Legarea trompelor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
t-mihaela
Scris: Wednesday, July 8, 2009 2:01 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mister, cu siguranta iti vom duce dorul , ne vedem in 2014 :018:
Roxie
Scris: Wednesday, July 8, 2009 11:24 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Dar ce treaba are biserica in patul meu, peste corpul meu, sa imi dicteze mie sa fac copii cu nemiluita? Ce, mi-i creste biserica? Mi-i hraneste si mi-i imbraca? No, ca m-am enervat acuma.angry Ia sa-si vada biserica de chestiunile ei sfinte, de spiritualitate, si sa nu se mai bage in dormitoarele cuplurilor, ca am auzit de unii sfinti care considera desfranare pana si relatiile dintre soti, deci in cadrul casatoriei, daca nu sunt facute cu scopul procreerii. alcool
Sa fiu si on topic: eu nu as opta pentru aceasta solutie, pentru ca e ceva definitiv. Imi place sa imi las optiunile deschise pentru viitor, mai ales ca sunt si alte metode de a te feri de o sarcina.
Fluturas
Scris: Wednesday, July 8, 2009 1:41 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
am tot citit pana acum si nu vroiam sa ma bag in discutie,dar postarea lui roxie m-a determinat sa o fac.
in primul rand,recunosc,cuvintele lui mister sunt prea dure,a jugnit prea tare si nu asa se face,pentru ca fiecare in parte avem dreptul sa hotaram ce sa facem.
"templul" nu se refera la biserica,deci nu biserica are treaba cu patul meu,ci biblia scrie ca "voi sunteti templul lui Dumnezeu",dar asta e alta poveste si nu vrea sa fiu off topic
referitor la legare....personal,si eu consider pacat,dar nu judec pe nimeni,stiu multe femei care au recurs la aceasta metoda,chiar si printre penticostali,deci din partea mea fiecare face cum vrea,dar eu nu voi recurge niciodata la aceasta metoda si asa imi voi invata si fata
Emilia3
Scris: Wednesday, July 8, 2009 2:04 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/5/2008
Conform canoanelor Bibliei, care este cartea de capatai a orcarei persoane care este crestin practicant , al canoanelor Bisericii Ortodoxe Romane si indrumarilor de viata ale Sfintilor Parinti, Mister are dreptate, dar...., de la vorba la fape este o cale foooarte lunga . Nu sun o crestina asa cum mi-as dori, dar atata timp cat viata este asa cum este , de stresanta vreau sa spun, cred ca o iei razna ca mama vorbind ( am 3 copii ) sa faci multi copii si sa nu ai alt ajutor in afara de sot, sa ai servici si alte obligatii sociale . Nu ne ramane decat sa zicem ca talharul de pe cruce " Pomeneste-ma Doamne in Imparatia ta cand vei veni ". Cat despre legarea trompelor imi surade ideea dar imi este frica de eventuale consecinte - probleme hormonale ceva.
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, July 8, 2009 6:04 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Poate ne intorcem la tema centrala a subiectului nostru si lasam moralitatea si etica in seama celor care sunt in masura si la locurile potrivite.
Doamnelor!steag floare2
t-mihaela
Scris: Wednesday, July 8, 2009 8:20 PM
Nivel

Legarea trompelor e metoda contraceptiva deci ca orice alta metoda e blamata de biserica.Nu ca mutilezi templul ci pentru simplul fapt ca impiedici proceerea.Sunt familii care accepta un mod de viata care noua ni se pare ciudat, fac cate 18 copii, in fiecare an cate unul pana intra femeia la menopauza.E si asta o treaba, ei stiu la ce se inhama si cunosc consecintele.NOi astia mai de rand ne oprim la 2-3-4.Iti trebuie multa credinta si un strop de nebunie sa lasi procreerea in mana lui D-zeu ca el nu glumeste te fericeste in fiecare an grup
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, July 8, 2009 8:24 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
stiu ca medicul va deschide discutia despre ligatura la nastere - cum voi face cezariana - insa ma gandesc foarte serios sa refuz. imi mentin opinia: este o metoda mult prea drastica. desi optiunile contraceptive care imi raman nu ma incanta, oricum voi spune "nu".
apachitei dinela
Scris: Thursday, July 9, 2009 9:46 AM
Nivel

Inregistrat: 5/31/2008
SALUTARE!Si eu mi-am legat trompele dupa a doua cezariana.A trecut un an jumatate si ma simt bine.Cand am hotarat sa fac asta nu eram documentata deloc sau nu auzisem de riscuri si credeam ca daca vor fi ele v-a trebui sa-mi spuna dr.Dupa ce am iesit din spital si am spus in dreapta si in stanga de legare toti au inceput ca nu e tocmai bine ce-am facut (dereglari,dureri de cap etc)Deocamdata sunt bine si m-am mai linistit dupa ce am citit despre acest subiect ca aveam ceva temeri. ceee topai
Roxie
Scris: Thursday, July 9, 2009 10:05 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
butterfly wrote:

