Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Fetelor, de ce v-ati oprit? Subiectul este cat se poate de interesant. Am vazut si eu documentarul, mi-a schimbat perspectiva, nu am atras inca nimic din ce mi-am dorit dar nu ma mai plang asa mult, am invatat sa am rabdare, incerc sa ma gandesc numai la lucrurile si actiunile care imi plac si astfel am reusit sa nu ma mai enerveze multe persoane. Deci beneficii am din plin. Si sunt incepatoare |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Este important cum iti doresti, nu cat de mult. Daca iti doresti cu dragoste si cu inima deschisa e ok, dar nu cu frica de a se intampla opusul. Eric Braden explica foarte frumos in cartea sa "Efectul Isaia".
Eu am ajuns la concluzia ca decat sa-mi mai doresc bani, masina, casa, etc, mai bineimi doresc doar pace si lumina. Poate e o expresie aiurea sau invechita, perimata, sau poate doar pentru babe in urechile multora, dar cu mai mult decat atat nu cred ca am ce face. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ah, cum de n-am ochit topicul asta pana acum?! Am vazut "The secret" acum cativa ani si a avut un impact foarte bun asupra mea la momentul acela. Ma asteptam sa vvizionez un film si am fost foarte placut impresionata de acest documentar, daca se poate numi asa. S-a explicat in termeni si cu exemple foarte simple si sugestive ca ceea ce gandesti se reflecta intocmai in actiunile tale, in succesele sau insuccesele pe care le ai. Trebuie sa-l revad neaparat, nu mai am informatia proaspata in minte. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/24/2010 Mesaje: 2383
| interesant filmuletul... |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| E interesant de aflat daca cineva a incercat sa invete copilul despre legea atractiei.Eu am de gand sa incep cursuri speciale cu Diana, e o fire foarte pesimista, nu vede decat raul si ce nu-si doreste,nu vede ce are, ce merita sa fie vazut, ceea ce ar trebui s ao faca fericita.Isi doreste sa fie cantareata ,aplaudata, o a doua Hanna Montana dar nu face nimic pentru asta decat sa gandeasca negativ, nu am chitara , nu ma haine , nu merg la cutrsuri, viata ei e plina de "nu".Cum poti invata un copil de 11-12 ani da spuna "da " si sa vada lucrurilke pe care le are si pentru care sa fie fericita? |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Are vise frumoase pentru varsta ei si sunt tangibile. Cer as face eu ca parinte? As ajuta-o sa-si faca un plan de viata, un plan de succes, cu pasii pe care trebuie sa-i parcurga pentru a-si atinge visele si as avea grija sa o incurajam constant sa se tina de el. In acelasi timp, as ajuta-o sa puna pe hartie tot ceea ce a realizat pana acum, sa vada concret ce are, nu ce nu a avut/nu are. Intotdeauna i-as arata partea plina a paharului si i-as aminti ce drum si-a ales si practic as ghida-o sa reuseasca sa ajunga unde si-a propus. Se poate ca ea sa-si schimbe visele si anul urmator sa vrea altceva, important e sa o sprijiniti mereu in ceea ce-si propune, sa vada realizarile de pana atunci, sa vada ca a progresat si ca este pe traiectoria care trebuie. Cred ca nu va face asa o gaura in buzunar s-o inscrieti la activitati extrascolare canalizate pe inclinatiile ei, ca daca ii place ceea ce face, va deveni optimista, competitiva si-si va dori mai mult sa fie de succes. Concursurile fie ele la nivel de scoala sau interscolare, diplomele obtinute, premiile nu pot decat s-o faca mai sigura pe puterile ei de reusita. Negativismul va disparea din orizontul ei si-i va creste self esteem-ul. |