Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| kali wrote:Raly, sanatate maxima si recuperare usoara!! Bine ca ati descoperit-o la timp!!! Doamne fereste de mai rau!!! Exact.....E greu cu operatia dar bine ca s-a descoperit asa...SANATATE MULTA! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Intrebare la voi - si-a legat cineva trompele dupa nastere (adica nu in timpul operatiei de cezariana, ci dupa...)? Treaba este urmatoarea - nu m-am informat deloc inainte de nastere si adevarul e ca nici medicul nu a discutat acest aspect... Am fost doar intrebata inainte de operatie daca vreau si am spus "nu". Acum se pare ca - din motive medicale serioase - nu am voie sub nicio forma sa mai fac copii si bineinteles ca regret ca nu am facut acest lucru. Nu am facut niciodata vreun avort si nici nu imi doresc... Steriletul, din ce am mai citit, nu ma incanta si am inteles ca nu ar fi recomandat in cazul unui uter cicatricial... Anticonceptionalele iarasi sunt excluse in cazul meu... Deci ar ramane doar legarea trompelor. O sa merg si la medic sa discut aspectul, dar eram curioasa daca cineva a avut parte de aceasta interventie dupa nastere, cum e, cat dureaza, probleme etc. Va pup! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Da, stiu eu... Operatie in toata regula cu anestezie, incizie prin buric, cumva, cicatrice mica - 2 la nr. - spitalizare 2 zile. Nu se pot si taia, doar se face fundita. |
|
| Am inteles! Deci e cam... |
|
| Depinde cat de mult ti-o doresti. Pentru persoana in cauza, tinand cont ca era foarte determinata, nu a fost deloc complicat iar recuperarea i s-a parut rapida.
Acum e... .
|
|
| Multumesc mult! O sa discut si cu medicul, probabil saptamana viitoare, sa vedem ce spune... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Kali, e operatie prin laparoscopie din cate descrii. Anul trecut prin septembrie am trecut prin una, mi-au scos un chist de pe trompa uterina. Sincer, la mine recuperarea a fost mai grea decat la cezariana. Tot aerul pe care il pompeaza ti se ridica in cutia toracica si ai dureri crunte, plus ca dupa anestezie m-am simtit 3 saptamani ca pe alta planeta. Avantaj ca cicatricea e mica 1-2 cm si ca nu trebuie sa-ti taie iar tot abdomenul.
Anelise, imi pare rau ca trebuie sa recurgi la o metoda atat de drastica atat pentru trup cat si pentru suflet! Sa te intareasca Dumnezeu si sa te tina sanatoasa! |
|
| Misha, multumesc pentru gandurile frumoase! Nu pot sa spun prea multe, doar ca a fost un an tare greu la mine pana acum... Poate nu judec bine, dar as recurge la metoda asta decat sa trebuiasca sa fac avort. Inca nu e batut in cuie. O sa cer parerea medicului. Te pup si-mi pare tare rau sa aud ca si tu ai avut probleme... dar acum sper ca esti bine, bine! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Anelise, sper din toata inima ca lucrurile sa se aseze cum e mai bine pentru tine! Orice metoda contraceptiva are consecinte pe plan fizic si sufletesc, dar sincera sa fiu n-as opta nici pentru sterilet sau anticonceptionale daca as fi in locul tau. Din atatea rele, sa te lumineze Domnul sa o alegi pe cea mai putin rea... Nu stiu ce probleme de sanatate ai, dar cred ca trebuie sa fie foarte dificil sa fie cineva in situatia ta! Nici nu vreau sa-mi inchipui! Imi pare tare rau si sunt alaturi de tine! Fii totusi pozitiva si nu te lasa coplesita de situatie! Numai asa vei putea lua decizia cea mai buna si vei trece peste toate cu bine! Pup din toata inima! |
|
| Misha, multumesc inca o data foarte mult! Cu psihicul sunt bine. Mi s-a spus cat se poate de direct sa-mi iau gandul de la o eventuala sarcina si daca se intampla sa actionez imediat... Asa cum am mai spus, nu am facut in viata mea un avort si nu as dori vreodata sa fiu pusa in aceasta situatie. La cat de mult mi-am dorit primul copil si cat m-am mai stresat si plans cand pierdeam sarcini, nu ma vad facand intrerupere... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Eu as folosi doar prezervativul si in plus teste de ovulatie, ca sa nu existe vreun risc (in caz de accident de genul: rupere a prezervativului). O femeie care a avut nasteri a suferit destul, urmeaza sotul la rand care isi poate face vasectomie! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| vanina wrote:O femeie care a avut nasteri a suferit destul, urmeaza sotul la rand care isi poate face vasectomie!
