Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Vineri dimineata in timp ce vroiam sa o culc pe Alex am auzit-o ragusita si la trezire am hotarat sa mergem la medicul de familie. Diagnosticul a fost de laringita acuta si pe intelesul meu era rosu in gat. Tratamentul a cuprins si antibiotic ospamox (intai se gandea la Augmentin), nurofen, pivalone si stodal. Am fost destul de nelamurita de ce antibiotic si medicul mi-a spus ca este o boala ce evolueaza foarte rapid. Am avut o noapte de cosmar cu toate ca tratamentul il incepusem din timpul zilei. De abia mai putea respira, era foarte agitata si nu lega 2 ore de somn. Sambata dimineata am mers la pediatru si aflam ca diagnosticul este corect, tratamentul este si el corect doar ca atunci cand copilul este diagnosticat cu laringita acuta trebuie sa fie atentionat parintele ca respectivul copil sa stea numai in casa, nu plimbat afara, nu dus in alta camera unde este mai racoare si ca de aceea laringita lui Alex s-a dezvoltata atat de spectaculos. Acum asteptam sa ne facem bine. Am avut si febra, am plans toti trei cu ea de durere de gat,
Amigdalita acuta si laringita acuta la copii Amigdalita are ca simptome dureri de gat, dureri de cap, si uneori febra. Inflamarea amigdalelor palatine, acuta sau cronica, produce un usor disconfort la inghitire. La examinarea pacientului se observa ca amigdalele sunt congestionate si umflate, si pe mucoasa acestora exista niste puncte albe sau galbene. Ganglionii limfatici submaxilari si laterali ai gatului sunt durerosi la palpare, umflati si duri.
In laringita, simptomele obisnuite sunt uscaciunea gatului, voce ragusita (uneori vocea poate disparea cu totul), tuse uscata. Uneori laringita este insotita de o usoara febra, dar nu este obligatoriu.
Amigdalita si laringita - cauze: Amigdalita acuta este o boala infectioasa, cauzata, de regula, de streptococul hemolitic, raceala si surmenajul fiind factori favorizanti. Laringita acuta este cauzata, de obicei, de inhalarea de aer rece, de raceala puternica si prelungita, dar poate aparea si ca reactie la factori alergici, agenti fizici sau chimici (de exemplu, ca urmare a consumului de alimente excitante: alcool, condimente puternice etc.). Laringita poate, uneori, sa fie urmata de traheita. Incidenta bolii este mai mare toamna si primavara.
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Si cand ii trece laringita, tot trebuie sa mai stea cateva zile in casa si cand se reiau plimbarile pe afara trebuie inceput cu o jumatate de ora si crescut durata plimbarii in timp. Copilul verisoarei mele a facut laringita si cand i-a trecut a scos-o afara si a tinut-o toata ziua, ca deh! era frumos afara si i s-a intors minunatia de boala si mai nasoala 9cu febra 40, etc). |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| E pacatoasa laringita,mai ales la bebelusi.Diana mea facea la fiecare 2 luni, asta era boala ei " de baza" si nu se mai putea trata decat cu penicilina.Avea cosmare saraca, de-atatea injectii...Asa de-odata se trezea dimineata ragusita si atunci stiam ca a reinceput spectacolul.Abia pe la 4 ani s-a mai intarit si nu a mai facut asa des.Poate daca aveam san nu mai era asa de sensibila...si eu cand am vazut ca scade laptele am renuntat prea usor la el |
|
| mihaela75 wrote:E pacatoasa laringita,mai ales la bebelusi.Diana mea facea la fiecare 2 luni, asta era boala ei " de baza" si nu se mai putea trata decat cu penicilina.Avea cosmare saraca, de-atatea injectii...Asa de-odata se trezea dimineata ragusita si atunci stiam ca a reinceput spectacolul.Abia
Vai de mine! Sau mai bine zis de noi! Cum adica este posibil sa faca laringita des? ca deja suntem storsi de puteri, nu mai vrem boli!!! Adica daca devine sensibila la virusul asta pacatos o sa-l culeaga des? Mihaela, cand fata ta era mica nu erau suspensii ca acum? cum de facea injectii? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Boala comuna la copiii sub 4 ani (dupa aceasta varsta laringele este suficient de largit si nu mai apar probleme de limitare in respiratie). Infectia virala (uneori insotita de cea bacteriana sau alergii) produce inflamarea si restrictionarea cailor respiratorii, ducand astfel la aparitia tusei seci, violente, spastice si respiratie greoaie. Laringita apare sub doua forme, greu insa de diferentiat: - laringita stridulanta (fals crup) care apare datorita unui spasm laringian (contractie brusca, puternica, a musculaturii) ce intrerupe trecerea aerului prin laringe (creand senzatia de sufocare); aceasta trece in cateva ore, dar se poate repeta; - laringita edematoasa infectioasa virala, provocata de un virus; debutul este mai usor ca in celalalt caz, dar evolutia bolii este mult mai grava, necesitand de multe ori atentie medicala permanenta si eventual internarea in spital (in acest mod se previn efectele negative la nivelul creierului, datorita oxigenarii incomplete). Umidificarea aerului din incapere poate elimina de multe ori aceste probleme de natura respiratorie. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| g_nicoleta2000 wrote:Vai de mine! Sau mai bine zis de noi! Cum adica este posibil sa faca laringita des? ca deja suntem storsi de puteri, nu mai vrem boli!!! Adica daca devine sensibila la virusul asta pacatos o sa-l culeaga des? Mihaela, cand fata ta era mica nu erau suspensii ca acum? cum de facea injectii?
