|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Felicitari Aurishta |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| raly wrote:Felicitari Aurishta |

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/5/2012 Mesaje: 31
| Am lipsit cam mult,evident nu intentionat.Draga Aurishta,sa stii ca am terminat tiparul fetzei si spatelui halatului,urmand ca astazi sa ma ocup de maneci si guler.Sper ca ,spre seara, sa-l decupez(tiparul)si sa-ti comunic.Urmatoarele 2 zile sunt de servici,asa ca nu stiu cat de prompta o sa fiu Ma misc cu viteza melcului si sper sa nu-ti pierzi rabdarea si increderea in mine |

| Sunt pe faza ,astept cu nerabdare . Inainte sa decupezi tiparul, nu uita sa verifici circumferintele bustului,taliei si soldurilor ca sa poti opera din timp modificari(la nevoie) |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Aurishta felicitari pentru masinutza,sa o stapanesti sanatoasa!! |

| Aurishta,am decupat tiparele(am si taiat gresit ,dar am lipit )insa nu am inteles cum sa decupez dublura spatelui |

| Ana wrote:Aurishta felicitari pentru masinutza,sa o stapanesti sanatoasa!! Multumesc mult
Olguta, fac o schita si-ti arat |

| Cred ca,totusi,nu e foarte greu,cred ca ne ghidam dupa tiparul spatelui;abia astept sa-mi arati.Si inca ceva...la un moment dat,ai modificat linia taliei mutand-o cu 2 cm mai jos pe tipar;ai mutat-o ca ai renuntat la pensa de pe umar si ai facut-o lateral sau ca se impunea din cauza lungimii necorespunzatoare ? |

| Olguta, linia taliei este putin mai jos in fatza decat in lateral (ai observat , cred, ca ea coboara la mijlocul fetzei si se ridica oblic la nivelul celei de la spate, ele intalnindu-se pe linia cusaturii laterale).Asta se datoreaza anatomiei,asa este construit corpul uman iar noi incercam sa coboram in plan ceea ce este 3D Atasez si schita promisa: aurishta attached the following image(s):

|
|

| Multumesc,Aurishta,acum am intelescum e cu talia si cu dublura spatelui.Nu stiu daca ma crezi ,dar in momentele astea,ma incearca niste senzatii contradictorii:pe de-o parte,am credinta ca am sa reusesc sa duc la bun sfarsit acest mic proiect al meu,pe de alta parte mi0e teama ca n-am sa ma descurc ,in special la croit care ,cred eu,e momentul cheie,cel mai important.Am incercat astazi o simulare a asezarii pieselor de tipar pe material si m-am cam ...ratacit.Mi-e teama ca nu gasesc nici ...firul drept al tesaturii ca sa pot aseza tiparul. |
|

| Hai ca-ti fac eu o schita, sa-ti faci o idee. Eu n-am pus poze cu asezarea tiparelor fiindca am avut cateva cupoane cu latimea de 90cm si nu era relevant.Dar o sa-ti dau niste sugestii si , nu te teme, nu o sa se intample nici un dezastru daca vei gresi, exista si trucuri de "salvare" |
|

| Multumesc,Aurishta,abia astept |
|

| Am facut o schitza aproximativa.Materialul il pliezi in doua pe linia de lungime. Montezi spatele, dublura spatelui si de doua ori gulerul la indoitura materialului fara rezerva. Montezi apoi fatza langa spate in pozitia cea mai convenabila, dar neaparat tinand seama de firul drept care, in acest caz, este linia de mijloc a fetzei. Verifici cu rigla sau centimentrul ca aceasta linie sa fie la aceeasi distanta de marginea materialului. Alaturi poti monta dublura fetzei lipita de mijlocul fetzei (vezi poza) In cazul in care iti incape asa, nu mai este nevoie sa tai pe linia aceea si sa imbini apoi fatza cu dublura ei, raman asa, dintr-o bucata (si faci economie de doua cusaturi ) Daca nu iti incap alaturate, le croiesti separat, asa cum am facut eu. Montezi apoi si maneca, si buzunarul, tinand tot timpul cont de pozitia firului drept. Nu taia pana ce nu ai montat toate piesele pe material, ca sa nu te trezesti cu surpriza neplacuta de a nu incadra bine si de a-ti ramane ceva pe dinafara. Lasa rezerve de jur imprejur asa cum am aratat prin linia punctata, cu exceptia laturilor care se afla la indoitura materialului. Nu uita sa marchezi pe bucatile croite semnele care se afla pe tipar (talia, mijlocul manecii etc) Sa-mi spui cum merge! aurishta attached the following image(s):

|
|

| Am reusit sa fac dublura spatelui si dublura fetzei si acum am inceput sa montez tiparele in bolduri;spatele l-am prins deja ce am observat este ca materialul de sub tipar tinde sa se stranga datorita hartiei un pic grosuta atunci cand pun boldurile;in rest cred ca e ok,te voi tine la curent si mii de multumiri |
|

| Cu placere! Acum.... |
|
|
|