"templul" nu se refera la biserica,deci nu biserica are treaba cu patul meu,ci biblia scrie ca "voi sunteti templul lui Dumnezeu",dar asta e alta poveste si nu vrea sa fiu off topic

sic Stiu Fluturas ca nu se refera la biserica, si stiu si la ce se referea (pe la religie se poate discuta asta). Eu ma refeream la partea din postarea lui in care ne trimitea la biserica sa intrebam un preot despre cum sa ne ducem viata intima. alcool Si legat de asta i-am spus ca nu are ce cauta biserica sa imi dicteze mie ce facin dormitor. Nu mai spun ca ce sfatuiesc unii sfinti este contrar a ce sfatuieste biblia.
Ca metoda mi se pare o metoda de contraceptie ca oricare alta, dar trebuie sa fii foarte hotarata si constienta ca odata facuta e bine facuta (chiar cu tot cu posibilitatile de refacere a trompelor sau celelalte posibilitati de FIV samd.)Pentru mine nu e buna metoda nu pentru ca ar fi un pacat, ci pentru ca e prea drastica. Raman la pastilutele mele.
Mihaela, stiu si eu de familia aceea din carta recordurilor, cu "18 kids and counting" daca nu sunt chiar la 19 deja. sic Da, iti trebuie o mare doza de curaj si optimism ca sa procedezi asa, sa te abandonezi total cursului naturii. Dar trebuie sa recunoastem ca nu cred ca ar fi mers lucrurile la fel daca familia aceea nu ar fi avut si posibilitatile financiare de a creste o orchestra intreaga. ras http://www.duggarfamily.com/
danab
Scris: Thursday, July 9, 2009 11:57 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu nu as putea opta pentru aceasta metoda contraceptiva pentru ca e prea brutala pentru mine. Poate sa-si faca sotul o vasectomie, dar nu prea cred ca ar fi de acord. La noi nici nu s-a pus problema vreuneia dintre metode.
Intr-un articol de pe net despre vasectomie am gasit niste argumente contra care ar sunt potrivite si pentru legaturare:

Quote:
Argumente contra
Desi vasectomia poate fi uneori reversibila, ea este considerata a fi permanenta. Daca tu crezi ca s-ar putea sa te razgandesti, aceasta procedura nu este alegerea buna pentru tine. Costul necesar pentru a inversa procedura este mare, si nu exista nici o garantie ca va avea succes. Inainte de a ajunge la cutit, intreaba-te cateva lucruri cum ar fi: cum te-ai simti daca ti-ai pierde partenerul prin moarte sau divort sau separatie si mai tarziu decizi sa ai un copil cu alta persoana? Incearca sa-ti imaginezi toate scenariile posibile care te-ar putea face sa te razgandesti.

Sursa

Apropo de familia Duggar (nu le comentez decizia de a face atatia copii, treaba lor), am observat ca toti copiii au numele cu initiala J.
mpaula
Scris: Wednesday, July 29, 2009 2:03 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
si eu la a doua ceziara am optat pentru legarea trompelor, pana acum au trecut aproape 7 luni si nici un fel de reactie, in schimb de la anticonceptionale am ajus cu hemoragie la spital, iar doctorii au vrut sa-mi faca chiuretaj crezand ca am sarcina extrauterina. Norocul meu ca am plecat din spital pe propria raspundere am fost la farmacie de unde am luat niste pastile pentru oprirea sangerarilor si dupa 2 zile am fost de am facut eco, nu aveam nici o sarcina extrauterina. Daca totusi acceptam sa mi se faca chiuretaj ma intreb ce s-ar fi intamplat cu mine. Asa ca pentru a nu mai trece prin asa ceva am optat la legarea trompelor. Sper ca nu am facut o alerege proasta.
magduta
Scris: Tuesday, October 16, 2012 9:12 AM
Nivel

Inregistrat: 10/6/2012
ar fi bine ca medicii sa le informeze pe toate viitoarele mamici despre legarea trompelor si de implicatiile ei; la a doua cezariana mi s-a propus inainte de operatie aceasta procedura si nu stiam ce decizie sa iau; dupa ce mi-am sunat toate prietenele si prietenele prietenelor, a fost ok, m-am decis s-o fac; este ok acum, procedura nu are nici un efect advers, doar ca nu mai raman insarcinata.
cathy
Scris: Wednesday, March 6, 2013 8:00 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
Am invatat ca "niciodata" nu trebuie sa spui "niciodata". Dupa ce m-am uitat lung la o prietena care si-a legat trompele dupa o a 3 a cezariana, dupa ce am refuzat vehement o astfel de procedura, pe masa de operatie a trebuit sa iau cea mai grea decizie din viata mea...pt ca o a 3-a cezariana imi pune in pericol viata si pt ca nici o alta metoda contraceptiva nu e mai sigura, am acceptat legarea trompelor pale
cathy
Scris: Wednesday, March 6, 2013 8:01 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
As vrea sa stiu de la fetele care au trompele legate daca au avut neplaceri din cauza asta...
t-mihaela
Scris: Wednesday, March 6, 2013 8:14 PM
Nivel

Eu sunt bine mersi dupa 5 ani .Mie imi ajunge cati copii am ,fiecare are limitele lui ca oameni suntem.Eu le-am legat , taiat nici nu stiu ce a facut dr hohot imediat ce m-am vazut cu 3 copii ...ca planul era doar pt 2 deci depasisem planul .Si azi ma bucur de decizie.chitara
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.