Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Mult spor aurishta,carla! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Hai, Carla, pune-l pe primul pana ne lamurim cu al doilea |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Am inceput,am taiat materialul si l-am fizat in ace sa ma duniresc eu odata.Vreau sa fac ceva simplu usor de facut pentru toata lumea dupa explicatii,poate prind curaj de croitorie si alte fete |
|
| Ce bine ca ai inceput, Carla! Ma apuc si eu imediat de mesterit! Asa, sa fim in gashca! |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Carla, se pot pune si mai multe lucrari, respectand aceleasi conditii
Succes ! |
|
| AdrianaC wrote:Carla, se pot pune si mai multe lucrari, respectand aceleasi conditii Succes ! Multumesc,sper sa reusesc.Nu sunt atat de experimentata ca fetele astea dar ma straduiesc |
|
| Am terminat partea cea mai grea, dupa parerea mea, cea de proiectare. Pentru corsaj (partea de sus), la acest model fatza si spatele sunt identice. La executia tiparelor am procedat asa: 1. Latimea decolteului (AB=16) am dublat-o,ca sa fie suficient material pentru creti, rezultand 32cm. Ea reprezinta baza mica a tiparului de baza. Baza mare are 60cm,ea trebuind sa ajunga la 36.5cm, adica jumatate din circumferinta sub-bustului (EF=73) Am marcat mijlocul fetei si am trasat niste linii la 2.5 cm, 7.5cm, 12.5cm spre stanga si spre dreapta fatza de acest punct de reper. Am trasat liniile oblice ale rascroiturii manecii(AC=15)coborand 8cm, iar apoi inca 8cm perpendicular. (conform desenului) 2.Am taiat pe liniile de marcaj pentru evazare: 3.Am asezat tiparul pe o alta coala, am fixat linia de mijloc cu un ac si am evazat taieturile cu cate 3cm, fixandu-le pe pozitie, apoi am desenat noul contur. 4. Gata tiparul corsajului. 5.Pentru constructia partii de jos am mai folosit o dimensiune, circumferinta soldului(S=100cm) Pentru inceput, am trasat un dreptunghi cu L=50cm (jumatate din S, s=50cm) si l=45cm=HK(lungimea pana la volan) Am impartit dreptunghiul in doua, trasand o dreapta perpendiculara pe linia soldului(situata la 16cm mai jos de talie)prin pct.X Fatza are 26cm latime,iar spatele,24cm. Diferenta dintre talie si sold se repartizeaza astfel:s-t=50-35=15cm Acestia se repartizeaza egal intre fatza si spate , cate 7cm,1cm lasandu-sept lejeritate. Deasupra liniei taliei se marcheaza un pct cu 1cm mai sus de aceasta si la 4cm de reperul soldului. Se traseaza curb linia de sold, conform schitei. La 8cm de mijloc pe linia taliei se coboara doua linii de 12cm si se deseneaza pensele lasand cate 1.5cm stanga-dreapta. Astfel a fost repartizata diferenta de 7cm, 4cm la sold si 3cm in pensa.Se prelungesc toate liniile verticale in sus cu cate 8cm, pentru a ajunge la linia de sub bust, care se construieste de 36,5cm in total(fatza+spate) , apoi se continua liniile tiparului conform schitei. 6. Se decupeaza tiparul de baza astfel: 7. Se fixeaza partile pe o coala de hartie si se evazeaza fusta astfel: in lungul liniilor pensei cu cate 10cm la nivelul bazei iar in lungul liniei soldului cu cate 5cm la nivelul bazei. Eu am hasurat adaosurile, ca sa fie mai clar. 8. Am decupat partile tiparului, neuitand sa marchez liniile de mijloc , absolut necesare la croit. Maneca este un trapez cu baza mare de 50cm si baza mica de 46cm, iar laturile oblice de 10cm. Cu asta am terminat constructia tiparelor. |
|
| carla wrote:Multumesc,sper sa reusesc.Nu sunt atat de experimentata ca fetele astea dar ma straduiesc Carla, nu zice asa, fiecare dintre noi stie intr-un fel diferit, tocmai asta este interesant. |
|
| aurishta wrote: Carla, nu zice asa, fiecare dintre noi stie intr-un fel diferit, tocmai asta este interesant. Aoleu dar tu faci ceva complicat,proiectele mele sunt muuult mai simple,asa ca pentru incepatori |
|
| Carla, crede-ma, nu e complicat deloc, pare asa din cauza ca am pus ceva geometrie si sunt multe cuvinte la un loc . M-am gandit sa pun toate detaliile alea fiindca sunt necesare ca sa nu faci si sa desfaci Este mai simplu cand lucrezi dupa tipare de-a gata, mai rapid In schimb, cand le confectionezi , este mult mai mica marja de eroare, mai ales cand lucrezi o confectie cambrata .Dar, ca sa-ti spun drept, am emotii pana cand o sa vad rochia gata... , asa patesc cu fiecare confectie...
