Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Cum in final am ajuns in posesia mult iubitului leustean, sunt curioasa daca cineva l-a cultivat la ghiveci..... |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| eu nu, dar nici nu-mi place.In schimb am la ghiveci busuioc si patrunjel |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Nu in ghiveci, direct in pamant afara...a produs foarte bine 2 ani, a rezistat foarte bine peste iarna in gradina, dar vara asta am pus niste flori care l-au umbrit si cred ca saracul nu mai e, ca n-a mai facut nici o frunzulita. Dar vine buni sapt. urmatoare si incearca sa-mi aduca alte radacini, daca nu i le opreste la vama, ca plantele sunt interzise. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Ehe, nu stiti voi ca leusteanul e floare rara pe la noi.Multam Praslico de recolta .Eu l-am pus afara in gradinita l-am udat ,l-am acoperit cu mulch ,i-am cantat de noapte buna si il verific in fiecare zi sa vad daca a dat ortul popii Va zic la primavara cum se prezinta |
|

| Hmmmm...deci eu raman sa incerc marea cu degetul...sau mai bine spus cu leusteanul... Sper sa supravietuiasca, ca tot in ghiveci ramane, poate le pun in ghivece mai mari....daca nu, Mihaela...vin la tine la primavara.... Delfinasha, am si seminte, iti pot trimite prin plic...:018: Mie nu mi-a umblat nimeni in bagaje, m-or fi vazut necajita cu 2 copii mici dupa mine... Mihaela... sa vezi numai cum mergem eu si Alex de mangaiem leusteanul si-i vorbim in fiecare zi.... nu ai pt ce, trebuia mai demult, dar daca nu s-a prins, sau mai bine spus nu a supravietuit mutatului... Va pup cu drag! |
|

| Mi-a supravietuit leusteanul... Trebuie sa il pun cat de curand in ghivece separate. La recolta mea o sa se adauge si loboda rosie la ghiveci, pamant imi trebe si le pun.... |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Leusteanul meu nu sta la ghiveci ,ci la galeata,ii merge bine,dovada ca ma intrece in inaltime |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Ei, astea da vesti bune!! Ca si eu tocmai mi-am adus seminte de leustean si loboda si stevie... Oare o fi prea tarziu sa le plantez acum? Bine, tot la ghiveci vor fi sau cum zice Miha, la galeata Praslea, si unde l-ai tinut peste iarna? |
|

| mikaela,nu este tarziu,multe seminte se planteaza in mai-iunie.Leusteanul meu ingerash attached the following image(s):

|
|

| Mi-a supravietuit leusteanul!!!! Asta e alta runda, cel de anul trecut mi l-a innecat soacra-mea. Ma bucur tare mult, au supravietuit ambele radacini, cum ies mai bine frunzele, cum le separ, vara trecuta au cam fost inghesuite bietele radacini intr-o singura galeata... Mihaela (t-mihaela), tu cum stai cu recolta?
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11815
| Vreau semintze platesc transportul! Eu cumpar proaspet din piatza dar nu mereu ajung pe acolo si nici nu au mereu,am mai fost la cineva la sera care-l plantase dar credeti-ma ca numai stiu cum sa ajung la ea (am fost doar o singura data ,tampita de mine stiu localitatea dar nu tin minte unde era sera ) Ingeras ce frumos este leusteanul tau!! Eu folosesc uscat deocamdata si asta primit la pachet! |
|

| Shirel a fost mare/inalt anul trecut si stufos,sper sa creasca asa si anul asta,e un muguras iesit abia....eu il cultiv sa il pun in ciorba pentru ca imi place si este indicat in indigestii si tulburari stomacale, in raceli, guturai si gripa. Strang seminte pentru anul urmator,din seminte se face ceai pentru dureri de stomac,crampe.Daca doresti iti trimit 3 "palarii" de floare uscata cu seminte Un micut leustean am plantat anul trecut la gradinita,o sa merg saptamana asta in vizita pe acolo,trebuie sa-l prezint si pe David
|
|

| Am replantat leusteanul meu, l-am separat ca mi se parea ca sta cam inghesuit si nu are loc. Vroiam sa va intreb ceva. Mi s-a parut ciudat ca atunci cand l-am scos din paman nu mai avea radacinile alea mari si lungi ca atunci cand a trecul Atlanticul, aveau radacini noi si nu prea aveau trunchi nu stiu cum sa va spun. Oare le pun prea multa apa???? |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Spre marea mea surpriza, am gasit in magazin seminte de leustean, m-am aprovizionat bine cu cateva pliculete, mi-a fost frica ca leusteanul din galeata a inghetat in iarna, am lasat galeata afara toata iarna. Mi-am plantat un plic de seminte deja, acum si cel din galeata a iesit sanatos si bucuros, o sa am leustean cat pt o cantina |
|

| Mikaela, unde anume ai gasit? Mi-e tare frica ca a inghetat si al meu... |
|
|
|