Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Multumesc! Tare mi-a intrat in cap chestia asta sisper sa-mi cumpar cat mai curand masinaria |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
|
Shirel, unii (ex. dr. Laza) nu recomanda amestecare fructelor cu legumele. [/quote]
Da stiu ca nu se recomanda amestecarea legumelor cu fructele dar mie una imi plac doar asa la nebunie.Fac si consum si salate de legume in care mai adaug si cate un fruct.Eu incerc sa mananc sanatos si pe placul gustului meu acuma ca sunt si combinatii mai ciudate asta o las naturalistiilor sau veganilor mai fanatici.Eu ma simpt bine cu ceea ce mananc si mi se potriveste. |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Intrebase cineva la un subiect, pe care nu-l gasesc acum, despre eliminarea pietrelor la rinichi cu suc de patrunjel. Uite o reteta
Pe canalul youtube a tipului veti gasi si alte retete de sucuri. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Ma intereseaza si pe mine subiectul, am gasit un film (un fel de documentar) interesant, se numeste Super juice me. Pe scurt: 8 oameni cu 22 de boli diferite se hranesc timp de 28 de zile doar cu sucuri proaspete de fructe si legume. Rezultatele sunt uimitoare! |
|
| AlexandraL wrote:Ma intereseaza si pe mine subiectul, am gasit un film (un fel de documentar) interesant, se numeste Super juice me. Pe scurt: 8 oameni cu 22 de boli diferite se hranesc timp de 28 de zile doar cu sucuri proaspete de fructe si legume. Rezultatele sunt uimitoare!
Daaa asta chiar era urmatorul film pe care vroiam sa vi-l propun.Astept ceva retete sanatoase incercate si bune m-am tot saturat sa probez asa pe pielea mea ???? |
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Combinatia mea preferata este de mar cu morcov si sfecla rosie, eventual si un strop de lamaie. Am incercat si alte combinatii, am cartea lui Jason Vale si din cand in cand mai testez cate ceva. Pastarnacul cu mar si menta a fost absolut delicios!
In ceea ce priveste smoothie-urile, imi place banana cu mango, suc de portocale, seminte de chia si fructe goji, sau cum am incercat zilele trecute banana, ananas, suc de portocala, o mana de spanac si o lingurita de praf de iarba de grau (wheatgrass). Le-a placut tuturor! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Fructele dulci e mai bine sa le mananci intregi.Daca le elimini fibra iti fac mai mult rau decat bine.Fructoza din fructe e tinuta in frau de fibra cu care e acompaniata in fructul intreg .Daca sucaresti fructele dulci vor face aceeasi reactie in organism ca o ligura de zahar normal.Juicing "se refera la legume cat mai sarace in zahar , este o proportie, am uitat exact dar daca sucul tau e dulce tre sa mai scazi din morcovi de exemplu. Daca bei smoothy asa de placere e alta discutie .Eu cu fructele am relatii de neagresiune, nu beau smooty din fructe niciodata |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Miha sunt sfaturi binevenite pt profani
Eu am doi plozi la extreme unul de celalalt. Unul are preferinte mai spre junk-food, in lipsa devoreaza orice, celalalt mai nimic. Asa ca incerc ...
|
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Am citit topic-ul cap coada pentru ca alimentatia cat mai sanatoasa e si pe lista noastra de prioritati. Felicitari, Mihaela pentru initiativa!
Zaharul l-am inlocuit in proportie de 90% cu sirop de carob sau miere. Spun 90% pentru ca mai folosesc doar din cel brun la cozonac, gogosi sau placinta dar si asta foarte rar pentru ca nu ma omor cu facutul lor. In loc de faina alba sau chiar faina integrala, puteti incerca paine sau alte produse din faina de ovaz, hrisca, secara... Inghetata delicioasa se poate obtine din amestec de avocado, banana si daca aveti, alune caju si o lingura de cacao. E delicioasa! Ca alternativa la laptele de vaca se poate bea lapte organic de soia, lapte de orez ( Ingeras, iti recomand marca Rice Dream cu sau fara vanilie de la Tesco,Sainsbury), lapte de migdale sau de ovaz. Atentie doar la ingrediente daca nu il faceti in casa, caci sunt unele care mai contin si conservanti. Sucuri naturale facute in casa preferam si noi, acum vreau doar sa investesc intr-un blender bun caci imi pare rau de unele fructe si legume ale caror pulpa ajunge la gunoi...vazusem pe undeva un filmulet in care si pulpa ramasa era pusa in deshidrator si folosita ulterior in cereale la micul dejun sau la diverse prajituri sanatoase.
|
|
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Eu de ani de zile seara dar nu dupa ora 6 imi fac un smoothy din o lamie mica , 2 portocale si un morcov O fi bine o fi rau nu stiu dar ma simpt bine! |
|
| endy wrote:Eu de ani de zile seara dar nu dupa ora 6 imi fac un smoothy din o lamie mica , 2 portocale si un morcov O fi bine o fi rau nu stiu dar ma simpt bine!
Ce ar putea sa fie rau ?numai ca incearca tot combinatia asta dimineatza te tine fresh toata ziua.Sanatate curata.Eu imi incep ziua prin a bea un pahar maare de apa caldutza dupa care beau un suc de portocale cateodata si cu morcov si cu doza mea de fier dupa aceea urmeaza micul dejun. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| misha wrote: Ca alternativa la laptele de vaca se poate bea lapte organic de soia, lapte de orez ( Ingeras, iti recomand marca Rice Dream cu sau fara vanilie de la Tesco,Sainsbury), lapte de migdale sau de ovaz.
Multumesc
Pentru lactatie aveti retete va rog? Momentan consum ceai de fennel,am gasit intr-un magazin naturist. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| ingerash wrote:
Pentru lactatie aveti retete va rog? Momentan consum ceai de fennel,am gasit intr-un magazin naturist.
Eu cand mananc ceapa vine lapticul garla !
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ingeras, fa suc de fenicol. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| ingerash wrote:Multumesc Pentru lactatie aveti retete va rog? Momentan consum ceai de fennel,am gasit intr-un magazin naturist. Este ceai special pentru stimularea lactatiei si galafort, un fel de pilule. DAca ai nevoie de suport pentru mentinerea lactatiei putem discuta in sectiunea adecvata |
|
|