Corect. Cate produse in farmacii pentru femei dar nimeni nu face nimic pentru barbati sa ia si ei pilula in fiecare zi sa-si nenoroceasca sanatatea.
|
|
| Prezervativul este moartea pasiunii intr-o casnicie iar sa stau sa fac teste de ovulatie o viata intreaga, mai bine imi fabric dureri de cap forever!
Ideea e urmatoarea: femeia duce sarcina, femeia naste, femeia se sacrifica cel putin in primele luni de viata ale bebelusului, punand pe hold cariera deci ar trebui sa fie tot decizia femeii daca isi mai doreste sau nu copii... nu sa se lase in baza barbatului. Ce sa facem daca asa ne-a lasat natura?! Adica, eu am vazut ca fiind treaba mea cum procedez pe viitor mai ales - drept dovada - ca exista si posibilitatea schimbarii partenerului si nu-i putem taia pe toti - ca vorba aia... nu stim ce ne rezerva viata.
In plus, vasectomia creste foarte mult riscul de dementa si decat unu' dus cu pluta da' infertil, mai bine iau eu decizia cea responsabila si potrivita pentru mine - ca poate el isi mai doreste copii cu alta in timp ce trece prin criza de 40 de ani... cine stie?! -. Sau poate ma satur eu de el pe la 50 de ani si fug in lume cu un latino lover iar in acest caz numai grija ovulatiei si a prezervativului nu o mai am!
Decizia e usor de luat inainte de cezariana si lipsita de riscuri in acest caz - in sensul ca nu complica cu nimic lucrurile. E drept... si eu as sta si m-as gandi de 100 de ori daca ar fi sa ma tai doar pentru asta.
Poate ma repet, insa eu ma simt bine - merci, fara nicio consecinta fizica sau psihica... n-am niciun stress la gandul ca nu mai pot face copii decat cu fiv - eventual... desi chiar nu mai vreau -, viata noastra intima e excelenta... ce sa-mi doresc mai mult?! Nu-i nicio drama in asta.
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Kali, referitor la dementa: a fost un singur studiu facut pe un grup foarte mic de pacienti (100) la o boala rara (2-3 cazuri la 100.000 oameni - barbati+femei in mod egal), dar nu se poate spune ca vasectomia creste foarte mult riscul de dementa, ci este doar posibil sa creasca putin riscul de a face aceasta boala rara (dupa rezultatele acelui studiu limitat). Daca ne luam dupa statistici, riscul de deces este de 1 la 10.000 anestezii generale.
Am mai scris in trecut la acest subiect. Este evident mult mai simplu sa-ti legi trompele cand spui "stop" la o ultima cezariana, dar daca nasti natural sau ai ratat momentul (ca in cazul lui Anelise), vasectomia este varianta cea mai simpla... operatie cu anestezie locala, cica se pot relua contactele sexuale dupa 72 de ore si sansele ca sa redevina fertil sunt de 50%!
Am mentionat testele de ovulatie in cazul in care nu ai incredere 100% doar in prezervative si vrei ca riscul sa fie cel mai mic. Am citit chiar aici la subiect despre doua cazuri de sarcini cu trompele legate. |
|
| Vanina, nu mi-am dorit niciodata sa-mi leg trompele. Nu a fost pe lista mea. Pur si simplu nu vroiam sa fac nicio schimbare in corpul meu. Situatia s-a schimbat dupa ce am nascut - atunci au aparut problemele serioase si am ajuns sa ma gandesc la aceasta alternativa. Normal ca daca as fi banuit macar o clipa, le-as fi legat la cea de-a doua cezariana... Prezervativ folosim de 15 ani si sincer, m-am cam saturat, desi pe sotul meu nu-l deranjeaza, dar eu vreau sa o fac pentru mine. Pe el nu l-as pune sa faca niciodata vasectomie. Nu stiu sa spun exact de ce, poate pentru ca asa sunt eu. Si pe mine m-au cam speriat cazurile de sarcina extrauterina... |
|
|