Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Am o mare dilema:stiu ca de la 1an e bine sa-i dai copilului lapte de vaca.Pana aici, toate bune si frumoase.Dar, de care lapte de vaca sa ii dau?Am citit intr-o carte de nutritie (destul de elaborata de altfel), ca laptele, odata fiert/pasteurizat, isi pierde cam 90% din proprietatile nutritive.Am mai inteles ca lapte UHT nu ar fi asa indicat ca cel pasteurizat, in ciuda faptului ca UHT-ul e ambalat aseptic, si rezista mail mult.Dar, pana la urma si ce; pasteurizat, ci cel UHT tot apa calcica e si de prea mare folos pentru oase tot nu e...
Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care am de unde procura lapte de vaca nefiert, si doresc sa i-l dau lui Matei NEFIERT, ce riscuri pot sa apara? |
|
| Si acum o alta intrebare: in cazul inca care doresc sa raman tot pe lapte praf, gen humana 3, care se poate da pana la 6 ani, pot akizitiona acest lapte mai ieftin direct de la distribuitor, dar pe o firma de....constructii sa zicem...adica pe orice firma, in baza unei facturi, ei imi pot da acest laptic in cantitati mai mari? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Intradevar laptele fiert este cam golit de toate vitaminele. Dar daca nu-l fierbi sunt alte riscuri de a imbolnavi copilul chiar daca vaca este 100% sanatoasa. Prin mulgerea traditionala laptele se umple de microorganisme cazute de pe corpul vacii, ar fi bun sa ai o sursa de vaca sanatoasa+ aparat de muls special. Eu am de gand sa-i dau lapte praf si dupa un an. Eu am o problema cu continutul ridicat de sodiu din lapte: 240ml lapte de mama contine 5mg sodiu. 240ml lapte vaca 150mg sodiu 240ml lapte praf 50mg sodiu
Asa ca o mai tin din scurt cu sodiul macar din lapte pentru ca in mancare o sa incep sa-i pun cate un strop de sare. Apoi laptele praf este imbogatit cu vitamine, stiu sigur ca-l fac proaspat atunci cand il servesc.
|
|
| stele_pe_cer wrote:Si acum o alta intrebare: in cazul inca care doresc sa raman tot pe lapte praf, gen humana 3, care se poate da pana la 6 ani, pot akizitiona acest lapte mai ieftin direct de la distribuitor, dar pe o firma de....constructii sa zicem...adica pe orice firma, in baza unei facturi, ei imi pot da acest laptic in cantitati mai mari?
Probabil te referi ca un pret mai bun decat in farmacii, nu? Teoretic ar trebui sa ti-l dea in orice cantitate vrei inclusiv pe factura catre o firma de constructii, dar discountul ???? Monique te poate lamuri mai bine ca este agent vanzare prod farmaceutice. |
|
| Da, ma refer la faptul ca acest produs, Humana 3 il iau din Cora cu 380.000, din farmacie cu 400.000 si ceva , iar aceasta cutie de 650 gr.m-ar tine cam 10 zile maxim.Calculand acest laptic pe luna, + cresa, + keltuieli curente cu bebe + pampersi si altele, as ajunge la o suma pe care nu o detinem.
Dar parca nici laptele acela pasteurizat sau UHT nu vreau sa i-l dau.As vrea sa gasesc o cale de mijloc, astfel incat, kiar daca ma costa mai mult decat laptele pasteurizar/UHT, sa stiu sigur ca ii dau puiului meu un lapte hranitor.Unde mai pui k Matei e absolut indragostit de laptic si de produsele lactate in general.
Daca as putea sa il iau pe firma,as economisi ceva banuti (nu multi, dar conteaza oricum).Voi incerca sa o contactez pe monique pe privat.
Multumesc pt.ajutor :geek: |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Stele pe cer, mai este un lapte de continuare, de la Nestle, Nestle Junior se cheama si cred ca e un pic mai ieftin decat Humana, nu mai tin minte, dar parca nu era asa scump, parca era o suta si ceva de mii, dar o cutie de 450g.
Si eu sunt in favoarea laptelui praf pt copii, pentru ca laptele de vaca nu este un produs ata de sanatos cum crede lumea. In primul rand ca laptele de vaca este foarte gras (in america se recomanda cel low-fat cand se renunta la formula), in al doilea rand ca cel UHT nu este bun de nimic, este mai mult conservanti decat produs lactat. Cel pasteurizat nu e asa de rau ca cel UHT, iar daca nu iti permiti lapte praf de continuare, eu te sfatuiesc sa iei un lapte pasteurizat un pic degresat. Nefiert in nici un caz nu te-as sfatui sa il dai copilului, in porimul rand ca nu ai de unde sas tii cu certitudine ca vaca e sanatoasa (ca nimeni nu o sa faca analize vacilor saptamanal si poate prinde un microb oricand) iar in al doilea rand, chiar daca vaca e sanatoasa, laptele tot poate contine oarecare microbi.