Da,erau suspensii dar decat sa-i dau doua sticle ( ca nu-i trecea cu una)dr. imi dadea injectii ca sa scape mai repede.Eu stiu cum e sa ai copilul cu laringita, nu-ti mai trebuie nimic si umbli nauc .Poate la Alex n-o sa revina prea des mai ales ca ii dai san si asta o ajuta.Eu am pierdut laptele la o luna si de atunci au inceput episoadele de laringita.Pana la un an facea urat de tot ca trebuia internare,abia dupa un an am putut sa o tratez acasa.Oricum, semnalul este raguseala, cum o vezi un pic ragusita sa stii ca incepe show-ul |
|
| Mai Mihaela, saraca ta fata! Sper sa nu-i calcam pe urme. Noi suntem foarte bine acum, mai avem si maine tratament cu ospamox. Acum si Liv a facut aceasta laringita pacatoasa pentru ca a stat numai "in gura fetei", a tot pupat-o si acum si el este vai de capul lui. Parerea mea de rau este ca in Rom nu a aparut Septiline sirop pentru copii. In strainatate se gaseste si este deosebit de bun in a preveni recidivele astea pacatoase de boli. Intreaba si pentru fata ta poate o ajuta. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Andrei de saptamana trecuta, de luni, a avut o raguseala destul de uratica. Joia trecuta am mers la dr si ne-a spus ca nu se vede nimic in gat si nici la plamani nu aude nimic. Nu s-a pronuntat cum ca ar fi vorba de vreo laringita. Alte simptome in afara de raguseala nu a avut.
Vinerea trecuta insa, a inceput Alice cu varsaturi toata ziua si noaptea de vineri, apoi sambata, duminica febra usoara pana in 38, iar de luni curs nasul.
Tot luni acum deja il luase si pe Andrei nasul si era vai de capul lui cu mucii. Marti m-a luat pe mine cu nas infundat, ochi parca as fi avut nisip in ei, si asa am tinut-o de atunci.
Ca si tratament nu le-am dat decat MAR PLUS pentru nasuc si KARVOL, dar problema e ca de azi Alice a inceput sa tuseasca, tuse seaca, si sa vorbeasca ragusit. Pe mine de asemenea ma tine gatul, tusesc si cred ca in curand o sa vorbesc ragusit. Andrei se lupta in continuare cu mucii, dar nu e ragusit.
Sa fie tot vreo laringita, debutata usor la Andrei si apoi plimbata prin tot familionul? Totusi, nu am avut niciunul febra.
Maine sun sa imi fac programare la medic sa nu fie ceva mai nasol |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana, s-ar putea sa fie un virus plimbaret, la voi in familie! Va doresc multa sanatate, tuturor! |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Adriana, multa sanatate tie si familiei!...HEXORALETEN sunt foarte bune ptr gat( ptr tine, copiii nu stiu daca au voie)...eu sug cate 2-3/zi cand simt ca ceva nu e in regula si imi trece, nu evolueaza mai departe... |
|
| Multumesc Miri si Misha. Sper sa se termine cat mai repede ca tare ne-au zapacit ultimele evenimente |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana, cum mai sunteti? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Adriana speram ca va simtiti mai bine |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am citit ce spuneti voi despre laringita.N-ati sesizat ca atunci cind scoti copilul in plina criza de laringita afara se calmeaza si nu mai tuseste? Este recomandat ca in cazul in care face criza pina sa ajungi cu el la spital sau sa chemi doctorul sa te duci cu copilul in dreptul unui geam deschis sau chiar afara (imbracat bine daca este racoare sau are febra) si ii face fff.bine.Va spun asta din experienta personala si din carti de specialitate. Baiatul meu cel mare (are 6 ani si 9 luni) face laringite de la 1 an si 1 luna.Am experienta vasta in domeniu... din pacate. Laringita se manifesta prin raguseala care poate sa nu fie, dar printr-o tuse specifica care nu seamana cu nici una din cele pe care le-ati auzit vreodata...te sperie prima data. Daca este insotita si de febra , raguseala puternica, nas f.infundat si are dificultati in respiratie (atunci cind tuseste sau plinge aveti senzatia ca se sufoca) = fuga la spital ...este f.grav poate muri daca nu ajungeti la timp. Cine mai doreste alte amanunte despre boala sa-mi trimita un mail pe adresa mea si-i raspund . Nu are nici o legatura cu durata in care a fost alaptat. Multa sanatate si D-zeu sa va ajute si sa va ocroteasca pe voi si pe cei dragi, in special pe copiii vostri . |
|
| De sambata sunt si eu in piuneze. Cred ca am o laringita acuta, am avut febra max 38.5, frisoane, gatul e varza, de fapt cel mai rau ma sacaie gatul.
Daca pana maine nu imi trece o sa iau un antibiotic, caci stiu ca nu e de gluma cu laringita.
As zice ca nu e gripa, pentru ca nu am si celelalte manifestari de gripa, stranut, nas infundat sau sa imi curga nasul, ochii inlacrimati, dureri de cap, dureri musculare...
Sa vedem cum mai evoluez, oricum, azi stau acasa caci daca e laringita e recomandat sa nu ies din casa. |
|
|