Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Frumos dar si adevarat. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2010 Mesaje: 1295
| mi-ai umplut sufletul in aceasta dimineata, multumesc Brandusa! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fetele |
|
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Doamne ce mi-a mers la suflet ! L-am recitit de catev ori ca sa patrund fiecare lucru sa-l simt ! Multumesc Bereea ! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Foarte frumos scris! Si cat se poate de adevarat ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Bereea, il ador pe Paler, stiam poezia, dar am recitit-o cu placere. Povestioara scrisa de Mirela e geniala - mi-a inspirat un subiect de dicutie cu liceeni.
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Brandusa impresionant si cat se poate de intelept .Multumesc Mada ma bucur ca te ajuta povestioara pe care am postat-o |
|
| Dans lent > > Ai privit vreodata copiii > Intr-o "invartitoare"? > Ai ascultat zgomotul ploii > Cand cade pe pamant? > Ai urmarit vreodata zborul neregulat > al unui fluture? > Ai observat apusul soarelui? > Ai face bine sa incetinesti.
> Nu dansa asa de repede. > Timpul e scurt. > Muzica nu dureaza mult. > > Iti trece fiecare zi in zbor? > Cand zici "Cum te simti"?" "Ce mai faci"?" > Asculti raspunsul? > Cand ziua se sfarseste > Te intinzi in pat > Cu sute de intrebari succesive > Ce iti trec prin cap? > Ai face bine sa incetinesti. > Nu dansa asa de repede. > Timpul este scurt. > Muzica nu dureaza mult. > > I-ai spus vreodata copilului tau, > O sa facem maine asta? > Fara sa-ti dai seama de dezamagirea lui, > pentru ca erai grabit/a?
> Ai pierdut legatura cu o prietenie buna ce apoi a > incetat > Pentru ca tu nu aveai niciodata timp > Sa suni si sa spui "Buna"? > Ai face bine sa incetinesti.
> Nu dansa asa de repede. > Timpul este scurt. > Muzica nu dureaza mult. > > Cand alergi asa de repede pentru a ajunge undeva > Pierzi jumatate din placerea de a merge. > Cand esti preocupat/a si alergi toata ziua, > Este ca si un cadou niciodata deschis... Aruncat.
> Viata nu este o cursa. > Sa o iei mai incet... > Asculta muzica > Inainte sa se termine cantecul.
|
|
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Da ! |
|
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| Bereea cat este de adevarat! |
|
Inregistrat: 6/11/2010 Mesaje: 1295
| din cate stiu eu persoana care a scris aceste randuri este o tanara bolnava de ..cancer sau leucemie, oricum , ceva grav |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/26/2009 Mesaje: 72
| daca-mi permiteti va scriu si eu o poezie la care tin tare mult..sper sa va placa:
O, Om! de Traian Dorz
O,om!...ce mari raspunderi ai de tot ce faci pe lume! De tot ce spui in scris sau grai, de pilda ce la altii-o dai, caci ea mereu spre iad sau rai pe multi o sa-i indrume!
Ce grija trebuie sa pui in viata ta, in toata, caci gandul care-l scrii sau spui s-a dus...si-n veci nu-l mai aduni, dar vei culege roada lui ori viu, ori mort odata.
Ai spus o vorba- vorba ta, mergand din gura-n gura, va veseli sau va-ntrista, va curati sau va-ntina, rodind samanta pusa-n ea de dragoste sau ura.
Scrii un cuvant- cuvantul scris e-un leac sau e-o otrava! Tu vei muri, dar tot ce-ai zis ramane-n urma-un drum deschis inspre Infern sau Paradis, spre-ocara sau spre slava.
Spui o cantare -viersul tau ramane dupa tine indemn spre bine sau spre rau, spre curatie sau desfrau, lasand in inimi rodul sau de har sau de rusine!
Arati o cale - calea ta in urma ta nu piere. E calea buna sau e rea, va prabusi sau va'nalta, vor merge suflete pe ea spre rai sau spre durere.
Traieste o viata -viata ta e una, numai una; oricum ar fi, tu nu uita, cum ti-o traiesti, vei castiga ori fericirea-n veci prin ea, ori chin te totdeauna!....
O, om!...ce mari raspunderi ai, tu vei pelca din lume! Dar ce scrii azi, ce spui in grai, ce lasi prin pilda care-o dai, pe multi, pe multi, mereu spre rai sau iad o sa-i indrume.
O, nu uita!....fii credincios, cu grija si cu teama! Sa lasi in urma luminos un grai, un gand, un drum frumos!- Caci pentru toate, ne-ndoios, odata vei da seama!....
|
|
| SFAT...Cand tragi aer in piept, asculta-ti inima! Cand imbratisezi, deschide-ti sufletul! Cand plangi, asculta-ti lacrimile! Cand esti singur, multumeste! Cand visezi, aduna-ti curajul! ... Cand creezi, priveste cerul! Cand iubesti, daruieste-te! Cand asculti, traieste! Cand ajuti, nu judeca! Cand urasti, roaga-te! Cand vorbesti, fii om! Cand lupti, reinvie! Cand razi, fii copil! Cand suferi, taci! Cat traiesti, Zambeste, Traieste, Si Iubeste! |
|
| Pentru voi ceva care mi-a placut foarte mult:
Invata de la apa sa ai statornic drum, Invata de la flacari ca toate-s numai scrum, Invata de la umbra sa taci si sa veghezi, Invata de la stanca cum neclintit sa crezi! Invata de la soare cum trebuie s-apui, Invata de la piatra cat trebuie sa spui; Invata de la vantul ce-adie pe poteci Cum trebuie prin lume de linistit sa treci Invata de la toate, caci toate-ti sunt surori, Cum treci frumos prin viata, cum poti frumos sa mori! Invata de la fluturi ca nimeni nu-i uitat, Invata de la nufar sa fii ca el curat, Invata de la flacari ce-avem de ars in noi Invata de la ape sa nu dai inapoi, Invata de la umbra sa fii smerit ca ea Invata de la stanca sa-nduri furtuna grea! Invata de la soare ca vremea sa cunosti, Invata de la stele ca-n cer sunt numai osti Invata de la greieri, cand singur esti, sa canti Invata de la luna sa nu te inspaimanti, Invata de la vulturi, cand umerii ti-s grei Si du-te la furnica, sa vezi povara ei! Invata de la floare sa fii gingas ca ea, Invata de la oaie sa ai blandetea sa! Invata de la pasari sa fii mai mult in zbor Invata de la toate ca totu-i trecator, Ia seama fiu al jertfei, prin lumea care treci Sa-nveti din tot ce piere, cum sa traiesti pe veci!
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Foarte frumos Bereea.. |
|
|