|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Pentru incepatori si nu numai o sa postam aici lectii de tricotat, cum se fac diverse puncte, diverse modele, cum se monteaza ochiurile, etc
Pentru inceput am gasit cateva explicatii aici:
http://www.avantaje.ro/index.php?a=445&p=1 |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| Buna ce zice-ti de asta http://www.dnt-inc.com/barhtmls/knit/shortrows.html pentru mine e interesant si-l folosesc pentr a mai traduce modele din engleza
|

| alt site cu lectii de tricotat, http://www.jessica-tromp.nl/breien_techniek_knitting_techniques.htm |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Felicitari, Adriana!
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
|
Pentru ce? |

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| AdrianaC wrote:Pentru ce? Pentru filmulete Sunt foarte clare Nu stiam unde sa transmit felicitarile, asa ca am postat aici |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Hai ca vin si eu cu o intrebare tampita (sper sa nu radeti de mine)... am inteles ca andrelele sunt pe numere?! Care e diferenta intre ele... care pentru ce folosesc? Stiam sa tricotez cand eram mica, dar am uitat cu desavarsire. Daca as vrea sa-mi reamintesc, cu ce sa incep incat sa-mi fie usor? Cred ca debutul e mai greu, ca dupa ce fac putina lumina, ma iau dupa explicatiile voastre si poate-poate ma luminez. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| kali difera grosimea lor...de la mic la mare |

| Sar'na, Miraa De unde stii cu ce grosime trebuie lucrat? Daca firul e gros folosesti andrea groasa, iar daca e subtire, invers?... sau cum? |

| pe eticheta bobinelor scrie nr andrelelor care trebuie folosite si nr de ochi si rinduri ca sa iasa 10x10 cm, pina va dumiriti va uitai la o mercerie pe eticheta bobinelor si comparati cu firul de acasa |

| Mii de multumiri, Lori Ai facut putina lumina in capul meu... eh, acum sa vad ce va iesi, ca m-ati imbolnavit cu minunile voastre. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 95
| imi explica si mie cineva modelul acesta? este din "Tricotaje dantelate" de Smaranda Sburlan, se cheama "Fluturi" http://good-times.webshots.com/photo/2145042180101275390sfbMxb;
 http://good-times.webshots.com/photo/2412420950101275390QkYmax?vhost=good-times
avem: -1 ochi simplu; -1 ochi scazut; -1 ochi simplu scazut; |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 95
| Fluturi:
 Se incepe pe un nr. de ochiuri divizibil cu 7, plus 4 ochiuri, plus ochiurile pentru margine. Randul 1. 2 ochiuri pe fata X 1 jeteu, 1 ochi scazut, 4 ochiuri pe fata X, 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna pe fata ; Randul 2 si toate randurile cu sot: se lucreaza asa cum se prezinta , pe dos ; Randul 3: 2 ochiuri pe fata X 1 jeteu, 1 ochi pe fata ,1 ochi simplu scazut, 4 ochiuri pe fata X, 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna pe fata ; Randul 5: 2 ochiuri pe fata X 1 jeteu, 2 ochi pe fata ,1 ochi simplu scazut, 3 ochiuri pe fata X 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna pe fata ; Randul 7: 2 ochiuri pe fata X 1 jeteu, 3 ochi pe fata ,1 ochi scazut, 2 ochiuri pe fata X 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna pe fata ; Randul 9: 2 ochiuri pe fata X 1 jeteu, 4 ochi pe fata ,1 ochi scazut, 1 ochi pe fata X 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna pe fata ; Randul 11: 2 ochiuri pe fata X 1 jeteu, 5 ochi pe fata ,1 ochi scazut X 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna pe fata ;
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| am tot incercat sa fac afurisitul ala de fluturas si nu imi iese. eu sunt la nivelul la care pot face un rand pe fata unul pe dos si as vrea sa avansez. din pacate nu stiu ce inseamna "1 ochi simplu scazut" si cum difera de "un ochi scazut" si daca trebuie facut pe fata sau pe dos, si daca "2 ochiuri impreuna pe fata" nu inseama tot un ochi scazut avand in vedere ca se lucreaza impreuna.
please please help! am incercat pe site-uri straine si, desi specializarea mea la facultate e engleza, termenii astia tehnici de tricotat ma depasesc avand in vedere ca nu ii inteleg nici in romana. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| oanna wrote:am tot incercat sa fac afurisitul ala de fluturas si nu imi iese. eu sunt la nivelul la care pot face un rand pe fata unul pe dos si as vrea sa avansez.  din pacate nu stiu ce inseamna "1 ochi simplu scazut" si cum difera de "un ochi scazut" si daca trebuie facut pe fata sau pe dos, si daca "2 ochiuri impreuna pe fata" nu inseama tot un ochi scazut avand in vedere ca se lucreaza impreuna. please please help! am incercat pe site-uri straine si, desi specializarea mea la facultate e engleza, termenii astia tehnici de tricotat ma depasesc avand in vedere ca nu ii inteleg nici in romana.
Da,va rog sa ne explicati cele care aveti experienta mai mare la tricotat despre diferenta asta intre "ochi simplu scazut" si "ochi scazut",de fapt ce a intrebat si oanna , ca si eu am incercat modelul asta si nu-mi iese. |
|
|