Clar ghiozdan/ rucsac. E mult mai ok pentru spate. Eu am avut din clasa a 5-a o geantă pe o parte si am tot folosit asa pana in clasa a 9-a, pentru ca vezi Doamne mi se parea cool. Ma durea spatele si in special umarul pe care se sprijinea, dar nah, eram cool.
Abia in clasa a 10-a m-am trezit si mi-am dat seama ca nu ma obliga nimeni sa folosesc nebunia aia inconfortabila in care nici nu incapea tot ce aveam nevoie (cand aveam sport trebuia sa car echipamentul cu punga). Asa ca mi-am luat un rucsacel pe gustul meu si cu rucsac umblu si acum, la 29 de ani.
Pro-sanatatea coloanei vertebrale. La orice varsta, dar mai ales la copiii in crestere se recomanda ca greutatea sa fie sprijinita pe ambii umeri pentru a evita durerile si deformarile.
TTC: ianuarie 2016. Sarcina confirmata pe 28 martie 2017. Am nascut natural la 38s o fetita de 2700 gr si 47 cm. Love you to the moon and back! <3
|
Vickyb wrote:Fetelor la voi bebelasii sunt ok cu ochisorii? Luca inca are un ochi care se mai uita incrucisat, spre interior(nasuc). Ma gandesc sa nu fie strabism Abia astept sa mergem la pediatra la finalul lunii si apoi sa vedem probabil un oftalmolog la 6 luni.
Eu zic daca nu se remediaza pana la 6 luni sa mergi cu el la oftalmolog. Poate sa nu fie nimic, dar pentru linistea ta, e cel mai bine sa mergi, sa nu ajungi dupa aia sa zici ca ”daca mergeam mai repede era mai simplu de indreptat”.
Si Ami a avut strabism din ala de bebe, dar nu a tinut mai mult de 2 luni. Cu toate astea, acum, la 3 ani jumate, ii mai pleaca ochisorii spre interior cand se uita de aproape. Am fost la oftalmolog, dar nu a reusit sa-i termine consultul ca nu a stat sa-i puna picaturi si m-a trimis acasa sa o obisnuiesc cu asta si apoi sa ne reprogramam. A zis ca in principiu pana la 6 ani se poate sa aiba un soi de strabism care sa apara in anumite momente, pentru ca muschii nu sunt suficient de dezvoltati, insa vrem sa facem consultul pentru ca daca e ceva, e corectabil la varste mici.
Te incurajez deci sa alegi varianta medicului oftalmolog, mai ales ca e un singur ochi care ii pleaca spre interior (la Ami erau amandoi, era chiar comica ). Mergi pe recomandare, nu la ghici, ca sunt destui medici care habar n-au ce cauta acolo, si o spun cu parere de rau. Cauta un medic priceput mai ales cu copilasi.
Va tin pumnii sa fie bine!
TTC: ianuarie 2016. Sarcina confirmata pe 28 martie 2017. Am nascut natural la 38s o fetita de 2700 gr si 47 cm. Love you to the moon and back! <3
|
Mihaelaalin wrote:La urgente sm fost la spital de copii la Pediatrie, si temperatura numai rectal o iau mereu
Draga mea, febra la copilasi e ceva normal, ba chiar e semn ca sistemul lor imunitar lupta. Asta e arma lor impotriva infectiilor. In primii ani de viata, copiii fac multe viroze (care din fericire sunt mai mult spectaculoase decat periculoase). Va tot avea febra si trebuie sa incerci sa te obisnuiesti cu ideea, ca altfel vei muri de inima prematur. Lasa soacra, ca nu e copilul ei. Panica sa si-o tina pentru ea. Tu incearca sa nu mai intri in panica si sa nu-i mai preiei starile.
La o febra sub 38.5 in general recomandarea e sa nu se intervina cu antitermic, exceptand situatiile cand copilul are frisoane sau este molesit. Daca starea sa generala este buna, se urmareste sa fie hidratat, odihnit si se verifica periodic evolutia temperaturii.
Pe timpul noptii, febra creste. Si la adulti, si la copii. Nu e un motiv de panica. Administreaza antitermicul corect, cantitatea potrivita pentru greutatea copilului, nu mai mult sau mai putin. Daca febra nu scade de tot, nu e nicio problema, ideea e sa scada astfel incat sa-i fie confortabil sa doarma si sa nu aiba frisoane.
De mers la urgente se merge atunci cand copilul face convulsii, cand febra este foarte mare si nu scade la antitermic iar starea copilului foarte proasta si asociata cu alte simptome (spre exemplu varsaturi, diaree, care duc la deshidratare, pentru ca atunci trebuie hidratat prin perfuzie si identificata cauza) sau cand febra dureaza peste 3 zile. In rest, suni la medicul pediatru si vezi ce-ti recomanda sa faci.
