doctor din Iasi. Imi este mai comod asa. Succes si tin pumnii ca totul sa iasa bine!
|
Oly28 wrote:Doinita nu trebuie sa iti faci griji la fiecare e diferit.La mine a mers totul bine 12 foliculi 9 embrioni buni si pina aici a fost binele nu mi ia putut transfera in uter nu intra cateterul in uter.De simbata nu ma pot opri de plins am sperat pina in ultima secunda ca imi va transfera embrionii dar nu a fost sa fie.Deja vedem ce facem mai departe,sper din tot sufletul sa fiu mama acum incerc sa imi revin sa pot continua mai departe.Daca cinstit nu am auzit un asemenea caz ca la mine sa nu se poata transfera embrionii.Fetelor care ati avut asemenea caz ajutati-ma si pe mine.Va multumesc.
Buna Oly,
Nu am mai intrat de ceva timp si acum am vazut mesajul tau. Imi pare sincer rau. Totusi, ma gandesc ca trebuie sa gaseasca o solutie. Tu cand ai facut histerosalpingografia ai avut astfel de probleme? Am citit la niste clinici din strainatate ca exista cazuri unde pacienta trebuie anesteziata si la embrio-transfer, cand sunt dificultati. Poate asta este solutia? Doamna doctor ce zice?
Iti tin pumnii! Succes!
|
Oly28 wrote:Lili felicitari si o sarcina usoara!!!La cite zile dupa transfer tia aratat testul de sarcina ca esti insarcinata?La Cite zile dupa punctie ai facut transferul?Lili unde ai facut fiv? Lili imi dau seama prin ce momente frumoase treceti zile pline de sens si culoare.Abia astept si eu acea zi cind voi afla ca sunt insarcinata si peste 9 luni imi voi tine copilul in brate.Numai gindindu-ma la acel moment imi dau ochii in lacrimi.Imi doresc copil de 7 ani si jumatate.
Am uitat sa raspund la ceva - testul l-am facut la 11 zile de la transfer (in mod normal trebuia sa fie 12 dar pica duminica). Depinde de ziua cand transfera embrionii - la transferul embrionilor de 3 zile testul il faci dupa 12 zile, iar la transferul blastocitilor (5 zile) - testul il faci la 9 zile cred. Cel mai bine o intrebi in ziua transferului pe dna doctor. Succes!
|
nica111 wrote:Felicitari!!!! Sa te aiba Domnul in paza si peste 9 luni sa iti tii comoara in brate, asa cum o tin eu acum la piept, trecem prin perioada colicilor si nu avem somn la aceasta ora si inca tot nu pot sa cred ca visul meu a devenit realitate!!! Noi, eu si printesa mea Emilia iti dorim sarcina usoara !!!
Multumesc mult pentru gandurile bune! Va doresc si voua multa sanatate si fericire! Si bineinteles multumesc si urez succes fetelor care abia acum au inceput procesul.
Oly, eu am avut transferul la 3 zile de punctie (nu este standard, pot fi 2, 3 sau 5 zile) - doamna doctor te va informa. Eu am facut fiv la Medpark - la doamna doctor Diana Al Faraj, de asta si sunt pe acest forum. Aici am aflat de spitalul Medpark, am urmarit discutiile celor care au trecut prin experienta fiv la Medpark si am decis impreuna cu sotul sa incercam aici. Sunt acum convinsa ca am luat o decizie buna.
O zi faina!
|
Oly28 wrote:Buna Fetelor,cum dispozitia? Multumesc mult de informatie Lili. Ce Nouatate ai?
Buna!
Parca nu ne vine sa credem - sunt insarcinata! Beta-HCG sambata 57,6, astazi (luni) a crescut la 107,6. Doamna doctor mi-a indicat sa mai fac o analiza si miercuri. Era putin ingrijorata sambata deoarece am avut o foarte mica sangerare vineri seara si sambata dimineata - va dati seama ca n-am dormit noaptea, eram sigura ca nu sunt insarcinata si imi vine ciclul.
Apropo, fetelor care ati avut de aplicat progesteron intravaginal - cat de adanc trebuie introdus (estimativ)? Eu am incercat joi si vineri sa-l introduc mai adanc si ma gandesc ca poate am zgariat putin sau iritat cervixul, de aici sangerarea rozalie.
Succes tuturor!
|
Oly28 wrote:Lili succes.vroiam sa va intreb in a cita zi se face punctia sau la fiecare diferit?Dupa transfer se mai fac injectii sau doar pastile?Mersi mult
Buna Oly! Cred ca punctia depinde de fiecare in parte, de cum raspunde la tratament. La mine a fost destul de repede - am inceput tratamentul pe 10 sept si pe 19 sept am avut punctia. Dar depinde de ce evolutie vede dna doctor la ecograf. Sa fii atenta la tot ce spune doamna doctor si sa ai incredere in ea. Mai ales sa ai grija la injectia de declansare (ovitrelle) - ora si ziua sunt foarte importante, deoarece la 35 -36 de ore de la ea vei avea cel mai probabil programata punctia.
Dupa punctie am avut de luat asa (dar asta este cazul meu, poate tu vei avea ceva diferit - dna doctor o sa-ti explice si o sa ai si scrise indicatii): antibiotic 5 zile - pastile, plasturi Climara cu estrogen -se lipesc pe piele, o forma de Medrol - pastile 4 zile, capsule intravaginale cu Progesteron. Am avut si 5 injectii cu Progesteron. Acestea se fac intramuscular si ai nevoie de cineva care sa se priceapa - eu am apelat la o cunostinta si apoi in ziua transferului si dupa am rugat-o pe dsoara asistenta de la Medpark care a fost o draguta. Acestea nu dor - acul e fin. Dupa injectie eu am avut o senzatie asa ca o febra musculara in zona injectiei sau parca as fi cazut pe ea. Senzatia trece cam in 2 zile.
Succes si daca mai ai intrebari raspund cu cea mai mare placere. Pe mine m-au ajutat mult informatiile din forum si sper sa pot ajuta si eu la randul meu.
O zi faina!
|