Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Citisem si eu articolul dar eu ma intreb: cine-i obsedat aici? Nu cred ca-i cazul... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| n-am zis ca ati fi obsedate .... pur si simplu am atasat un link care avea legatura cu ce vorbeati voi. Grija fata de alimentatie nu e o obsesie ....dar poate fi ... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Pentru circulatie buna si vase de sange rigide aveti ceva ? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| kali wrote:Citisem si eu articolul dar eu ma intreb: cine-i obsedat aici? Nu cred ca-i cazul...
Eu chiar cunosc oamenii obsedati aici de alimentatie sanatoasa !Este boala curata intra in depresii si este foarte nasol .Se invinovatesc din orice chiar daca gusta putin.Tot ce este exagerat dauneaza!
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| shirel wrote:
Eu chiar cunosc oamenii obsedati aici de alimentatie sanatoasa !Este boala curata intra in depresii si este foarte nasol .Se invinovatesc din orice chiar daca gusta putin.Tot ce este exagerat dauneaza!
Tocmai in ideea asta am postat. Shirel m-am inteles la fix |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu nu stiu cine e Bilic dar bate campii,o contrazic la fiecare cuvant ,cum adica nu exista mancare nesanatoasa . Singurul adevar este ca da,exista ortorexici .Adica de exemplu o persoana care in caz de criza prefera sa moara de foame decat sa manance o punga de chipsuri. Este un tip f istetz online undeva daca il gasesc pun link ,el spune ca una din regulile nutritiei este "orice e mai bun decat nimic" deci in cazuri extreme pune ceva in gura orice si nu te bate cu cureaua ca ai mancat .Adica tre sa fim rezonabili si de dragul familiei sa nu inebunim pe toti in jur. Eu inca sunt lucida ,azi am renuntat sa merg juma de ora in trafic dupa lapte neomogenizat si am luat de la mine de la munca ce am gasit. Pe de alta parte noi majoritatea am crescut cu mancare sanatoasa .Acum incercarile disperate de a refuza supermarketul si "dezvoltarea" industriei alimentare e luat ortorexie.Eu cu siguranta as fi catalogata ortorexica de catre d-na Bilic ca ma duc iarna pe nameti la km distanta la o ferma sa-mi iau ouale si carnea de trei ori mai scumpe si si inca nu sunt dumerita ce-i cu cuvantul asta si de unde a aparut .sa fie nevoia de a categorisi orice ,de a da nume la orice ,oare un dr. psiholog a inventat cuvantul sa mareasca palmaresul de "boli" mentale si sa scoata medicatie noua.Cum de nu a existat cuvantul asta in trecut pe vremea cand toti mancam organic si toti eram de fapt ortorexici fara sa ne propunem asta.Anormalul a devenit atat de obisnuit ca a inceput sa fie luat drept normal .E asa de normal sa mananci toate ...era sa zic ceva ...doar ca sunt accesibile ,impaketate, nu necesita munca in plus,apropo de toate mancarurile la conserva si tot ce are ambalaj in general.Am multe de spus dar deocamdata eu prefer sa fiu de moda veche ,copii mei au model in casa daca vor sa ma urmeze bine daca nu iar bine dar macar vad altceva . Eu nu am inteles ce spune ca cine face bani pe mancare sanatoasa?Mancarea sanatoasa e scumpa ca costul de productie e ridicat si cu siguranta taranul nu face bani ca creste o vaca si o tine pe pajiste vara.Ce bani faci din crescut gaini sau zarzavaturi ,sa fii fericit daca ai cat sa hranesti propria familie.Poate imi scapa mie ceva dar de ce bani zice ea ca cine se imbogateste pe produse sanatoase
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| alexandrabogdan wrote:cum se face Ginger-limon-honey?
Iti spun cum il fac eu, sunt si alte retete,Shirel a zis bine cu turmericul si scortisoara adaugata,super idee.Deci folosesc trei lamai taiate felii subtiri,1 kg de miere nepasteurizata din surse locale daca e posibil,radacina de ghimbir cam de marimea unei palme.Ghimbirul mai nou il tai la masina ca sa fie mai usor asimilat in miere.Amestec toate astea, le las o zi la temp camerei apoi le bag la frigi.Asta e ceaiul meu de dimineata iarna. Siropul il pun pe clatite sau wafles e deliciu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Multumim de reteta, mie mi ar place sa gatesc ghimbirul, are cineva retete probate cu ghimbir? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Te referi la mancare, propriu-zis? Sau la remedii? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| aurishta wrote:Te referi la mancare, propriu-zis? Sau la remedii? La mancare m am referit, am ginger macinat,nu l prea folosesc, dar as incerca crud. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| t-mihaela wrote:Iti spun cum il fac eu, sunt si alte retete,Shirel a zis bine cu turmericul si scortisoara adaugata,super idee.Deci folosesc trei lamai taiate felii subtiri,1 kg de miere nepasteurizata din surse locale daca e posibil,radacina de ghimbir cam de marimea unei palme.Ghimbirul mai nou il tai la masina ca sa fie mai usor asimilat in miere.Amestec toate astea, le las o zi la temp camerei apoi le bag la frigi.Asta e ceaiul meu de dimineata iarna. Siropul il pun pe clatite sau wafles e deliciu.
si asta se poate lua asa ...o lingurita dimineata sau pe pune in alte chestii ...ceai, suc etc? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu pun in ceai ca suntem bautori de ceai dimineata ,nu prea agreez cerealele, e mai mult o moda aiurea .Dar in general siropul e atat de bun ,dulce acrisor ,poti sa-l bei direct din borcan.Prima data simti dulceata mierii apoi vine lamaia, gingerul te pocneste ultimul Nu neaparat ca medicament, cand ai pofte de dulce iei o gura si trece .
Vroiam sa aduc aminte de traditionala racitura. La noi nu se fac racituri dar echivalentul ar fi supa de oase.Eu fac supa de oase cam o data pe luna si o pastrez in congelator,pun la orice mancare gatita.Racitura e iar medicament curat daca reusesti sa aduni oase cu colagen sa se inchege asa singura fara gelatina si mai bine .Am facut aseara si nu s-a inchegat asa ca i-am servit lui Kobi o portie de s-a ling pe botic si restul la conge.Nu e cazul sa spun aici cum se face racitura ca toti stiu dar un lucru am invatat ce nu stiam ca tre sa pui o ceasca de otet de mere peste oase si sa le lasi asa stat o jumate de ora sa extraga geatina . |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| miriam wrote: La mancare m am referit, am ginger macinat,nu l prea folosesc, dar as incerca crud.
Eu fac doua feluri de mancare cu ghimbir, dar il fierb, nu-l folosesc crud. Proaspat il pun doar in smoothie si intr-o salata traditionala coreeana, kimchi. Mi-a mai spus o prietena ca il pune la murat, intocmai ca pe hrean, si este delicios. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Peste legume trase in tigaie (morcovi, telina, mazare), razalit, nu neaparat gatit, doar asa, incalzit putin. Are o aroma anume, foarte buna. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| O sa incerc si eu, asa cum spui tu sosourel, pare simplu ca pt prima incercare.
|
|
|