Partea buna e ca pe masura ce cresc, li se imbunatateste si sistemul imunitar, iar dupa primii ani de viata, febra va fi un eveniment ocazional. Te imbratisez!
|
EllaMaria, Capsunica, voi aratati de revista, zau asa
|
Capsunica22 wrote: Incerc sa ma ridic , va mul?umesc pentru mesaje..le-am citit toate dar nu am raspuns la fiecare în parte ca nu eram În STARE.Miercuri merg la Eco , de azi încep munca .Ma întreba cineva daca mai.pot face clase de aerobic.. sa vad azi cum ma simt ca zilele trecute am stat în pat mai mult ,am.avut ceva contractii ..?i am luat no spa.
Da, eu te intrebasem, m-a uimit cata energie poti avea sa faci clase de aerobic cu burtica la purtator :) Mi se pare formidabil
Capsunica22 wrote:Voi ce vitamine a?i luat în sarcina? Analizele mele au ie?it bune (cred ) voi ce zice?i? , va ata?ez poze , însa as lua niste vitamine acum perioada asta , are ceva ? Sau nu are rost sa iau? Adica daca face rau nu iau.Eu ziceam în ideea ca am trecut prin perioada asta sresanta ?i poate mi-ar face bine https://ibb.co/zP3Wm8Yhttps://ibb.co/j6MR2zx
Mie imi recomandase dr. Femibion (1 si 2 in functie de varsta sarcinii). Le-am luat, dar cu pauze. Uneori pur si simplu uitam. Nu fac rau, poti sta linistita din punctul asta de vedere.
In general sunt ok analizele, dar ai leucocite in urina, vezi sa nu fie un inceput de infectie urinara. Poate ar fi o idee buna sa repeti peste cateva zile sumarul de urina si eventual sa faci si o urocultura daca apar simptome. Vezi ce spune si dr. ginecolog.
|
Capsunica22 wrote:Hey , v-am mai citit din când în cand dar nu prea am avut curaj sa scriu nimic , am trecut printr-o perioada crunta , tatal meu a pierdut lupta cu Covid ,avea doar 53 ani,om sanatos fara nici o boala ,vesel ?i glume? ?i pozitiv.., am facut ?i noi cred , noi acum suntem bine .abia astept sa merg la control sa aud ca bebe e bine ?i el.Am avut grija sa ma hidratez ?i sa mananc de?i mi-a fost f greu .Nu doresc nimanui ?i nu vreau sa va întristez.Bebe m-a ajutat sa fiu puternica ?i sa ma gandesc la el , au fost 3 saptamâni de chin ..?i acum mi-e greu..dar o sa îmi revin. Azi e ziua mea , iar ieri l-am inmormsntat pe tati .
Oh Doamne... imi pare rau,condoleante! :( chiar ma intrebam cum mai esti si daca mai poti tine ore de aerobic cu burtica in crestere... nu ma asteptam la asta Multa putere! Sa fiti bine tu si bebe!
|
Adina Mariana wrote: Tot ce e posibil sa fie baietel.Mie la 11 sapt.mi-a spus ca pare baiat,iar la 13 mi-a confirmat 100%.Daca pare baiat asa ramane..nu prea se mai inseala ca se vede mai bine ca la fetite da cum de ai mers asa repede la munca?
Nu e musai Sotia varului meu la 14 sapt a aflat ca bebe pare baiat si tot asa era sigur dr, iar la 17 i-a zis ca de fapt e fata (si fata a ramas, in 2 luni naste).
Dar cel mai rau si-a "luat-o" colega de salon. I-au spus toata sarcina la toate ecografele ca e baiat si la nastere, well, surpriza S-a ofticat ca avea numai haine de baietel si mai avea acasa 2 fete mai mari, chiar spera la un voinic
|
maria2013 wrote: Merci, Adina! Da, bebe a aparut ca o minune, de data aceasta fara vreun sprijin din partea noastra, doar prin for?ele sale! Multumim! Doamne ajuta!
Wow!! Ce veste frumoasa, ma bucur enorm pentru voi Sarcina usoara si frumoasa si bebe sanatos!
|
AdrianaC wrote:Noi inca nu ne-am vaccinat... mai asteptam... poatedaca vor incepe copiii scoala fizic, o sa ne vaccinam, dar inca nu sunt impacata cu ideea. In sch8mb mama mea s-a vaccinat cu Pfizer inclusiv rapelul si e OK...
In Pfizer am incredere, toata familia mea s-a vaccinat cu el. La AZ au fost inregistrate cele mai multe reactii adverse grave si foarte grave, inclusiv trombocitopenie si deces. Nu am incredere si nu vreau sa-l fac.
M-am inscris pentru Pfizer, suna nr 3400 si ceva pe lista si probabil mai am de asteptat 2-3 luni minim. Nu au mai adus Pfizer si Moderna in Sibiu, doar prin alte localitati de prin jur, nu inteleg care e logica.
|
Adina Mariana wrote: Laura ai cunoscut pe altcineva si mai vrei sa incerci la bebe 2?
Ce dulce esti tu, Adina! te imbratisez tare de tot!
Da, sunt cu cineva de un an si jumatate, dar momentan e relatie la distanta si sincer inca nu am curaj de bebe 2. Abia ma descurc singura cu Ami Desi stiu ca peste ceva timp imi voi dori, dar trebuie sa se aseze lucrurile Asa ca fetelor, avem nevoie de forum, toate Si acum, si pe viitor
|
|