Noi aici folosim lapte tot de la Nestle, dar se cheama Nespray sau Neslac (nu m-am lamurit inca care e diferenta, amandoua sunt pt copii de la 1-3 ani) si e foarte ieftin. Pe 500 de grame dau 2-3 euro. Asa ca nici nu ma gandesc inca sa ii bag lui John lapte de vaca. |
|
| UIte ca uitasem de Nestle, k au si ei lapte pentru junirori...dar asa ieftin?Hai k arunc o privire pe net, sa vad ce preturi se practica... |
|
| Iata ce am gasit:
(furnizor/marca: NESTLE) ... Lapte junior 450g. pret: 20,84 Lei 208400 pret vechi
Da, e mai ieftin, si daca il iau si p'asta de la distribuitor, poate ajung kiar la 160-180.000 lei cutia care imi ajunge o saptamana, adica pana in 700.000/luna numai laptele....sa vedem ce preturi practica cei de la Nestle....desi tot Humana mi se pare ca are produse mia bune, nush de ce...au compozitia mai buna decat toate celelalte formule. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Da, si io aveam pata ca Humana e cel mai bun, nu stiu de ce, poate pt ca era cel mai scump. Dar aici nu se gaseste Humana, asa ca am ales Nestle si cand uitam sa cumparam luam si altele, ce gasim, ca deja la varsta asta nu ai trebuie facuta trecerea treptat, asa ca am luat si un produs australian (Dumex) si niste d-astea americane, am si uitat cum se cheama si lui John toate i-au placut. Ideea e ca dupa un an nu cred ca mai conteaza micile diferente intre formule...dar poate ma insel. |
|
| Ok...m-am lamurit cum e cu lapticul, dar mai am o nedumerire.Matei pana la 8 luni (dupa intarcare) a consumat lapte praf nan (nestle), apoi i l-am skimbat cu bebelac ca mi se paruse mie ca nu-l mai accepta bine (de fapt erau dintisorii si eu nu m-am prins).Pana am trecut definitiv la bebelac, i-am dat si putin humana de la o prietena, sa vad cum accepta si pe care il accepta mai bine.Ideea a fost ca Matei le-a acceptat bine pe toate ...
Acum, ca ma gandesc ca mi se termina stocul de bebelac, mai am de terminat si 3 cutii de nan si nu stiu daca e cumva cazul sa fac trecerea treptata (o masura +/una -) sau pot trece direct, avand in vedere ca in trecut a consumat acest lapte si nu a pus nici o problema.La varsta de 1 an se mai face tecerea treptata de la un lapte la altul (praf) sau doar la trecerea de la lapte praf la cel de vaca? |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Inteleg ca voi sunteti pro lapte praf, dar nu inteleg care sunt riscurile pentru a-i da celui mic lapte de vaca. Cel putin in mama si copilul (e drept ca-i din 77) spune ca de la 6 luni chiar se poate da lapte integral. De ce ati optat pentru lapte praf pana la 6 ani? |
|
| Sousorel, nu este o regula ca laptele de vaca nu ar fi bun ci ca exista si alta altervativa mai sanatoasa decat el. Laptele de vaca este foarte bogat in sodiu (ingreuneaza rinichii)- laptele praf are cantitatea de sodiu controlata ....................... are foarte putin fier (conduce la anemie)- ................. este imbogatit cu fier ........................ este alergen ....................... contine prea multe proteine
Personal voi folosi lapte praf mai ales pentru ca am stocuri generoase date de primarie si sigur de tot tinand cont ca inca o alaptez la san am laptic in plus pentru un an. Laptele de vaca este bun, am crescut o tara intreaga cu el doar ca fiecare are "pasarica " lui la cap si eu aman sa-i dau lapte de vaca atata timp cat am lapte praf. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Daca vreti sa dati lapte de vaca piticilor, aveti grija ca e cam gras, adica are in jur de 30-35 % grasime Mai puneti apa in el cind vreti sa ii dati astfel de laptic sau cind ii faceti alte preparate cu el (budinci, prajiturele, sufleuri...). Eu am inceput sa-i dau fetitei mele o masa, cea de dimineata, de lapte LaDorna cu ceva ( biscuiti,piine cu unt si cu miere, etc ), iar seara am pastrat ratia de lapte praf de la Nestle. Am auzit ca laptele de la Dorna este destul de bun si isi pastreaza o cantitate destul de insemnata de nutrienti. De fapt calciul este cel mai important din lapte, nu? Si apoi, procedura UHT este sigura si nu distruge calitatile laptelui asa cum probabil ati mentionat voi, pentru ca laptele este adus rapid la temp. de fierbere si apoi racit brusc. In plus, folosind metoda cu dimineata lapte si seara lapte praf, o cutie de 450 g imi ajunge 3 saptamini, aproximativ.
Parerile sunt oricum impartite. Daca stai sa il asculti si pe nenea asta de a aparut acum cu ideile lui despre nutritie (Gabriel Andronache), ar trebui sa ne intoarcem la natural. Adica lactate de la bunica de la sat, direct de la sursa... Ori la tara cum credeti ca sunt crescuti copii? Ca pe acolo cam bintuie saracia. Multi au vaci si le dau copiilor sa bea lapte de la ele daca mamicile nu mai pot alapta. Asa ca,daca nu-i apar bubite, nu face diaree, si adaugam putina apa, de ce nu? |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Lapte praf de la primarie , cum faci sa-l primesti? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Pai ii spui lui tanti sau nenea doctoru' sa iti dea reteta pentru lapte praf. Vezi ca dac alaptezi si nu te ai bine cu medicul de familie nu pupi tu d-asta
|
|
|