Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Noul contract colectiv de munca la nivel national prevede: Art 17. (2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.
Stie cineva in ce conditii putem beneficia de astfel de serviciu?Ce anume trebuie facut?Eu luni incep serviciul si ma gandesc sa propun aceasta varianta.S-a mai gandit cineva sa o adopte? |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| eu m-am intors de o luna la servici pe 6 ore, dar iau salariul intreg. stiu ca am acest drept pana implineste copilul 2 ani. chiar nu stiam de articolul postat de tine. dar, cum adica "daca nu beneficiaza de cresa sau camin"? de la cine sa beneficieze? nu e alegerea parintilor daca il dau sau nu la cresa sau camin? presupun ca multi ar tine copilul acasa cat mai mult ca sa lucreze numai 4 ore. eu sigur as face asta. poate nu pana la 6 ani, dar vreo 3-4 siguuuur l-as tine. chiar sunt curioasa.... daca stie cineva ceva, sa ne explice si noua pls. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| papi wrote:eu m-am intors de o luna la servici pe 6 ore, dar iau salariul intreg. stiu ca am acest drept pana implineste copilul 2 ani. chiar nu stiam de articolul postat de tine.
Da, stiu si eu acest aspect.Este stipulat inainte de art 17 din noul contract colectiv de munca la nivel national.
papi wrote:dar, cum adica "daca nu beneficiaza de cresa sau camin"? de la cine sa beneficieze? nu e alegerea parintilor daca il dau sau nu la cresa sau camin? presupun ca multi ar tine copilul acasa cat mai mult ca sa lucreze numai 4 ore. eu sigur as face asta. poate nu pana la 6 ani, dar vreo 3-4 siguuuur l-as tine. chiar sunt curioasa.... daca stie cineva ceva, sa ne explice si noua pls.
Din pacate nici eu nu inteleg prea multe din articolul cu pricina, si tare sunt curioasa daca este ceva de capul lui, daca este aplicabil si in ce conditii.M-ar bate gandul unei bone pt 4 ore si apoi eu 4 ore sa stau cu copilul, desi, ca si bani, ies cam pe 0, ceea ce clar nu este avantajos, dar oricum castig timp alocat copilului.
Daca imi iau 1 an fara plata, si daca mai doresc un bebe cat de curand, nu voi putea beneficia de cic 2, pe cand la 4 ore lucrate poate este alta situatia, pt ca se precizeaza ca "Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.,deci eu inteleg ca as avea dreptul la CIC 2 daca voi lucra fie si numai 4 ore cf.art 17. |