|
|
| Eu m-am saturat pe azi,voi continua saptamana viitoare.Oare sa pun ce am facut sau sa pun tot odata? |
|
| Eu zic sa pui cat ai facut si restul cand va fi gata |
|
| aurishta wrote:Eu zic sa pui cat ai facut si restul cand va fi gata Am sa pun maine |
|
| Revin cu croitul propriu-zis Se aseaza materialul in doua pe firul de lungime cu dosul la exterior si se aseaza tiparele astfel: partile de mijloc ale fetei si spatelui fustei se fixeaza chiar pe indoitura materialului, fara rezerva pe acea latura. Celelalte doua parti ale tiparului de fusta precum si cele ale partii de sus si ale manecii se fixeaza, deasemenea, avand grija sa corespunda firul drept marcat pe tipar cu firul de lungime. Acest lucru se face usor cu ajutorul unei rigle, verificand ca distanta dintre margine si marcajul de fir drept sa fie aceeasi la ambele capete.(vezi poza).Se contureaza pe material cu o creta de croitorie, se insaileaza lejer de jur-imprejurul fiecarui tipar in parte, pentru siguranta,se scot hartiile si se decupeaza, lasand o rezerva de 1.5-2.5cm pentru cusut, cu exceptia laturii care este la indoitura materialului.Se taie apoi , cu grija, ata dintre cele doua parti ale tesaturii , astfel incat sa nu se piarda semnele.Sper sa puteti observa,eu am conturat cu ata verde. aurishta attached the following image(s):
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/15/2012 Mesaje: 26
| Tzepii wrote:Tema concursului "Lectia mea de croitorie" :Continuand seria de concursuri, firma Bro Rom Sibiu va invita la un nou concurs pentru doamne si domnisoare, mai mari sau mai mici, cu tema "Lectia mea de croitorie". Regulamentul concursului "Lectia mea de croitorie" :Fiecare membru inscris in concurs trebuie sa ofere o lectie de croitorie. Ce inseamna acest lucru ? Tema este liber aleasa, nu este nimic impus (pentru ca vrem ca sa si folositi lucrul nou creat, nu doar sa creati ceva anume pentru concurs, de care poate nici nu aveti nevoie). Prin urmare puteti alege sa prezentati o lectie de croitorie pentru rochii, fuste, bluze, paltoane, etc, etc. Lectia de croitorie trebuie sa fie una cat se poate de explicita, sa cuprinda toti pasii necesari, poze din timpul lucrului, cat mai multe, eventual filmulete. Bineinteles, la sfarsitul lucrarii asteptam si o poza cu produsul final, impreuna cu posesorul lui. Nu pot participa la concurs si vota decât membri forumului care au mai mult de 500 de postari, inscrisi inainte de 15.03.2012. Perioada de inscriere : 15.03 - 15.04.2012. Administratorii forumului impreuna cu sponsorul concursului vor desemna lectia castigatoare, tinand cont de urmatoarele aspecte: - nivelul de detaliu al explicatiilor si cat de bine este explicat totul - complexitatea modelului - aspectul produsului final. Premiul concursului "Lectia mea de croitorie" :Premiul este o masina de surfilat Merrylock 740DS care realizeaza cusatura de tiv ascuns, de incretire, insertia elasticului, atasare de bentite, perlute, vipusca si diferite efecte decorative de cusatura.Alaturi de masina dumneavoastra de cusut, masina de surfilat sau triplock este necesara in mini-atelierul dumneavoastra asigurand astfel o calitate exceptionala si o finisare profesionala a proiectelor dumneavoastra. Cu aceasta masina visul dumneavoastra poate deveni realitate, iar cusaturile elastice si cele de incretire nu vor mai fi o problema.Este o masina usor de intretinut, nu ocupa mult spatiu si este portabila in orice moment. Expedierea premiului :Premiul va fi expediat câstigatorului de catre sponsorul concursului magazinul deCusut.ro - numai pe teritoriul României în saptamâna imediat urmatoare încheierii concursului. Site-ul www.7p.ro nu îsi asuma responsabilitatea expedierii acestor premii. Mai multe detalii despre concurs puteti gasi aici. vreau si eu sa particip la concurs dar am aflat tarziu de el, |
|
|