Profil: laura75
Despre
Utilizator: laura75
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Tuesday, December 26, 2006
Ultima vizita: Thursday, May 14, 2009 2:25 PM
Numarul de postari: 43
[0.00% din toate postarile / 0.01 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Chec din albusuri
Postat: Sunday, March 18, 2007 10:03 AM
Taki, pune si reteta de fursecuri, vreau sa fac ceva sa pape si Lumi, bezelele cred ca nu sunt prea indicate pentru ea.
Subiect: Chec din albusuri
Postat: Saturday, March 17, 2007 12:00 PM
Cine are o reteta buna si incercata de chec facut numai cu albusurile de la oua?
Mie imi raman mereu albusuri de la alte preparate, si am incercat vre-o doua retete de chec din albusuri luate de pe site-urile culinare, dar nu mi-au reusit de fel, primul chec a iesit tare, tare, iar al doilea s-a ars pe margini si la interior a ramas crud.
Daca aveti retete va astept...pupici
Subiect: Masina de spalat cu uscator
Postat: Tuesday, March 13, 2007 2:06 PM
Si mama a renuntat la idee, mai ales ca la noi in oras oferta e foarte limitata.
Subiect: Alba ca Zapada 2
Postat: Monday, February 19, 2007 7:19 PM
Asta este reteta pe care eu am facut-o de mai multe ori. Foile ies foarte bune, si crema este gustoasa, dar se taie.

Alba ca Zapada
Ingrediente
Cantitatile sunt pentru tava de 33 cm × 50 cm.
Foi
3 oua
100 g zahar pudra
6 linguri ulei
3 linguri lapte
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf de cutit sare
500 g faina
Crema
500 ml lapte
2 linguri cu varf faina
250 g margarina
275 g zahar pudra
1 lamaie
Mod de preparare
Foile
1. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.
2. Se imparte coca rezultata in trei parti egale, din care rezulta trei foi de marimea tavii de la aragaz. Daca aveti tava mai mica (de exemplu 27 cm × 34 cm), ies patru foi. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia cu facaletul. Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu unt, margarina sau ulei. Daca aveti pergament, cu atat mai bine: decupati o coala de marimea unui „dos” de tava si o puteti folosi pentru toate foile si nu mai aveti nevoie sa ungeti tava.
3. Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 350°F, foc mic. O foaie se coace cam in sapte minute; verificati-o din doua in doua minute pentru ca se arde foarte usor. Foaia e gata cand devine aurie.
Crema
4. Se amesteca intr-o craticioara de 1 litru faina cu laptele. Amestecati bine, sa nu aiba cocoloase. Ca sa fie mai usor, puteti sa amestecati faina si cateva linguri de lapte separat, intr-o cana, pana dispar cocoloasele, si apoi sa varsati amestecul in restul de lapte. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Calda, crema are consistenta laptelui batut. Se lasa la racit.
5. Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine (daca puneti amestecul de faina cald peste margarina se va taia). Amestecati bine. Se da lamaia pe razatoarea pentru coaja, apoi se stoarce sucul; se adauga la compozitie si se amesteca. E nevoie cam de jumatate din coaja si de tot sucul; gustati si ajustati dupa preferinta. Se imparte in doua parti egale (trei, daca aveti patru foi).
Etapa finala
6. Pe un platou de marimea foii se aseaza prima foaie, jumatate din crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie. Peste prajitura se aseaza un tocator, iar pe tocator o greutate de 800 g–1 kg. Se lasa 12 ore (peste noapte) sa se inmoaie foile ca sa o puteti taia fara probleme.

7. Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra. Se taie in forma de romb.

Sugestii
La inceput, foile sunt tari si crema pare prea moale. Presati bine prajitura si lasati-o cel putin 12 ore; foile absorb o parte din crema si se inmoaie. Puteti inveli prajitura in folie de plastic inainte sa o puneti la presat.
Daca vreti o prajitura mai inalta, sau daca nu aveti un tocator atat de mare cat foaia, impartiti crema in cinci. Puneti o foaie, doua cincimi de crema, a doua foaie, inca doua cincimi de crema, si a treia foaie. Taiati cu grija prajitura in doua, puneti restul de crema pe una dintre jumatati, si puneti cealalta jumatate deasupra. Lasati 12 ore la presat.
Subiect: Alba ca Zapada 2
Postat: Sunday, February 18, 2007 12:55 PM
Si eu o fac tot dupa o reteta gasita pe internet, mi se taie si mie mereu crema banghead , dat totusi este foarte gustoasa. Daca spune cine secretul cremei "netaiate", fac cinste cu o portie!
Subiect: Masina de spalat cu uscator
Postat: Monday, February 12, 2007 8:57 AM
Va multumesc pt raspunsuri.
Si mie imi place mirosul rufelor uscate la aer. Mama sta la parter si avea un uscator afara, asa cum sunt la blocurile din Romania, insa cei de la primarie s-au pus pe ele sa le scoata, cica sunt inestetice (cam au dreptate, dar...) si se pare ca nici pe balcon nu o sa ne mai lase.
Ma gantesc ca totusi pentru lenjerii sau prosoape e bun uscatorul. Sau pentru paturi, perne si ce speli mai rar.
Subiect: Masina de spalat cu uscator
Postat: Sunday, February 11, 2007 2:23 PM
Mama vrea sa isi cumpere o astfel de masina, pentru ca nu mai are unde sa isi usuce rufele.
Foloseste cineva o astfel de masina, rufele ies uscate si gata pentru calcat, sau tot mai trebuie puse pe sarma de rufe?
Subiect: Sucul de portocala= eritem fesier?
Postat: Monday, January 22, 2007 1:23 PM
Si Lumi pateste la fel de la portocala. Acum ii dau numai suc de mandarine si foarte rar cate o feliuta de portocala.
Subiect: Mamici cu cezariana, daca ati putea alege a 2-a nastere ce ati alege?
Postat: Monday, January 22, 2007 1:18 PM
Si eu as alege tot cezariana.
La prima nastere si eu si doctorul am vrut sa "nastem" naturat, dar dupa doua ore de un travaliu ingrozitor, fara sa ma dilat prea mult, si de frica unei desprinderi de retina (de fapt medicul oftalmolog nu a fost de acord de la inceput sa nasc normal), doctorul a hotarat cezariana. Asa ca stiu ce m-ar astepta si la a doua nastere, si as putea macar sa scap de durerile travaliului.
Subiect: Alimentatie 1-2 ani - Ce mananca astazi copilul meu - Partea a 2-a
Postat: Monday, January 15, 2007 9:09 AM
Bravo, Victor! Sa cresti marecool